preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mokošica

vijesti

SOLIDARNOST NA DJELU - DJECA MOKOŠICE ZA DJECU BOLIVIJE

Autor: Ružica Sikirić, 23. 11. 2020. 16:45

U Osnovnoj školi Mokošica upravo je završio projekt pod nazivom Solidarnost na djelu kojim se prikupljala novčana pomoć za kapucinsku misiju u Boliviji. Hrvatski misionari u Boliviji djeluju već godinama pomažući lokalnoj zajednici, a jedno od njihovih poslanja je i obrazovanje djece. Naši učenici i njihovi roditelji rado su se odazvali našem pozivu za pomoć djeci Bolivije te smo zajedničkim donacijama skupili novčani iznos od 3.600,00 kuna. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovaj projekt, našim učenicima i njihovim roditeljima, na otvorenom srcu i spremnosti za pomoć najpotrebitijima!

Vjeroučitelji Osnovne škole Mokošica

[više]

RADIONICA ZA RODITELJE I UČITELJE

Autor: Ružica Sikirić, 23. 11. 2020. 12:41

U četvrtak, 26. studenoga 2020. u 18 sati u organizaciji Dubrovačkih knjižnica održat će se online predavanje Što izloženost elektroničkim medijima čini dječjem mozgu? O utjecaju elektroničkih uređaja na djecu najranije dobi govorit će predavačice dr. med. Matija Čale Mratović, specijalistica školske medicine i mag. psych. Severina Hađija. Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prijava na adresu e-pošte: marjana@dkd.hr. Prijave se primaju do srijede, 25. studenoga do 22 sata. Pozivnica za Zoom predavanje bit će poslana na adresu e-pošte navedenu u prijavi.

Više informacija možete dobiti na sljedećoj poveznici: https://dulist.hr/radionica-za-roditelje-sto-izlozenost-elektronickim-medijima-radi-djecjem-mozgu/685261/

                                                                           Školska psihologinja Bojana Čengija

                                                                                

[više]

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI

Autor: Ružica Sikirić, 17. 11. 2020. 21:32

18. studenoga s tugom i ponosom se prisjećamo najtežih dana od neovisnosti naše domovine - žrtve Vukovara i Škabrnje. Dani sjećanja na žrtvu Vukovara obilježeni su u našoj školi izložbom učeničkih radova s motivima Vukovara i paljenjem svijeća u krugu škole u znak sjećanja i pijeteta prema Gradu Heroju. Učenici sedmih razreda priključit će se i tradicionalnom paljenju svijeća u Mokošici sutra, 18. studenoga u 16. 30 sati.

U fotogaleriji pogledajte neke od likovnih radova učenika razredne nastave koje su posvetili ovoj važnoj obljetnici.

[više]

ŠESTAŠI SU IZABRALI - POBJEDNIČKI PRIJEDLOG JE IZGLASAN!

Autor: Ružica Sikirić, 16. 11. 2020. 10:11

U petak, 13. 11. 2020. g. u našoj je školi održana posljednja ovogodišnja radionica Participativnog budžetiranja koju provodi Grad Dubrovnik u suradnji s DURA-om. Na radionici su predstavljena tri učenička projektna prijedloga koja su ušla u uži krug glasanja: Teretana - sprave za školsku dvoranu, Prostor za odmor u školi i Stalak za bicikle s klupama za odmor. Učenici su svoje prijedloge predstavili putem plakata popraćenih prigodnim promotivnim govorom. Predstavljanja su učenici pratili preko videokonferencije u svojim učionicama, nakon čega je uslijedilo glasanje za pobjedničku ideju. Najveći broj glasova, njih 43, dobio je prijedlog Stalak za bicikle i klupe za odmor, dok je za prostor za odmor glasao 31 učenik, a za školsku teretanu 25 učenika. Ovakvim demokratskim načinom biranja naši su šestaši odabrali čime žele oplemeniti svoj školski prostor na radost svih učenika naše škole i pritom naučili važnost sudjelovanja u svim aktivnostima bitnima za svoju zajednicu.

U fotogaleriji možete pogledati kako je proteklo predstavljanje prijedloga i glasanje za najbolju ideju. 

[više]

RAZLISTAO SE MJESEC KNJIGE U NAŠEM HOLU!

Autor: Ružica Sikirić, 14. 11. 2020. 17:12

Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige već je tradicionalno obilježen u našoj školi, ovaj put pod sloganom Razlistaj se! Sve aktivnosti pod ovim sloganom posvećene su planetu Zemlji povodom 50. obljetnice obilježavanja Dana planeta Zemlje. Vrijedne ruke naših učenika ovom su prilikom pretvorile predvorje škole u čaroban svijet jesenske šume i knjiga. Središnji motiv ove maštovite dječje pozornice razlistano je stablo na čijim su granama prave male reprodukcije književnih djela s naslovima iz biljnog svijeta. Osim ukrašavanja stabla, naši vrijedni petaši pisali su i pjesme na temu Razlistaj se! i ukrašavali pano pravim jesenskim lišćem. Učenici sedmih razreda snimili su prigodnu radijsku emisiju posvećenu Mjesecu hrvatske knjige i crtali naslovnice knjiga s motivom biljaka, dok su naši najmlađi učenici crtali crteže s motivima Zemlje i biljnoga svijeta.

U fotogaleriji možete doživjeti pravi jesenski ugođaj koji je zavladao našom školom!

[više]

RADIONICE DUBROVAČKOG GOVORA

Autor: Ružica Sikirić, 11. 11. 2020. 19:41

Učenici Osnovne škole Mokošica prisustvovali su jesenskom ciklusu radionica dubrovačkog govora koje, već četvrtu godinu zaredom, organizira dubrovačka podružnica Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama. Radionice su po prvi puta održane virtualnim putem, a u njima su sudjelovali naši učenici šestih i sedmih razreda. Voditeljica radionice je nastavnica Hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica koja je učenicima predstavila prigodan ulomak „Bez Straduna nikad se nije moglo" autorice Nade Skatolini, dok su autentični izgovor teksta učenici mogli čuti u videozapisu dubrovačkog glumca Edija Jerteca. Učenici su u tekstu prepoznavali dubrovačke riječi i uspoređivali ih s riječima hrvatskoga standardnog jezika upoznavajući tako leksičku, fonološku i morfološku razinu dubrovačkog govora. Cilj radionica je razvijanje svijesti kod učenika o vlastitom govoru i njegovo približavanje mlađim naraštajima kroz nastavne aktivnosti. Drugi ciklus radionica planiran je za proljeće iduće godine, a sudeći po interesu naših učenika, odaziv će ponovno biti velik.

[više]

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE U OŠ MOKOŠICA

Autor: Ružica Sikirić, 24. 10. 2020. 20:49

U Osnovnoj školi Mokošica započeo je projekt Participativno budžetiranje Grada Dubrovnika u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om. U projektu sudjeluju učenici šestih razreda naše škole koji će kroz sudjelovanje u projektu naučiti osnove demokratskog sudjelovanja u raspodjeli dijela javnih sredstava i o važnosti zajedničkog odlučivanja o potrebama svoje zajednice. Učenici su na radionicama održanim u petak, 23. listopada 2020. iznijeli i predstavili svoje prijedloge, a daljnjim glasanjem unutar svakog razrednog odjela u izbor su ušla ukupno tri projektna prijedloga. Svoje su prijedloge učenici prigodno predstavili maštovitim plakatima, a svoju ulogu aktivnog građanina shvatili su ozbiljno i predano. Uskoro će uslijediti i konačno glasanje kojim će cijela generacija odlučiti čime bi najradije uljepšala svoj boravak u školi.

fotogaleriji možete pogledati atmosferu s radionica i neke od zanimljivih učeničkih prijedloga.

[više]

DANI KRUHA

Autor: Ružica Sikirić, 20. 10. 2020. 19:21

Učenici razredne nastave sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Tijekom cijelog proteklog tjedna obrađivali su prigodne pjesmice i tekstove, crtali jesenske plodove, pjevali pjesme o kruhu i učili o značenju ovih dana u godini. Zabavnim aktivnostima obilježili su i Dan kravate 18. listopada. Ukrašavali su kravate, bojili i izrađivali origami košulje i kravate te rješavali zabavne tematske zadatke. Učiteljice su ih tom prilikom upoznale s podrijetlom i značenjem riječi kravata u Hrvatskoj i svijetu. 

Radove vrijednih ručica naših učenika možete pogledati u fotogaleriji.

[više]

PRVAŠI SVOJOJ DRAGOJ UČITELJICI

Autor: Ružica Sikirić, 16. 10. 2020. 13:06

Osnovna škola Mokošica obilježila je 5. listopada Svjetski dan učitelja. Tim su povodom učenici 1. d razreda naše škole crtali svoju učiteljicu Željku Pezo koja ih prati u njihovim prvim školskim koracima. Crtežima su pokazali koliko je rad vrijednih učitelja cijenjen i prepoznat!

[više]

IZVRSTAN USPJEH NAŠIH UČENICA

Autor: Ružica Sikirić, 6. 10. 2020. 12:02

Na Županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika održanom 29. rujna 2020. g. sudjelovale su tri učenice naše škole. Na županijskoj razini natjecanja pokazale su odlično znanje i ostvarile izvrsne rezultate: učenica Valeria Slade (8. b) osvojila je 2. mjesto, Andrea Vuić (8. d) 3. mjesto, a učenica Paula Previšić (8. b) 8. mjesto. 

Čestitamo vrijednim učenicama na trudu i zasluženim rezultatima!

[više]

REZULTATI ŽUPANIJSKOG NATJECANJA IZ HRVATSKOGA JEZIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 6. 10. 2020. 11:20

U utorak, 29. rujna 2020. g. u Osnovnoj školi Mokošica održano je Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika. Županijsko natjecanje trebalo se održati u mjesecu ožujku ove godine, no zbog novonastale situacije odgođeno je i prilagođeno epidemiološkim uvjetima. Na natjecanje su pozvani učenici i njihovi mentori nakon školske razine natjecanja održane u veljači 2020. g. Rezultate Županijskog natjecanja donosimo u prilogu.

Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima na trudu i rezultatima!

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE: COVID-19 I MJERE IZOLACIJE

Autor: Ružica Sikirić, 21. 9. 2020. 10:49

Poštovani roditelji,

ovim vam se putem zahvaljujem na podršci koju nam pružate u radu i zajedničkom provođenju svih epidemioloških mjera koje su u interesu zaštite zdravlja naših učenika. Mi smo jedna velika škola s više od 700 učenika i svjesni smo i spremni na situacije kao što je pojava virusa COVID-19 i u našoj školi. S obzirom na to da nam se jedan razred nalazi u samoizolaciji, i da, očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja, ovim vas putem želimo obavijestiti sljedeće:

  • ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s Osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom. Školu je kontaktirala epidemiologinja iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije dr. Stanka Komparak kojoj možete poslati i upit na e-mail: stanka.komparak@zzjzdnz.hr. 

Zahvaljujemo svim našim roditeljima koji se ponašaju odgovorno i zovu svoje učiteljice za pitanja što učiniti u slučajevima kada su baka ili djed bolesni ili su možda bili u doticaju s COVID pozitivnom osobom. Ovim putem naglašavamo da kontaktirate liječnike i epidemiologe koji će vam dati savjete za postupanje u navedenim slučajevima.

S poštovanjem,

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RASPORED INFORMACIJA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Ružica Sikirić, 16. 9. 2020. 23:18

Poštovani roditelji,

sukladno epidemiološkim preporukama, informacije učitelja i učiteljica razredne i predmetne nastave Osnovne škole Mokošica odvijat će se telefonskim putem odnosno putem elektroničke pošte. U prilogu vam dostavljamo termine u kojima će vam naši učitelji biti dostupni za informacije.

Imelda Roković, školska pedagoginja

[više]

VIRTUALNE UČIONICE

Autor: Nikolina Bubica, 14. 9. 2020. 16:13

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od ponedjeljka 14. rujna 2020. g. učenici od trećeg do osmog razreda će moći pristupiti virtualnim učionicama putem poveznica koje se nalazi na stranici škole. Od svojih razrednika ćete dobiti upute za prijavu u virtualne učionice. Napominjemo da će se virtualnim učionicama pristupati u dogovor s učiteljima. 

                               dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

DOBRODOŠLICA PRVAŠIMA

Autor: Ružica Sikirić, 11. 9. 2020. 19:37

Dragi prvaši,

krenuli ste jednom potpuno novom stazom u svojim životima i želimo vam najtopliju dobrodošlicu u Osnovnu školu Mokošica, zgradu koju ste do sada samo gledali iz vrtića, a sada ćete se uvjeriti da ta zgrada ima i dušu i da vam je širom otvorila svoja vrata!

Bit će nam malo neobično, ali dobro smo se pripremili. Draga djeco i roditelji, svi znamo da je polazak u školu i u normalno vrijeme veliki korak. Sada ćemo na njega gledati kao na korak od sedam milja, ali hodat ćemo zajedno, od prvog dana. Vi imate svoje zadatke, a mi svoje - sve s istim ciljem - da djeca, koja se odsad zovu učenici, rastu i napreduju duhovno i intelektualno, da dobiju obrazovanje najbolje koje mogu, u situaciji u kakvoj jesmo. Zatekli smo se u jednom novom dobu i u njemu ćemo nastojati živjeti i raditi najbolje što možemo, ali zaista, vrlo disciplinirano, složno i zajedno. Moramo čuvati jedni druge, jer jedni bez drugih nećemo moći.

Pred nama je jedna vrlo zahtjevna školska godina, ali znamo da će, ako smo zajedno, biti lakše. 

Želimo da radosno krećete u školu, svaki dan, da se veselite učenju, da s veseljem nosite svoju torbu, da se veselite novim prijateljstvima, da se veselite svojim učiteljicama, da se veselite i novim igrama, jer sa školom igra ne prestaje - samo postaje malo drugačija. Želimo da, usprkos svemu, zadržite svoju znatiželju i da se ne bojite nepoznatoga i svega novoga što vas čeka u školskim klupama, jer naučit ćemo sve zajedno, tomu i služi škola. Mi smo tu zbog vas i dat ćemo sve od sebe da dobijete maksimum u školi i „na blizinu i na daljinu".

Sve poteškoće rješavat ćemo odgovorno i zajedno.

Želimo da se na kraju ove školske godine ponosite kao prva generacija prvaša koja je uspješno svladala sve svoje obveze. Želimo da svi zdravi dočekamo kraj ove školske godine i da ga možemo proslaviti uz veselu priredbu, pjesmu i ples! Želimo nam svima puno strpljenja i sreće. Idemo zajedno, dan po dan. I bit će dobro.

Dobrodošli u svoju školu!

Svim ostalim učenicima želimo sretan i uspješan povratak u školske klupe i ostanak u njima cijelu školsku godinu!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PROTOKOL U POSTUPANJU U SLUČAJU BOLESTI DJETETA

Autor: Ružica Sikirić, 3. 9. 2020. 08:36

Učenicima od 1. do 8. razreda OŠ Mokošica, svaki dan prije odlaska u školu, roditelj je dužan izmjeriti tjelesnu temperaturu i upisati je u djetetovu bilježnicu. Bilježnicu dijete donosi sa sobom u školu.

Ukoliko dijete ima povišenu tjelesnu temperaturu, te kod pojave akutnih simptoma zarazne bolesti (npr. kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa, proljev, povraćanje), učiteljica će odmah pozvati roditelje koji trebaju u najkraćem roku doći po dijete. Dijete će roditelje čekati u kabinetu pokraj Stručno-razvojne službe.

Prilikom povratka djeteta u školu, roditelj treba donijeti liječničku ispričnicu.

U slučaju zaraze virusom COVID-19 ili u slučaju samoizolacije, roditelji trebaju obavijestiti SRS škole putem sljedećih e-mail adresa i brojeva telefona:

imelda.rokovic@skole.hr   099 216 2562 (ured pedagoginje)

bojana.cengija@skole.hr   099 303 0448 (ured psihologinje)

 

                                               dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

RASPORED NASTAVE ZA UČENIKE

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 13:28

Poštovani roditelji i dragi učenici!

Prvi dan nastave je u ponedjeljak, 7. 9. 2020. godine i održat će se prema sljedećem rasporedu:

2. i 4. razredi: 13 - 14 sati

3. razredi: 11 - 12 sati     

                                5. i 7. razredi: 11. 30 - 12. 30 sati                   

                                6. razredi: 13. 30 - 14. 30

                                8. razredi: 14 - 15 sati

                                2., 3. i 4. razred P. Š. Osojnik - 11 sati

Napomena: u ponedjeljak, 7. 9. 2020. g. nije organiziran produženi boravak za učenike.

U utorak, 8. 9. 2020. g. nastava će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

1. razredi: 9 sati

2. razredi: 13 sati (napomena: kada su u jutarnjoj smjeni, učenicima drugih razreda nastava započinje u 7. 45 sati)

3., 5. i 7. razredi: 8 sati

4., 6. i 8. razredi: 14 sati

Područna škola Osojnik: 8. 30 sati

Raspored učionica prema razrednim odjelima:

3. a - učionica br. 5 5. a - učionica br. 9 7. a - učionica br. 15
3. b - učionica br. 6 5. b - učionica br. 10 7. b - učionica br. 19
3. c - učionica br. 7 5. c - učionica br. 12 7. c - učionica br. 16
3. d - učionica br. 8 5. d - učionica br. 13 7. d - učionica br. 20
6. a - učionica br. 9 8. a - učionica br. 19  
6. b - učionica br. 10 8. b - učionica br. 16  
6. c - učionica br. 12 8. c - učionica br. 15  
6. d - učionica br. 13 8. d - učionica br. 20  

Učenici 2. i 4. razreda su u istim učionicama kao i prošle godine. Navedeni raspored učionica po razrednim odjelima ostaje isti tijekom cijele školske godine.

Prilikom svakog ulaska učenika u školu potrebno je dezinficirati ruke i noge. Učenici su obvezni svako jutro mjeriti temperaturu i zapisivati ju u posebnu bilježnicu koju će nositi sa sobom u školu. Obvezu svakodnevnog mjerenja temperature imaju i svi ostali djelatnici škole.

                                     dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

 

 

[više]

POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 11:51

Dragi učenici i poštovani roditelji,

bliži se početak još jedne školske godine. Iznimno se veselimo ponovnom dolasku naših učenika u školu.

Učitelji su pripremili udžbenike za svoje učenike koji će ih dočekati prvi dan u škole u njihovoj učionici. Učenici trebaju u ponedjeljak ponijeti torbu u koju će staviti jedan dio udžbenika, a drugi će dio udžbenika ponijeti u utorak. 

Učenici također trebaju sa sobom ponijeti kemijsku olovku i blok u koji će napisati sve potrebne obavijesti.

Ove školske godine radit ćemo u smjenama kao i do sada, te će svaki razred imati svoju učionicu dok će se učitelji izmjenjivati prema rasporedu sati kako bi se smanjio prolazak i miješanje velikog broja učenika. Molimo učenike od petog do osmog razreda da prvi dan škole ponesu maske, a u ponedjeljak će im, zajedno s udžbenicima, biti podijeljene perive maske koje je osigurao Grad Dubrovnik.

Prvi roditeljski sastanak održat će se na otvorenom, u dvorištu škole, prema rasporedu koji ćete dobiti od svojih razrednika.

Informacije za roditelje tijekom školske godine održavat će se online ili telefonskim putem dok se ne promijeni epidemiološka situacija.

Službene e-mail adrese djelatnika možete pronaći na službenim stranicama škole, a u slučaju neophodne potrebe dolaska u školu, potrebno je kontaktirati djelatnika koji će odrediti točan termin dolaska u školu.  

                                                   dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

PRIJEM PRVAŠIĆA

Autor: Ružica Sikirić, 2. 9. 2020. 11:33

Dragi učenici i poštovani roditelji!

Prijem prvašića održat će se u ponedjeljak, 7. 9. 2020. godine u školskoj dvorani s početkom u 8. 30 sati za 1. a i 1. b razred te u 8. 45 sati za 1. c, 1. d  i 1. razred P. Š. Osojnik.

Stručna služba škole će vas telefonski kontaktirati u petak, 4. 9. 2020. godine kako bi vas obavijestili u kojem se razredu nalazi vaše dijete i kako bi se prilikom dolaska u ponedjeljak mogle primijeniti sve potrebne epidemiološke mjere. Učenici dolaze u pratnji jednog roditelja koji mora obvezno nositi masku te na ulazu dezinficirati ruke i noge.

Učenici 1. a i 1. b razreda ulaze s jednim roditeljem u 8. 15 sati na glavni ulaz škole i zajedno s učiteljicama idu u dvoranu.

Učenici 1. c i 1. d razreda te učenici s Osojnika ulaze s jednim roditeljem u dvoranu u 8.45 na glavni ulaz dvorane.

Nakon pozdravnog govora, učenici zajedno sa svojim učiteljicama idu u svoj razred sljedećim rasporedom:

 - 1. a  i 1. b razred u 8. 40 idu sa svojim učiteljicama i jednim roditeljem u razred nakon pozdravnog govora u dvorani

 - 1. c, 1.d razred i učenici s Osojnika u 8. 55 sati idu sa svojim učiteljicama i jednim roditeljem u razred nakon pozdravnog govora u dvorani.

*** Učitelji su pripremili udžbenike za svoje učenike koji će ih dočekati prvi dan u školi i koje će roditelji prvašića isti dan preuzeti.

*** Produženi boravak za učenike prvih razreda počinje u utorak,  8. 9. 2020. godine od 11.30 do 16.30 sati, a produženi boravak za učenike drugih razreda počinje u utorak, 8. 9. 2020. godine od 7.30 do 12.30 sati.

                                                           dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

UPUTE HZJZ-a I MZO-a ZA RAD ŠKOLA

Autor: Ružica Sikirić, 31. 8. 2020. 12:04

Poštovani roditelji,

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja 24. kolovoza 2020. g. objavili su Upute za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. 

Upute možete pročitati na poveznici UPUTE.

                                                                dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POTVRDE ZA MJESEČNI POKAZ

Autor: Ružica Sikirić, 28. 8. 2020. 13:19

Potvrde za mjesečni pokaz J. P. Libertas, čije troškove snose roditelji, ovjeravat će se od 31. 8. 2020. (ponedjeljak) do 9. 9. 2020. (srijeda) u vremenu od 10 do 11 sati u holu škole (dežurana).

Radi kraćeg zadržavanja molimo vas da unaprijed ispunite tražene podatke na potvrdi.

Napominjemo da obrazac Potvrde možete kupiti na prodajnim mjestima J. P. Libertas.

Roditelji učenika koji ostvaruju pravo na pokaz, čije troškove snosi Grad Dubrovnik, mogu ih preuzeti na kioscima J. P. Libertas bez dolaska u školu.

Hvala!

                                                             dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: Ružica Sikirić, 28. 8. 2020. 12:21

Poštovani roditelji,

s obzirom na epidemiološku situaciju molimo vas da se prilikom dolaska u školu pridržavate propisanih zdravstvenih mjera  te da prilikom svakog posjeta školi nosite zaštitnu masku. Za sve informacije koje su vam potrebne od djelatnika škole molimo da se prethodno najavite na jednu od adresa elektroničke pošte navedenih na stranicama škole:

ured@os-mokosica.skole.hr (tajnica)

petra.dapic-caput@skole.hr (ravnateljica)

racunovodstvo@os-mokosica.skole.hr (računovodstvo)

imelda.rokovic@skole.hr (pedagoginja)

bojana.cengija@skole.hr (psihologinja)

knjiznica@os-mokosica.skole.hr (knjižnica)

                                                                                    Ravnateljica

                                                                            dr. sc. Petra Đapić Caput

 

 

 

[više]

POPIS NOVIH UDŽBENIKA I RADNIH MATERIJALA Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 11. 8. 2020. 11:01

 

Poštovani roditelji, 

u prilogu se nalazi popis novih udžbenika te radnih materijala za OŠ Mokošica u školskoj godini 2020./2021. 

 

 

[više]

OBAVIJEST O NABAVI RADNIH MATERIJALA ZA UČENIKE Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 6. 2020. 13:22

Poštovani roditelji,

Grad Dubrovnik osigurava sredstva za nabavu radnih materijala koji uključuju radne bilježnice, tehničke kutije i likovne mape za učenike osnovnih škola. Da bi učenik ostvario pravo na besplatni radni materijal, oba roditelja moraju imati prijavljeno prebivalište na administrativnom području Grada Dubrovnika, a sve sukladno Pravilniku o financiranju obrazovnih materijala učenicima osnovnih škola Grada Dubrovnika koji možete pročitati u prilogu.

[više]

OBAVIJEST O PODJELI SVJEDODŽBI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 6. 2020. 07:30

Dragi učenici!

Podjela svjedodžbi održat će se u srijedu, 1. 7. 2020. godine prema sljedećem rasporedu:

1. razredi u 9 sati 5. razredi u 11 sati
2. razredi u 9.30 sati 6. razredi u 11.30 sati
3. razredi u 10 sati 7. razredi u 12 sati
4. razredi u 10.30 sati  

Učenicima osmih razreda svjedodžbe će biti dodijeljene na svečanoj večeri u četvrtak, 9. 7. 2020. u 19 sati. 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POVRAT UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 6. 2020. 16:00

Poštovani roditelji i dragi učenici,

povrat udžbenika za 5., 7. i 8. razrede bit će organiziran u utorak, 23. 6 2020. od 10 do 14 sati u prostorima škole. Učenici udžbenike trebaju vratiti u vrećici uz ispunjenu izjavu. Izjave se nalaze u prilozima, a tko nema mogućnost printanja, izjavu će moći preuzeti i u tajništvu škole. Učenici 6. razreda ne vraćaju udžbenike.

Rapored vraćanja udžbenika

5.A i 5.B razred vraćaju od 10:00 do 11:00 u učionicu broj 13.

5.C i 5.D razred vraćaju od 11:00 do 12:00 u učionicu broj 13.

7.A i 7.B razred vraćaju od 12:00 do 13:00 u učionicu broj 13.

7.C i 7.D razred vraćaju od 13:00 do 14:00 u učionicu broj 13.

8.A i 8.B razred vraćaju od 12:00 do 13:00 u učionicu broj 14.

8.C i 8.D razred vraćaju od 13:00 do 14:00 u učionicu broj 14.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UPISNIKA U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 6. 2020. 22:01

Dragi roditelji,
informacije o provedenoj procjeni zrelosti za upis u 1. razred osnovne škole možete dobiti kod školske psihologinje na telefon 451 299 i 452 883 / lokal 5  u četvrtak, 4. 6. 2020. i petak, 5. 6. 2020. u vremenu od 9 do 12 sati.
Srdačan pozdrav!
Školska psihologinja Bojana Čengija
[više]

DIGITALNO IZDANJE ŠKOLSKOG ČASOPISA „RAGUSINO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 6. 2020. 19:12

Dragi učenici, roditelji, učitelji!

Ove godine svjetlo dana ugledao je treći broj školskog časopisa „Ragusino". S obzirom na situaciju s koronavirusom još uvijek nemamo tiskane primjerke časopisa, ali zato vam novo izdanje, kao i prethodna dva broja donosimo u digitalnom obliku. Naši vrijedni novinari marljivo su prikupljali podatke, istraživali, provodili ankete, pisali različite članke i tako kreirali za vas još jedan sadržajno bogat i zanimljiv časopis. U padajućem izborniku s desne strane možete pronaći i prelistati naš školski list ili još jednostavnije preko poveznice http://os-mokosica.skole.hr/skola/ragusino.

Ovim putem posebno pohvaljujemo nositeljice Novinarske skupine, glavnu pokretačku i kreativnu snagu, a to su učenice 8. b razreda Anamaria Bazdan, Lucija Gluhak, Klara Radonić, Klara Tikvica i glavna urednica Frančeska Krečak. Pohvaljujemo i učenike petih, šestih i sedmih razreda koji uspješno slijede novinarske stope naših osmašica. 

Uživajte u časopisu! 

[više]

UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 6. 2020. 11:46

 Dragi roditelji i učenici osmih razreda,

danas,  1. 6. 2020. u 12 sati započinje prijava u sustav upisa u srednju školu sukladno Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2020./2021. koja se nalazi na poveznici  https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2020_05_62_1240.html.   

Pored toga, na poveznici https://narodnenovine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2015_05_49_981.html možete otvoriti Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole. 

Napominjem da se kao i do sada za sva pitanja vezana za upis u srednje škole možete obratiti školskoj psihologinji u kanalima aplikacije Teams i putem maila  bojana.cengija@skole.hr.
 
Srdačan pozdrav!
Školska psihologinja Bojana Čengija
[više]

UPISI U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 5. 2020. 11:38

Poštovani roditelji,

upisi u prvi razred Osnovne škole Mokošica odvijat će se od utorka, 26. 5. do utorka, 2. 6. 2020. u vremenu od 14 do 19 sati. O točnom terminu upisa djeteta škola će roditelje obavijestiti  putem telefona koji su roditelji dostavili prilikom predupisa.

Ljubazno vas molimo da se držite sljedećih uputa:

- dođite u točnom terminu koji ste dobili od škole

- nemojte se zadržavati u prostorima škole te na  ulazu u školu prije i nakon upisa

- neka dijete na upis dovede samo jedan roditelj/staratelj.

- ako Vaše dijete ili Vi imate temperaturu, grlobolju, simptome prehlade, neke druge simptome akutne bolesti, ili ste bili u kontaktu s osobom zaraženom koronavirusom, ili putovali u zadnjih mjesec dana izvan Hrvatske, molimo da ne dolazite u školu, nego nas nazovite na telefon 099/216 2562 ili 099/303 0448  da se dogovorimo o daljnjem postupanju

- kako bismo osigurali provođenje mjera HZJZ-a te kako djeca ne bi dijelila pribor, potrebno je za svoje dijete donijeti olovku i gumicu te kemijsku olovku za ispunjavanje potrebne dokumentacije u školi

- prilikom ulaska u školu potrebno je dezinficirati ruke i potplate.

 

 

[više]

OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 5. 2020. 14:55

Cijenjeni roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja još uvijek nije odredilo kada će se i na koji način provoditi testiranje djece u školama za upis u 1. razred. Prema ranijoj obavijesti roditelji djecu trebaju odvesti na sistematski pregled školskoj liječnici dr. Matiji Čale Mratović. O terminima testiranja kod psihologinje i pedagoginje škole bit ćete naknadno obaviješteni pisanim putem na kućnu adresu koju ste prilikom predupisa dostavili školi ili Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije.

Molimo vas da popunite upitnike koje smo vam poslali na kućnu adresu i da ih dostavite školi do 25. 5. 2020.g. (poštom adresiranu na Osnovna škola Mokošica, Bartola Kašića 20, 20236 Nova Mokošica).

Imelda Roković, pedagoginja

[više]

PREGLED ZA UPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 5. 2020. 13:07

Poštovani roditelji,

molimo vas da ovaj tjedan, do petka 8. 5. 2020. g. kontaktirate školsku liječnicu od 9 do 13 sati  na tel. 358 – 120 radi dogovora o pregledu djeteta za upis u 1.razred osnovne škole.

Tom je prilikom potrebno školskoj liječnici dostaviti svoju mail adresu  na koju ćete dobiti povratnu informaciju.

Školska pedagoginja

Imelda Roković

[više]

ODGODA TESTIRANJA ZA UPIS U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 4. 2020. 12:06

Poštovani roditelji!

Sva testiranja za upis u prvi razred Osnovne škole Mokošica za školsku godinu 2020./2021. otkazana su zbog trenutne situacije u kojoj se nalazimo.

Za termine testiranja upisa u 1. razred Osnovne škole Mokošica bit ćete unaprijed obaviješteni pisanim putem na adresu koju ste nam dostavili prilikom predupisa. Za sve informacije obratite se školskoj pedagoginji Imeldi Roković na mob 099 216 2562 ili na mail: imelda.rokovic@skole.hr.

Hvala na razumijevanju!

Za Stručno-razvojnu službu Škole

Imelda Roković, pedagoginja

 

[više]

USKRSNA ČESTITKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 4. 2020. 19:40

Dragi učenici i roditelji,

želimo vam sretan Uskrs i ugodan proljetni odmor! Posvetite se jedni drugima, kvalitetnim obiteljskim druženjima i razgovorima, dobrom štivu i glazbi, smijehu i šali.

Uživajte sa svojim obiteljima i pazite na zdravlje!

 

[više]

PORUKA RAVNATELJICE UČENICIMA I RODITELJIMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 4. 2020. 14:13

Dragi naši učenici i roditelji, nadam se da ste se svi polako navikli na nastavu na daljinu i na nastavu preko televizije te se nadam da će idući tjedni nastave koji nam dolaze biti malo lakši. Nadam se da ste mi dobro i da uživate u toplini svoga doma.

Nakon Uskrsa nastavljamo s nastavom na daljinu pa ponavljam kako su uz vas, kao i do sada, vaši učitelji koji će vam biti svakodnevna potpora u učenju te da ne trebate učenjem opterećivati svoje roditelje - osim igranjem i zajedničkim druženjem.

Učitelji će vam dostavljati materijale za rad svaki dan od 8.00 sati tako da možete aktivnosti, odnosno školski rad za taj dan izvršiti u periodu od 8.00 do 13.30 sati te povratno tražiti pomoć od vaših učitelja ukoliko vam nešto nije jasno. Nakon toga slijedi odmor i bilo bi dobro kad biste krenuli u 15.00 sati rješavati što su vam vaši učitelji zadali.

Također, ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć, osim učiteljima, možete se obratiti  pedagoginji, psihologinji i defektologinji škole koje će vam pomoći u rješavanju svakodnevnih zadataka.

Molim vas da nakon 20.00 sati ne pristupate svojim računalima nego da se lijepo odmorite i pripremite za spavanje.

Dio učitelja za učenike od 5. do 8. razreda postavlja materijale navečer u periodu od 19 do 24 sata za idući dan zbog opterećenosti sustava i zbog velikog broja razreda koje imaju te zbog pripreme materijala za nastavu na daljinu. Stoga vas ovim putem molimo da ne otvarate, odnosno ne čitate materijale prije sutrašnjeg dana, odnosno prije 8 sati ujutro ukoliko vam je taj predmet sutradan po rasporedu.

Učitelji će kao i do sada pratiti vaše aktivnosti i uvažavati kada ne stignete nešto napraviti na vrijeme, npr. ukoliko je više djece doma na jednom računalu ili ukoliko imate tehničkih poteškoća.

Ovi prijedlozi su za vas, dragi učenici, kako bi vam olakšali rad jer ne tražimo od vas da u realnom vremenu pristupate svom školskom radu, već da u jutarnjim satima pa sve do 13.30 sati pokušate završiti školske aktivnosti.

Znamo da vam je teško bez vaših učitelja kao što je i njima teško bez vas, ništa ne može zamijeniti njihove riječi podrške i potpore kao niti vaše povratne informacije njima.

Nakon što se popodne lijepo odmorite,  pristupite izvršavanju domaćih zadataka i tražite pomoć od učitelja i Stručne službe koji su vam dostupni od 8.00 sati ujutro do 20.00 sati navečer.

Usmene i pisane provjere će se, kao i dosada, najavljivati učenicima kao i načini njihove provedbe.  Učitelji će upoznati učenike s točnim terminom i načinom pristupanja provjeri koji su otprije poznati učenicima, stoga nema razloga za zabrinutost. Učitelji su broj pisanih provjera smanjili  i prilagodili specifičnim okolnostima nastave na daljinu. Nove termine provjera iz svih predmeta naći ćete u vremeniku pisanih provjera u e-Dnevniku.

 

Dragi roditelji, ovim putem vas molimo da svoju djecu potičete u svakodnevnim aktivnostima i u prijedlogu rasporeda koji smo vam dostavili, da od 8.00 sati ujutro do 13.30 pokušaju izvršiti svoje školske obveze, a iza 15.00 sati neka krenu izvršavati svoje  domaće zadatke.

Nije ovo ništa novo, znali su učenici zaboraviti  domaći rad i u normalnim okolnostima, znali su na satu ne raditi ništa, ali su imali učitelje koji su im zajedno s vama ukazivali na važnost radnih navika te ih usmjeravali, odgajali i pripremali za život.

I na kraju, dragi roditelji, molim vas da i dalje budete podrška svojoj, ali i našoj djeci, jer znam koliko vam je svima teško u ovoj situaciji koju jedino zajedničkim snagama možemo prebroditi.

Neka učenje i škola budu nastavak svakodnevnih uobičajenih aktivnosti jer ovaj način nastave nije moguć bez vaše podrške i vašeg poticanja djece, a naši učitelji su tu svakodnevno za njih da im prenose znanja, ne samo obrazovna, nego i ona životna te da im budu oslonac kao što su i do sada bili.

Neka nam ovo zajedništvo pomogne da prebrodimo ovu situaciju, neka škola bude mjesto gdje će djeca provesti dio dana bez obzira napisali domaći rad ili ga ponekad preskočili, bez obzira ukoliko im se ponekad ne da ništa pročitati, ali neka bude mjesto gdje će razmjenjivati svoja znanja, iskustva, dojmove, šale, viceve sa svojim učiteljima i prijateljima i kako bi ovo vrijeme što prije prošlo te kako bi se što prije vratili u svoje školske klupe.

                                                                                                                      Ravnateljica

                                                                                                                  Petra Đapić Caput

 

[više]

KREATIVNI UČENICI 4. B

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 4. 2020. 18:12

Učenici 4. b razreda i njihovi roditelji na kreativan su i neobičan način uspjeli iznenaditi učiteljicu te izmamiti osmijeh i oduševljenje svih djelatnika škole. Učenici su prihvatili izazov da ožive poznate slike i ličnosti u svojim domovima i u tome su itekako uspjeli. Lijepo je vidjeti da se djeca u sasvim novim i drugačijim uvjetima jako dobro snalaze i na domišljate načine zabavljaju. Pohvala svima na uloženom trudu i kreativnosti koju možete vidjeti u fotogaleriji.

Hvala vam, moji dragi četvrtaši!

učiteljica Inge Brunsko

[više]

KNJIŽNICA - OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 3. 2020. 09:31

Draga djeco i dragi roditelji!

U sklopu škole na daljinu, odnosno odvijanja nastave na daljinu, bit će aktivna i naša „knjižnica na daljinu“. Ove smo školske godine ionako sve u knjižnici radili „na daljinu“ jer je knjižnica prenamijenjena i u učionicu za učenike prvog razreda  (Poseban pozdrav 1. e!), ali ovo je ipak malo veća daljina.
Tijekom ovog vremena ja ću pripremati materijale koji će vam malo obogatiti nastavu i, nadam se, malo uljepšati dane koje provodite doma. U našoj virtualnoj zbornici davat ću ih vašim učiteljima i učiteljicama, a oni će ih onda slati vama ili ih koristiti u nastavi.
Nadam se da uz ekrane nećete zaboraviti prave knjige i bogatstvo koje nam one nude. Čitajte puno. Vjerujem da ćete u ovom vremenu, u kojem ćete kao obitelji više vremena provoditi zajedno, naći trenutke i za zajedničko čitanje. To je uvijek neprocjenjivo, posebno u otežanim životnim uvjetima.
Na kraju, napominjem svim učenicima, posebno članovima moje knjižničarske grupe: Pišite, pišite svaki dan dnevnike, o tome kako vam sada izgleda svakodnevica, što sve radite, što vam se događa, što vam nedostaje,
što osjećate…  I crtajte, svijet sadašnji i svijet dojučerašnji. A onda kad sve ovo završi i kad se vratimo u školu, napravit ćemo veliku izložbu u holu da nas sjeća na to kako smo super sve izdržali.

                                                                  Vaša knjižničarka,

                                                                   prof.  Irja Jerković

[više]

OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 17:32

Ljubazno vas molimo da nas radi sigurnosnih razloga povezanih s COVID-19 za sve potrebne informacije u narednom periodu kontaktirate na sljedeći način:

- telefonom u vremenu od 8 do 12 sati na brojeve 099 216 2562 (Imelda Roković, pedagoginja)  vezano za nastavu i upise u prvi razred te 099 216 2560 (Marija Marković, tajnica) za ostala pitanja 

- e-mailom: ured@os-mokosica.skole.hr

- zemaljskom poštom na adresu Osnovna škola Mokošica, Bartola Kašića 20, 20236 Mokošica.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PORUKA RAVNATELJICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 09:11

Dragi učenici i roditelji!

S obzirom na stanje u kojem se nalazimo, ovo je pravi trenutak u kojem možemo napraviti puno jedni za druge. Ovim vas putem pozivam da OSTANETE DOMA kako biste zaštitili  svoj život i živote svojih bližnjih. Moji najdraži učenici, igrajte se i uživajte u toplini svojega doma. Kao što znate, ponavljanje je majka znanja, i zato ponavljam još jednom da OSTANETE DOMA. I na kraju moram reći da vas jedva čekam vidjeti u školskim klupama naše Osnovne škole Mokošica.

„Nije sve otkazano.
SUNCE nije otkazano.
PROLJEĆE nije otkazano.
PRIJATELJSTVA nisu otkazana.
GLAZBA nije otkazana.
ČITANJE nije otkazano.
EMPATIJA nije otkazana.
MAŠTA nije otkazana.
RAZGOVORI nisu otkazani.
LJUBAZNOST nije otkazana.
NADA nije otkazana.
MOLITVA nije otkazana.“

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

DRUGI TJEDAN NASTAVE NA DALJINU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2020. 08:20

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

započeo je drugi tjedan nastave na daljinu. Program Škola na Trećem za učenike 1. - 4. razreda prikazivat će se prema rasporedu u tablici. Radni materijali uz Školu na Trećem dostupni su na mrežnim stranicama Škole za život https://skolazazivot.hr/materijali/.

Za učenike predmetne nastave nastavlja se rad u digitalnoj platformi Microsoft Teams uz koju učenici mogu pratiti program Sportske TV. 


Razred
 
Termin Reprizno emitiranje

1. razred
 
počinje u 8.00 sati počinje u 14.00 sati

2. razred
 
počinje u 9.00 sati počinje u 15.00 sati

3. razred
 
počinje u 10.00 sati počinje u 16.00 sati

4. razred
 
počinje u 11.00 sati počinje u 17.00 sati
[više]

UPUTE ZA POČETAK PREDMETNE VIRTUALNE NASTAVE

Autor: Ružica Sikirić, 17. 3. 2020. 12:30

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od srijede, 18. ožujka 2020. g. nastava u virtualnim učionicama odvijat će se prema uobičajenom školskom rasporedu sati. Svi obrazovni materijali iz predmeta koji su taj dan po rasporedu objavljivat će se istog dana do 10 sati ujutro. Sve aktivnosti učenika u virtualnoj učionici evidentirat će se i pratit će se njihovo sudjelovanje u nastavi, stoga vas molimo da budete odgovorni i savjesni u ovim novonastalim uvjetima. Učenici ne rješavaju zadatke u realnom vremenu, već tijekom dana poštivajući zadane rokove koje im naznače predmetni učitelji.

U svaku virtualnu učionicu uključeni su i stručni suradnici kojima se možete obratiti putem chata.

Na mrežnoj stranici škole stoje poveznice na virtualne učionice.

 

dr. sc. Petra Đapić-Caput, ravnateljica

[više]

ODRŽAVANJE NASTAVE I PODJELA TABLETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 3. 2020. 11:00

Poštovani roditelji,

 nakon obraćanja ministrice ravnateljima 14. ožujka 2020. ovim putem prenosimo sljedeću obavijest.

Svi će učenici od ponedjeljka, 16. 3. 2020. pratiti nastavu putem HRT-a 3 (razredna nastava) i Sportske TV (svi ostali učenici).

Raspored prikazivanja Škole na Trećem HRT 3

razred

termin

  1. razred OŠ

8 – 10 h

  1. razred OŠ

10 – 12.30 h

  1. razred OŠ

13 – 16 h

  1. razred OŠ

16 – 19 h

Raspored prikazivanja Sportska televizija (SPTV)

razred

termin

predmeti

  1. razred OŠ

8 – 9.30 h

MAT, HRV, PRI, ENG, NJEM

  1. razred OŠ

9.30. – 10.45. h

POV, MAT, PRI, ENG, NJEM

  1. razred OŠ

10.45 – 11.50 h

MAT, HRV, BIO, GEO

  1. razred OŠ

11.50 – 12.45 h

HRV, MAT, BIO, ENG, NJEM

Molimo roditelje učenika od prvog do četvrtog razreda da se jave svojim razrednicima ako nemaju osigurano čuvanje djeteta uz nadzor.

Tableti za učenike 5. i 7. razreda dijelit će se u ponedjeljak prema sljedećem rasporedu:

5. a  razred u 16.00 sati

5. b razred u  16.30 sati

5. c razred u  17.00 sati

5. d razred u  17.30 sati

7. a  razred u 18.00 sati

7. b razred u  18.30 sati

7. c razred u  19.00 sati

7. d razred u  19.30 sati

**Virtualne učionice pripremaju se prema uputama Ministarstva. Konačne informacije i poveznice na virtualne učionice bit će uskoro objavljene na stranicama škole i počinju s radom u srijedu.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST IZ CARNET-a

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 3. 2020. 11:54

Trenutno postoje poteškoće s aktiviranjem Office365 računa putem stranice office365.skole.hr i s kreiranjem timova u aplikaciji Microsoft Teams s obzirom na to da je došlo do opterećenja sustava na globalnoj razini. Microsoft u suradnji s CARNET-om žurno radi na otklanjanju poteškoća, o čemu će nas pravovremeno obavijestiti.

[više]

UPUTE O ODRŽAVANJU NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 3. 2020. 15:36

Poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i  obrazovanja dostavilo je sljedeće upute: od ponedjeljka, 16.3. krenut će nastava na daljinu. Za učenike razredne nastave na 3. programu Hrvatske radiotelevizije održavat će se program pod nazivom Škola na Trećem, i to za 1. razrede od 08.00 do 10.00, za druge od 10.00 do 12.30, za treće od 13.00 do 16.00, a za četvrte razrede od 16.00 do 19.00 sati.
Za učenike predmetne nastave bit će organiziran raspored i pripremljen sadržaj za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan.
Učenicima petih i sedmih razreda podijelit će se tableti na korištenje početkom idućeg tjedna. Obavijest o podjeli bit će na stranicama škole. Tablete će podijeliti razrednici, a preuzeti ih mogu roditelji učenika, koji će dobiti upute za korištenje.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 3. 2020. 13:53

Poštovani roditelji, 

službena obavijest od strane MZO-a o održavanju nastave još uvijek se čeka. U tijeku je aktivacija tableta za učenike petih i sedmih razreda. Od razrednika ćete dobiti detaljne upute o preuzimanju tableta. Sve vas molimo da pratite školsku mrežnu stranicu za daljnje obavijesti.

Hvala na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ TEHNIČKE KULTURE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2020. 20:51

OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću bila je domaćin 62. Natjecanja mladih tehničara održanog u petak, 6. ožujka 2020. Na natjecanju je sudjelovalo 39 učenika iz ukupno 11 osnovnih škola, a  natjecali su se u devet različitih područja: Maketarstvo i modelarstvo, Graditeljstvo, Strojarske konstrukcije, Obrada materijala, Elektrotehnika, Elektronika, Robotika, Fotografija i modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina. Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. Naši su učenici pod mentorstvom profesora Boška Ćorka ostvarili izvanredne rezultate:

Maketarstvo i modelarstvo: Ivan Bazdan (5. b) – 1. mjesto

Obrada materijala: Petar Prkačin (7. b) – 1. mjesto

Strojarske konstrukcije: Rita Brkić (7. b) – 2. mjesto

Učenici Ivan Bazdan i Petar Prkačin predstavljat će našu školu na državnom natjecanju koje će se održati u Primoštenu od 6 do 9. travnja.

Čestitamo učenicima i njihovu mentoru!

 

[više]

DRUGO MJESTO NA GRADSKOM NATJECANJU CRVENOG KRIŽA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2020. 17:29

U subotu, 7. ožujka u Sportskoj dvorani u Gospinom polju održano je 24. po redu Gradsko natjecanje mladih HCK-a u provjeri znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjeri znanja i vještina iz pružanja prve pomoći. Cilj natjecanja je motivirati mlade osobe za humanitarno djelovanje te ih osposobiti za pružanje  prve pomoći u potrebi.
U konkurenciji pomladak natjecalo se 13 osnovnih škola. Naša škola osvojila je drugo mjesto, a predstavljali su je učenici osmih razreda  Filip Matušan (8. a), Lora Maslać (8. c), Matea Franquelli (8. c), Nikolina Vlašić (8. a), Iva Dedović (8. c) i Paulina Bogetić (8. a) pod vodstvom profesorice Milane Gujinović. I ove je godine 15 učenika naše škole dobrovoljno sudjelovalo na natjecanju u ulozi volontera na što smo iznimno ponosni.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici na izvrsnom rezultatu!

 

[više]

OBILJEŽAVANJE DANA RUŽIČASTIH MAJICA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 2. 2020. 18:05

Dan ružičastih majica, poznatiji kao Pink Shirt Day, u našoj će se školi obilježiti u petak, 28. veljače. Ovaj je pokret nastao u Kanadi potaknut dirljivom pričom srednjoškolca koji je u znak podrške majci oboljeloj od tumora odlučio u školu obući ružičastu majicu čime je postao žrtva nasilja. U znak potpore u pomoć mu je priskočila grupa dječaka koji su, podijelivši ružičaste majice u školi, odaslali poruku o važnosti tolerancije i nenasilničkog ponašanja.

U OŠ Mokošica će se se kroz razne aktivnosti (likovne radionice, radionice o prevenciji nasilja među djecom, pisanje pozitivnih poruka, kvizove, parlaonice…) obilježiti ovaj dan kako bismo se neprestano podsjećali na važnost empatije i nenasilja.

U prilogu možete saznati više o Danu ružičastih majica.

 

[više]

MAŠKARE RAZREDNE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 2. 2020. 17:23

U ponedjeljak su učenici prvih i drugih razreda Maškarani školski dan proslavili u dvorištu škole, a učenici trećih i četvrtih razreda u dvorani  škole. Program u dvorani započeo je plesnom točkom djevojčica iz 4. c razreda, a zabava se nastavila uz međurazredna natjecanja u raznim zabavnim igrama. Učenici su se počastili uobičajenim pokladnim krafnama te veselim,maštovitim i raznolikim maskama u ritmu glazbe otpratili još jedne pokladne običaje našeg kraja.

U fotogaleriji možete pogledati kako su se maškarali naši mali učenici.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

MAŠKARANI ŠKOLSKI DAN

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 15:53

Na Stradunu se jučer održala vesela maškarana povorka učenika viših razreda osnovne škole. Iz naše škole sudjelovali su razredi 5. a s maskom Tri, dva, jedan, kuhaj, 5. b s maskom Fast Food, 5. c maskiran u učenike čarobnjačke škole Hogwarts i hobite te 5. d kao Mali Linđovci. Od učenika šestih razreda 6. c maškarao se u kraljevsku obitelj te američkoga predsjednika i njegovu suprugu, a učenici 6. d bili su Čovječe, ne ljuti se. Povorka je krenula u 14 sati s Pila, prošla preko Straduna u raspjevanoj atmosferi, a potom se svaki razred predstavio kratkim programom na velikoj pozornici ispred katedrale. Učenici su i ove godine oduševili prolaznike i stručni žiri svojom kreativnošću. Čak su tri razreda iz naše škole podijelila 5. nagradu, a to su 5. a., 5. b i 6. d. Uslijedila je zabava u Revelinu uz nezaobilazne krafne. 

Zavirite u maškaranu fotogaleriju.

[više]

RADIONICA IZRADE HOLOGRAMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 13:39

U ponedjeljak, 17. velječe Ana Kešelj s Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku održala je radionicu izrade holograma u Osnovnoj školi Mokošica. Učenici osmoga razreda na radionici su prvo saznali što su hologrami i na koji se način mogu napraviti. Zatim su u grupama izrađivali projekcijske piramide za tablete, na kojima su na kraju projiciriali holograme.
Radionice izrade holograma organizirali su Informatički klub Futura i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika u suradnji sa Sveučilištem u Dubrovniku. Pogledajte fotografije s radionice.
[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 2. 2020. 13:29

U petak, 14. veljače održalo se Županijsko natjecanje iz informatike u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama. Iz Mokošice smo krenuli u 6:30, a kada smo stigli, smjestili smo se u knjižnicu. Kroz knjižnicu su neprestano zujali učenici jer postoji više kategorija natjecanja: Algoritmi, Digitalne kompetencije i osnove informatike te Razvoj softvera. Te kategorije se dalje dijele prema potkategorijama i dobnim skupinama natjecatelja. Imali smo dovoljno vremena za obilazak grada pa smo se odlučili za laganu šetnju kako se ne bi sve svelo na ponavljanje naučenoga. Kasnije smo pošli na organizirani ručak koji su nam posluživali učenici škole. Nismo dopustili da nam kiša pokvari dan te smo se kući vratili sretni, zadovoljni i s novim prijateljstavima.

Naši učenici bili su veoma uspješni na županijskom natjecanju što potvrđuju i njihovi rezultati:

Kategorija Algoritmi:

7.razred:  Ante Kralj (7. d),                            1.mjesto

8. razred: Karlo Jemin (8. c)                          2. mjesto

Kategorija Digitalne kompetencije:

5. razred:   Matea Karač (5. c),                       3. mjesto

                  Leonarndo Asanović (5. c),           5.mjesto

                  Niko Slade (5. c),                        9.mjesto

6. razred:  Jakov Rešetina (6. d),                     7. mjesto

Kategorija Osnove Informatike:

7.razred:   Ante Kralj (7. d),                          2.mjesto

                 Maroje Goga (7. a),                     3.mjesto

8.razred:   Frančeska Krečak (8. b),                2.mjesto

                 Danijel Marić (8. c),                     5. mjesto

 

Mentor učenika: Nikolina Bubica, prof.

Čestitamo svima na ostvarenom uspjehu. Više o natjecanju možete pronaći na sljedećoj poveznici: https://informatika.azoo.hr. Fotografije s natjecanja pogledajte ovdje.

Frančeska Krečak, 8. b

 

[više]

RADIONICE IZRADE MASKI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 2. 2020. 20:07

U našoj su se školi 19., 20. i 21. 2. održale tematske radionice povodom maškara pod vodstvom učiteljice  Snježane Viteškić. Učenici su na radionicama imali priliku izrađivati različite maske. Maškarani bal za djecu Mokošice održan je 22. 2 u 15.00 sati povorkom od Opskrbnog centra do škole.

Fotografije su dostupne u fotogaleriji.

 

[više]

1. I 4. MJESTO NA ŽUPANIJSKOM NATJECANJU IZ TALIJANSKOG JEZIKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 21. 2. 2020. 09:18

U četvrtak, 20. veljače 2020. u Turističkoj i ugostiteljskoj školi Dubrovnik održano je Županijsko natjecanje iz talijanskoga jezika. Županijskom natjecanju prethodilo je školsko natjecanje u kojemu je sudjelovalo osam učenika osmih razreda. Dvoje učenika 8. c razreda je prema ostvarenim rezultatima pozvano na županijsku razinu natjecanja - Iva Dedović i Stijepo Slade. 

Iva Dedović osvojila je 1. mjesto na Županijskome natjecanju iz talijanskoga jezika, a Stijepo Slade 4. mjesto. Učenike je za natjecanje pripremala profesorica Ivana Konsuo Batarilo.

Čestitamo vrijednim učenicima na trudu i rezultatima! 
[više]

OBILJEŽEN DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 2. 2020. 20:51

U utorak, 11.veljače desetak učenika OŠ Mokošica sudjelovalo je u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta zajedno s ostalih stotinjak učenika iz Popovače, Splita, Čepina, Tužnog, Vinkovaca, Siska i Dvora. Taj su dan obilježili igranjem popularne igre Minecraft Education Edition pod pokroviteljstvom Microsofta Hrvatska. Učenici su se međusobno nadmetali u Minecraft Education Editionu i istovremeno učili o online sigurnosti te u interaktivnom i dinamičnom okruženju obilježili Dan sigurnosti na internetu. Minecraft Education Edition je popularna igra koja je munjevitom brzinom ušla u učionice diljem svijeta. Zahvaljujući posebno osmišljenim obilježjima Minecrafta za obrazovanje, učenici mogu učiti kroz igru u skladu s propisanim kurikulom, razvijati komunikacijske vještine, stjecati odgovornost, razvijati empatiju te kritički promišljati o problemu koji je pred njima.

Natjecanje se održalo putem Teams platforme. Uoči natjecanja svi sudionici poslušali su uvodnu radionicu Preuzimanje i predstavljanje svijeta M:EE – Sigurnost na internetu koja ih je upoznala s Minecraft Education Editionom i osnovnim pravilima koje doprinose online sigurnosti. Cilj Minecraft Education Edition „svijeta“ je da se i dalje nastavi koristiti u informatici. „Svijet“ je napravljen po dobnim grupama, odnosno prilagođen dobi djece od 6 do 8, 8 do 10, 10 do 12 te djeci od 12 do 14 godina. Sav je sadržaj u potpunosti prilagođen tako da prati uzrast djece.

Dan sigurnosti na internetu (Safer Internet Day) počeo se obilježavati 2004. godine, a tijekom godina običaj se proširio na čak 150 zemalja diljem svijeta, među kojima je i Hrvatska. Svake je godine cilj Dana sigurnosti na Internetu podići svijest o sve većim izazovima online pa se zato redovito odabire tema koja na najbolji način adresira aktualnu problematiku. Ovogodišnja tema bila je Zajedno za bolji Internet. Povodom Dana sigurnosti na internetu Microsoft je pred ljude širom svijeta postavio izazov da prihvate digitalnu uljudnost i tretiraju jedni druge online s poštovanjem i dostojanstvom.

Ekipa OŠ Mokošica:

Đivo Bečić (5. c)

Bruno Carević (6. d)

Ivan Kristović (6. d)

Maroje Goga (7. a)

Ante Kralj (7. d)

Zvonimir Andrić (7. d)

Keti Bošković (7. d)

Klara Jerinić (7. d)

Katija Bogdanović (7. d)

Mihael Prkačin (7. d)

Voditelj ekipe: Nikolina Bubica, prof.

Pogledajte fotografije.

 

[više]

AMOR U KNJIŽNICI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 2. 2020. 09:47

Knjižnice grada Dubrovnika drugu su godinu zaredom povodom Valentinova organizirale natječaj za izbor najljepše ljubavne pjesme nazvan Amor u knjižnici, koji je održan u četvrtak, 13. veljače u čitaonici Narodne knjižnice GradU pisanju ljubavne poezije predstavili su se učenici osnovnih i srednjih škola, a njihove radove ocjenjivali su pjesnik i gvardijan franjevačkog samostana sv. Vlaha u Pridvorju fra Ivan Kramar, profesorica hrvatskoga jezika i amaterska glumica Tajana Martić te književnica i diplomirana knjižničarka Renata Zlatković. Našu su školu predstavljali učenici 7. a razreda Katarina Bojanović s pjesmom Dva oka plava i Maroje Goga s pjesmom Nesretna ljubav pod vodstvom mentorice Rine Miloglav-Vlahov. Učenica Katarina Bojanović za svoju je pjesmu osvojila 3. mjesto.

Čestitamo našim učenicima i njihovoj mentorici!

 

[više]

NADOKNADA NASTAVE U SUBOTU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 2. 2020. 09:27

Dragi učenici i roditelji,

u subotu, 8. 2. 2020. nadoknađuje se nastava prema školskom rasporedu od utorka. Nastava će se odvijati prema uobičajenom rasporedu. Parna smjena (2., 4., 6. i 8. razredi) nastavu pohađa u jutarnjoj smjeni, a neparna smjena (1., 3., 5. i 7. razredi) u popodnevnoj smjeni.

[više]

VRIJEDNO PRIZNANJE ZA UČITELJICU RINU MILOGLAV-VLAHOV

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 2. 2020. 17:06

U petak, 31. siječnja 2020. u zgradi Hrvatskog državnog arhiva U Zagrebu upriličena je svečana promocija hrvatskih odgojno-obrazovnih radnika koji su napredovali u zvanju. Promovirano je ukupno 367 odgojno-obrazovnih djelatnika, od čega 201 učitelj i stručni suradnik iz osnovnih škola među kojima se našla i predmetna učiteljica hrvatskoga jezika Rina Miloglav-Vlahov koja je promovirana u zvanje profesora savjetnika.

Čestitamo našoj učiteljici na predanom i savjesnom radu te na zasluženom priznanju!

[više]

GRADSKA SMOTRA LIDRANO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 2. 2020. 16:51

Ovogodišnja Gradska smotra Lidrano održana je u četvrtak, 30. siječnja 2020. u Kazalištu Marina Držića. Smotru je otvorila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić zaželjevši svim sudionicima i mentorima uspješno predstavljanje u literarnom, dramskom i novinarskom izrazu. Našu su školu u  literarnom izrazu predstavljale učenice Mia Lugonić (5. d), Frančeska Krečak (8. b) i Klara Tikvica (8. b) te učenici Josip Đurović (6. b) i Frančeska Krečak (8. b) u novinarskom izrazu. Na Županijsku smotru Lidrano plasirala se učenica Klara Tikvica sa svojim radom Moja luckasta obitelj.

Čestitamo svim našim učenicima na sudjelovanju!

[više]

FESTA SVETOGA VLAHA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 1. 2020. 14:53

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 3. 2. 2020. nema nastave povodom Svetoga Vlaha. U utorak, 4. 2. 2020. nastava se odvija prema uobičajenom rasporedu (parna smjena ujutro, neparna smjena popodne).

Uživajte na Festi našega parca!

[više]

DŽUDAŠI PETI PUT ZAREDOM NAJBOLJI U ŽUPANIJI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 1. 2020. 09:53

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su prvo mjesto na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 21. siječnja u OŠ Marina Držića, a natjecale su se sljedeće ekipe: Oš Gruda, OŠ Lastovo, OŠ Marina Držića, OŠ Cavtat i OŠ Mokošica.

Svi učenici OŠ Mokošica u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su izvrsne rezultate, a zbrajanjem pojedinačnih bodova osigurali su ekipnu pobjedu.

Učenici koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Darko Milutinović, Đivo Milutinović, Luka Bosnić, Bruno Marlais, Antonio Matana, Andrej Vukorep, Marin Perger Milutinović, Ivan Nović, Orlando Bratičević, Orsat Poša, Ivan Čuić, Šime Buterin i Marko Đanović.

Našu su školu također predstavljale i učenice, kojima je ovo bio prvi nastup na ovakvom natjecanju. Zbrajanjem pojedinačnih bodova učenice naše škole ostvarile su ekipno drugo mjesto. Učenice koje su nastupale za OŠ Mokošica su: Ana Gate, Nea Mesulić, Nika Hovorka, Leona Daničić, Leona Niketić, Lana Jurić, Viktorija Bratičević, Matea Franquelli, Ani Radić, Ana Bilić i Paulina Bogetić.

Pobjedom na županijskom prvenstvu učenici OŠ Mokošica osigurali su plasman na Državno prvenstvo koje će se održati 13. veljače u Vinkovcima.
Čestitke našim učenicima i učenicama!

Ivan Prce, prof.

[više]

OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 1. 2020. 11:49

Dragi roditelji upisnika u prvi razred osnovne škole,

Upravni odjel za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije donosi obavijest o upisu djece u prvi razred osnovne škole u nastavnoj godini 2020./2021. U privitku (pod više) možete pročitati navedenu obavijest i preuzeti ostalu potrebnu dokumentaciju. 

[više]

PREVENTIVNA AKCIJA „MIR I DOBRO“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 12. 2019. 12:20

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova uz podršku Klinike za dječje bolesti Zagreb i Ministarstva znanosti i obrazovanja provodi preventivnu akciju Mir i dobro koja za cilj ima senzibilizirati i informirati javnost o rizicima i opasnostima nestručne i nepropisne uporabe pirotehničkih sredstava te savjetovati javnost na koje načine smanjiti broj ozlijeđenih, i to s posebnim naglaskom na djecu i mlade budući da djeca osnovnoškolske dobi najčešće i najviše stradavaju upravo tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana zbog uporabe pirotehničkih sredstava.

Na poveznici https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=YT932uAEO-c&feature=emb_logo možete pogledati edukativni video, a u privitku preuzeti brošuru koju je pripremilo Ravnateljstvo policije.

Recimo ne petardama i uživajmo u sigurnim i sretnim blagdanima!

 

[više]

POČETAK NASTAVE U DRUGOM POLUGODIŠTU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 12. 2019. 12:06

Dragi učenici i roditelji,

nastava u drugom polugodištu počinje 7. siječnja 2020. (utorak) i odvijat će se prema sljedećem rasporedu: 1., 3., 5. i 7. razredi u popodnevnoj smjeni, a 2., 4., 6. i 8. razredi u jutarnjoj smjeni. U tom će istom tjednu subota, 11. 1. 2020. biti nastavni dan s rasporedom sati od ponedjeljka.

[više]

ADVENTSKI KALENDAR NA STRADUNU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 12. 2019. 17:25

U sklopu projekta ukrašavanja izloga Advenstki kalendar na Stradunu,  koji se provodi kao dio Dubrovačkog zimskog festivala,  učenice Likovne grupe 6. b razreda u suradnji sa svojom mentoricom Aidom Hebib Raguž ukrasile su izloge restorana  A Petit  na Stradunu. Pogledajte fotografije.

 

[više]

SVETI NIKO SVIJETOM ŠETA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 12. 2019. 21:48

Dana 6.12.2019. naše učenike razredne nastave posjetio je sveti Nikola. Uveselio ih je slatkišima i lijepim riječima. Sveti Nikola napomenuo je djeci kako je on zaštitnik pomoraca, putnika, a posebno čuva i brine o maloj djeci koju svake godine posjećuje s velikom radošću i nestrpljenjem. Napomenuo  im je da i iduće godine pripreme i dobro očiste svoje čizmice kako bi bile što punije. Učenici su s osmijehom  i uz pjesmu otpratili svetog Nikolu, anđele, ali i neizostavnog Krampusa.
 

učiteljica Inge Brunsko

[više]

RAZLIČITOST JE NAŠE BOGATSTVO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 12. 2019. 21:39

U našoj je školi za učenike šestih razreda održana interaktivna radionica Različitost je naše bogatstvo – učimo se toleranciji i suradnji koju provodi Udruga za savjetovanje, edukaciju i pomoć roditeljima djece s posebnim potrebama Poseban prijatelj. Učenici su prethodno dobili knjigu Štagalj na jezeru Gun u kojoj je glavni lik dječak koji je obolio od cerebralne paralize. Knjigu su trebali pročitati kako bi mogli aktivno sudjelovati u radionici koja traje dva školska sata. Tijekom radionice učenici su imali priliku upoznati se sa slabovidnom osobom te kroz niz aktivnosti i edukativnih igara osvijestiti s kakvim se poteškoćama susreću osobe s invaliditetom. Cilj radionice je potaknuti učenike da se uče toleranciji, strpljenju i razumijevanju te tako svojim primjerom pridonesu kvalitetnom suživotu svih članova zajednice. Na kraju radionice učenici su dobili diplome za sudjelovanje na kojima su njihova imena otisnuta i na Brailleovu pismu.

Pogledajte fotografije s radionice.

[više]

BOŽIĆNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2019. 21:06

Učenička zadruga „Tezoro“ poziva vas u hol OŠ Mokošica na božićni sajam koji počinje 16. prosinca 2019. Učenici će prodavati platnene vrećice koje su oslikavali i u koje možete staviti svoje poklone za pod bor te iskoristiti za odlaske kupovinu i slično. Zamijenimo plastične vrećice platnenima i djelujmo u korist prirode! Na sajmu će se prodavati i ukrašeni keksići koje su učenici sami izrađivali uz pomoć Fani Knego Pijević, majke našeg učenika, kojoj najtoplije zahvaljujemo na nesebičnoj pomoći, ideji i vremenu. Zahvaljujemu i gospodinu Dubravku Franji na doniranju ticino mase za ukrašavanje keksića.
Velika hvala svim učenicama i učenicima od 3. do 8. razreda koji su sudjelovali u radionicama ukrašavanja platnenih vrećica i izradi i ukrašavanju keksića za ovaj prodajni sajam čiji će prihod u potpunosti biti uplaćen u humanitarnu svrhu.
Sva ova mala djela učinjena su s ljubavlju. Potičemo i vas da nastavite činiti mala velika djela ljubavi.

Fotografije s radionica možete pogledati ovdje.

predmetna učiteljica Ivana Konsuo Batarilo

[više]

PROMOTIVNI SPOT ZA AKCIJU "PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2019. 20:03

OŠ Mokošica ove se godine na poseban način uključila u Caritasovu humanitarnu akciju Podijelimo radost Božića. Naime, dio učenika 6. b razreda sa svojom razrednicom Jelenom Matković sudjelovao je u snimanju promotivnog spota za ovu akciju i tako pridonio širenju vala blagdanske dobrote i međusobnog pomaganja. Spot možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/481030495569665/videos/895584937504466/

[više]

PODIJELIMO RADOST BOŽIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 12. 2019. 15:55

Poštovani roditelji i učenici,

naša će se škola i ove godine uključiti u humanitarnu akciju Caritasa Dubrovačke biskupije nazvanu Podijelimo radost Božića.
Ove godine će se Božić i svi lijepi blagdanski dani koji slijede učiniti ljepšima i toplijima pojedincima i obiteljima u Kninu. U našoj će se školi skupljati nekvarljiva hrana i higijenske potrepštine od utorka, 10. prosinca do četvrtka, 12. prosinca 2019.
Hvala unaprijed na uključenju!

učiteljica Paula Majstorović

[više]

OBILJEŽEN DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 12. 2019. 15:09

U sklopu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja jutros su na Srđu položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomen-križa kao mjesta obrane Grada. Uz predsjednicu Republike Hrvatske, predstavnike županijske i lokalne vlasti te pripadnike ratnih postrojbi, ovom svečanom događaju nazočili su i učenici osnovnih škola. Predstavnici naše škole bili su učenici Petra Pavličević i Marko Đanović iz 8. a, Pero Dedo i Lana Jovanović iz 8. b, Nina Balija i Maro Pušić iz 8. c te Orlando Bratičević i Mara Letunić iz 8. d, koji su sudjelovali uz pratnju predmetne učiteljice Marijane Krističević-Baletin. Prigodni program završio je recitalom učenika osnovnih škola i nastupom klape Ragusavecchia u amfiteatru.

[više]

RASPORED NADOKNADE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 12. 2019. 14:16

Dragi učenici i poštovani roditelji,

raspored nadoknade preostalih dana planira se prema sljedećim terminima:

 

 

7. siječnja do 11. siječnja 2020. – 11. siječnja subota (raspored sati od ponedjeljka)

8. veljače 2020. – subota (raspored sati od utorka)

14. travnja do 18. travnja 2020.subota 18. travnja (raspored sati od srijede)

18. i 19. lipnja 2020. – četvrtak i petak (raspored od četvrtka i petka)             

Ovim vas putem ljubazno molimo da pratite mrežnu stranicu škole za sve daljnje obavijesti.

Zahvaljujemo na strpljenju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE PRVOPRIČESNIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 12. 2019. 10:38

Dragi učenici trećih razreda,

ove subote odgađa se župni vjeronauk zbog nadoknade nastave u školi. O naknadnom terminu bit ćete obaviješteni po dogovoru vjeroučitelja i župnika.

[više]

NADOKNADA NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 22:04

Poštovani učenici i roditelji, 

u subotu, 7. prosinca 2019. odradit ćemo nadoknadu za ponedjeljak,  2. prosinca 2019. kada nije bilo nastave. Tom nadoknadom zaokružit ćemo puni radni tjedan. Nastava će se odvijati po rasporedu sati i smjeni od ponedjeljka, 2. 12. 2019. g. Produženog boravka nema.

 Učenici, koji imaju prethodno dogovorena sportska natjecanja za ovu subotu, mogu izostati uz opravdanje kluba i/ili roditelja. 

Još jednom zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

 

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

 

[više]

OBAVIJEST O NADOKNADI NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 15:40

Poštovani roditelji,

u tijeku je izrada plana nadoknade nastave u suradnji sa školama čiji je  osnivač Grad Dubrovnik. O planu nadoknade nastave bit ćete pravovremeno obaviješteni.

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PREDAVANJE O 3D PRINTANJU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 10:19

U petak, 22. 11. u sklopu festivala Tišina molim u Lazaretima održano je predavanje o 3D printanju. Predavanje je održala  dipl. ing. Kristina Škaler koja radi kao nastavnica u Strojarsko-tehničkoj školi Faust Vrančić u Zagrebu. Na izuzetno zanimljivom i dinamičnom predavanju posjetitelji su mogli saznati puno informacija o 3D printerima, načinima njihova rada  i primjene. Predavanju su prisustvovale predmetne učiteljice Nikolina Bubica, Dragana Kekez, Sanja Magaš, Barbara Mandušić, Jelena Matković, Ivana Obradović i Ružica Sikirić. Zahvaljujući natječaju Zračne luke Dubrovnik, za koji su projekt napisale predmetne učiteljice Nikolina Bubica i Barbara Mandušić, OŠ Mokošica dobila je svoj prvi 3D printer, stoga jedva čekamo s učenicima primijeniti stečena znanja i zakoračiti u svijet 3D printanja.

[više]

OBILJEŽEN MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 12. 2019. 09:48

Mjesec hrvatske knjige tradicionalno se obilježava od 15. listopada do 15. studenoga. Ovogodišnja manifestacija bila je posvećena glazbi sa središnjim motom Ubrzaj ritam. U našoj smo školi obilježili Mjesec hrvatske knjige baš u skladu s glavnim motom. Učenici od 5. do 8. razreda natjecali su se u pjevanju lirskih pjesama koje su ranije obrađivali na satovima Hrvatskoga jezika. Tako su učenici petih razreda osmislili aranžmane za pjesmu D. Diklića Moja zemlja, učenici šestih razreda za pjesmu Djeca nose svjetove na dlanu Z. Klinžić, učenici sedmih razreda za Baladu iz predgrađa D. Cesarića, a učenici osmih razreda za Pupačićevu pjesmu More. Pobjednici natjecanja su 5. b, 6. b, 7. a i 8. b razred. Čestitamo učenicima i pohvaljujemo ih za uloženi trud!

 

[više]

NASTAVAK REDOVNE NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 12. 2019. 21:31

Dragi učenici i roditelji!

U utorak, 3. 12. 2019. nastavlja se redovna nastava u OŠ Mokošica i PŠ Osojnik. Učenici 1., 3., 5. i 7. razreda OŠ Mokošica nastavu pohađaju u jutarnjoj smjeni, a učenici 2., 4., 6. i 8. razreda u popodnevnoj smjeni.

[više]

NASTAVAK ŠTRAJKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 11. 2019. 11:35

Dragi učenici i roditelji,

štrajk djelatnika OŠ Mokošica nastavlja se do daljnjega, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na adresu pedagoginje škole imelda.rokovic@skole.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

Najava štrajka za utorak

Autor: Nikolina Bubica, 18. 11. 2019. 17:09

Dragi učenici i roditelji,

u utorak, 19. 11. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

                             dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U ČITANJU NAGLAS

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:56

Županijsko natjecanje u čitanju naglas održano je 7. studenoga 2019. u Saloči od zrcala Narodne knjižnice Grad. Ove su godine u natjecanju sudjelovali učenici iz 12 županijskih škola, a natjecali su se u mlađoj (3. – 5. razreda) i starijoj kategoriji (6. – 8. razreda). Učenici su na raspolaganju imali ukupno 4 minute u koje su se trebali predstaviti okupljenima te na što kreativniji način obrazložiti zašto su izabrali određenu knjigu, a potom iz nje pročitati odabrani ulomak. Ukupno 20 učenika čitalo je ulomke iz domaće i strane književnosti s ciljem populariziranja knjige i čitanja. U tročlanoj prosudbenoj komisiji bili su glumci Jasna Jukić i Hrvoje Sebastijan te amaterska glumica i profesorica hrvatskog jezika Tajana Martić. Našu je školu u starijoj kategoriji predstavljala učenica 8. b razreda Lucija Gluhak. Lucija je čitala ulomak iz knjige „Neprilagođena“ autorice Ivane Guljašević, a za svoj izvrstan nastup nagrađena je 2. mjestom! Čestitamo Luciji na odličnom plasmanu, kao i pobjednicima natjecanja koji će u Sisku predstavljati našu županiju.

[više]

RADIONICE DUBROVAČKOG GOVORA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 11. 2019. 14:33

U suradnji Instituta za jezik i jezikoslovlje i Dubrovačkih knjižnica započeo je prvi ciklus radionica dubrovačkoga govora pod nazivom „Đir po govoru Straduna“ za učenike 5. i 6. razreda. Radionicu je osmislila dr. sc. Ivana Lovrić Jović, a s učenicima je provodi profesorica hrvatskoga jezika Nikolina Kuraica. Ovoga utorka naši su se šestaši u pratnji svojih razrednika okupili u prostorijama Ogranka Lapad u Atlant centru gdje su imali priliku ponoviti i steći nova znanja o dubrovačkom govoru. Učenici su radili na tekstu Nade Skatolini „Bez Straduna nikad se nije moglo“, koji im je prethodno izražajno pročitala amaterska glumica i profesorica hrvatskoga jezika Tajana Martić. Učenici su podcrtavali  dubrovačke riječi, prepoznavali njihova značenja i povezivali ih s upotrebom u svakodnevnom životu. Pohvaljujemo učenike na izvrsnom vladanju i  aktivnom sudjelovanju! Dubrovačka televizija snimila je učenike 6. b na radionici, a učenica Nikoleta Ivanković iskoristila je priliku i pred kamerama zapjevala predivnu pjesmu o Orlandu. Prilog možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.facebook.com/dubrovacka.televizija/videos/433797063835675/

[više]

O ČEMU SVE PIŠEMO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 10. 2019. 13:30

U srijedu, 23. 10. 2019. učenice 4. b razreda Mara Crnčević, Iva Džakula i Rebeka Kujundžić  sudjelovale su u manifestaciji Foruma mladih „O čemu sve pišemo”. Manifestacija je održana u  Ogranku Lapad Narodne knjižnice. Naše su se učenice predstavile samostalnim literarnim radovima, pjesmama „Moja domovina”, „Jesen je stigla” i „Moj grad”. Sve je proteklo u ležernom i zabavnom ozračju, uz poticaj učenicima da i dalje pišu i sudjeluju u nadi da će i oni svojim djelima  jednoga dana puniti police knjižnica.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

DEBATA NA LIBERTAS TV-u

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2019. 15:36

Na poziv Libertas TV-a odabrani učenici osmih razreda sudjelovali su u televizijskoj debati. Školu su predstavljali učenici Maria Sorić (8. a), Lucija Gluhak (8. b), Klara Radonić (8. b), Matea Franquelli (8. c), Lora Maslać (8. c) i Orlando Bratičević (8. d),  a raspravljali su o veoma osjetljivoj društvenoj temi – narodnjacima. Učenici su se, neovisno o svojim stvarnim stajalištima, trebali podijeliti u afirmacijsku ili skupinu za te u negacijsku ili skupinu protiv. Za kvalitetnu debatu učenici su morali razraditi argumente, što su odlično napravili. Pohvaljujemo učenike jer su pokazali izuzetnu zrelost u pristupu temi, radili su timski i razmjenjivali argumente i mišljenja, a sve to rezultiralo je sjajnom raspravom na televiziji. Osim kvalitetnih argumenata naši su učenici pokazali kako se pristojno i civilizirano mogu suprotstaviti različita stajališta te da mladi mogu kritički razmišljati i uvažavati tuđe mišljenje i stavove. Odličan nastup naših učenika oduševio je i samog voditelja koji nije trebao dodatno motivirati učenike na razgovor. Štoviše, često nije mogao doći do riječi! Debatu možete pogledati na sljedećoj poveznici https://www.youtube.com/watch?v=gsMfYZjIpSY, a na Facebook profilu LTV-a možete dati svoj glas afirmacijskoj ili negacijskoj ekipi.

[više]

NAGRADA I NAPREDOVANJE ZA NAŠE UČITELJICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:36

Povodom Svjetskog dana učitelja, koji se održava 5. listopada, u Zagrebu su održane svečanosti na kojima su nagrađeni najbolji hrvatski učitelji. U petak, 4. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je svečana promocija u zvanje učitelja mentora i savjetnika na kojoj je priznanje dodijeljeno našoj učiteljici fizike Barbari Mandušić koja je promovirana u zvanje učitelj mentor.

 U subotu, 5. listopada na svečanosti, koja se također održala u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja po prvi put nagrađeni su najbolji prosvjetni radnici, njih čak 510. Okupili su se tako najbolji odgojitelji, učitelji, nastavnici i profesori iz čitave Hrvatske koji su se svojim predanim radom posebno istaknuli tijekom prošle školske godine. Među nagrađenima bila je i naša učiteljica matematike i informatike Nikolina Bubica.

Čestitamo našim učiteljicama na vrijednim priznanjima!

 

[više]

POSJET OSMAŠA VUKOVARU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:11

Kao i prethodne generacije učenika osmih razreda, i mi smo dočekali put u Vukovar kako bismo sudjelovali u projektu kojim se učenike educira o važnosti Domovinskog rata i Bitke za Vukovar. Na put smo krenuli na Dan neovisnosti, 8. listopada i u večernjim smo satima, nakon vožnje kroz gotovo čitavu Lijepu Našu, stigli u Vukovar i smjestili se u Hostelu Dubrovnik, koji se nalazi u sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar.Sljedeći je dan započeo predavanjima Domovinski rat i Bitka za Vukovar, a uslijedio je obilazak Memorijalnog centra, Gradskog muzeja Vukovar u prekrasnom dvorcu Eltz, Muzeja vučedolske kulture i crkve sv. Filipa i Jakova. Nakon predavanja  pošli smo na vožnju vukovarskim waterbusom po Dunavu. Slobodno vrijeme iskoristili smo za dodatni obilazak centra Vukovara. U večernjim satima opustili smo se na zabavi u diskoklubu na brodu. Sljedećeg i posljednjeg dana boravka završili smo obilazak Vukovara posjetivši Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Spomen-dom Ovčaru, kao i vukovarsku bolnicu, gdje se u podrumskim prostorijama nalazi Mjesto sjećanja  na Domovinski rat. Kao posljednja aktivnost ostao je natjecateljski kviz za učenike svih škola koje su u isto vrijeme kao i mi posjetile Vukovar. Našu su školu predstavljali učenici Iva Dedović (8. c) i Roko Mikulandra (8. b) te osvojili prvo mjesto! Kući smo ponijeli jednu veliku zajedničku uspomenu i mnoštvo znanja o Vukovaru – da se nikad ne zaboravi!

Fotografije su dostupne na poveznici.

Klara Tikvica, 8. b

[više]

DANI KRUHA NA OSOJNIKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 10. 2019. 14:04

Dane kruha sa svojim su učiteljicama prigodno obilježili naši učenici u Područnoj školi Osojnik. U lijepom ambijentu svoje škole degustirali su brojne krušne proizvode koje su pripremile vrijedne ruke njihovih majki.

Zavirite u fotogaleriju.

[više]

DANI KRUHA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 10. 2019. 17:14

Učenici razredne nastave danas su sa svojim učiteljicama obilježili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Učenici drugih i četvrtih razreda prigodni su program sačinjen od literarnih radova i recitacija izložili te izveli u 10 sati u dvorištu škole, a učenici prvih i trećih razreda svoj su program održali u 14 sati. Učenici su nas stihovima izrecitiranih pjesama podsjetili na važnost kruha za svakodnevni život. Nakon programa zajedno su uživali u krušnim proizvodima koje su donijeli iz svojih domova.

Pogledajte fotografije.

[više]

NAJAVA ŠTRAJKA ZA PONEDJELJAK

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:50

Dragi učenici i roditelji,

u ponedjeljak, 21. 10. 2019. nastavlja se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga neće biti moguće održavanje redovne nastave i produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na ured@os-mokosica.skole.hr, kontakt osoba Marija Marković.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ŠTRAJKU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 10. 2019. 08:18

Poštovani,

danas, 10. 10. 2019. održava se štrajk djelatnika OŠ Mokošica, stoga nije moguće provođenje redovne nastave, kao ni usluge produženog boravka. Za sve informacije možete se obratiti na sljedeću adresu elektronske pošte ured@os-mokosica.skole.hr, a kontakt osoba je Matea Knezović.

Zahvaljujemo na razumijevanju!

dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

DA SE NE ZABORAVI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2019. 11:29

U utorak, 1. listopada 2019. u crkvi Male braće održao se prigodni program osnovnoškolaca pod već tradicionalnim nazivom „Da se ne zaboravi“. Program je održan u spomen i trajno sjećanje na žrtvu koju je Grad pretrpio tijekom Domovinskog rata.
Učenice četvrtih razreda naše škole Iva Džakula (4. b) i Paula Đurović (4. d) nastupile su s recitacijama „Zemlja Hrvatska” i „Maslina” dobro nam poznatog autora Tina Kolumbića.
Osim učenica naše škole program su uveličali i učenici OŠ Marina Getaldića, koja je ujednobila  i škola domaćin, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Marina Držića, OŠ Župe dubrovačke ,OŠ Antuna Masle iz Orašca i OŠ Lapad.

učiteljica Inge Brunsko

[više]

OBAVIJEST O SKRAĆENOM RASPOREDU NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 4. 10. 2019. 10:52

Dragi  učenici i cijenjeni  roditelji,

dana  9. 10. 2019. ( srijeda) nastava  će  u popodnevnoj smjeni biti  skraćena  zbog savjetničkog  posjeta našoj školi. Nastava će za 2., 4., 6. i 8. razrede početi  u 13.00 sati i odvijat će se prema sljedećem rasporedu: 

 

 

1.sat :  13.00 – 13.30

2.sat :  13.35 - 14.05

3.sat :  14.10 - 14.40

ODMOR  : 14.40 - 14.50

4.sat:   14.50 – 15.20

 5.sat :  15.25 – 15.55

 6.sat : 16.00 – 16.30

 

[više]

RODITELJSKI SASTANAK ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 9. 2019. 11:04

Poštovani roditelji učenika prvih razreda!

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 17 sati.

 

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA I POČETAK NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 9. 2019. 16:56

Cijenjeni roditelji i dragi učenici!

Svečani doček prvašića (i za prvaše PŠ Osojnik) započinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u  9 sati u holu OŠ Mokošica. Nakon priredbe učenici u pratnji učiteljica idu u svoje učionice gdje će se zadržati desetak minuta, a potom će ih učiteljice dopratiti k vama. Ljubazno vas molimo da ne stvarate gužvu u holu škole dok čekate učenike.

Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Osojnik trebaju doći u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati u PŠ Osojnik. 

Nastava za učenike 3., 5. i 7. razreda počinje u ponedjeljak, 9. 9. 2019. u 11 sati, a za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda u 14 sati te će se odvijati prema sljedećem rasporedu:

3.,5. i 7. razredi 2., 4., 6. i 8. razredi
1. sat  11.00 - 11.30 1. sat  14.00 - 14.30
2. sat  11.35 - 11.50 2. sat  14.35 - 14.50
3. sat  11.55 - 12.10 3. sat  14.55 - 15.10
4. sat  12.15 - 12.30 4. sat  15.15 - 15.30
5. sat 12.35 - 12.50 5. sat  15.35 - 15.50
6. sat 12.55 - 13.10 6. sat  15.55 - 16.10

Napominjemo učenicima kako prvi dan nije potrebno nositi školski pribor ni udžbenike.

Želimo svima sretan i uspješan početak nove nastavne godine!

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

 

[više]

PODJELA BESPLATNIH UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 8. 2019. 11:05

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se udžbenici u OŠ Mokošica preuzimati 5. 9. 2019. (četvrtak) prema sljedećem rasporedu:

RAZREDNA NASTAVA                  PREDMETNA NASTAVA

2. razredi     16 - 17 sati

(prizemlje A)

3. razredi     17 – 18 sati

(1. kat A)

4. razredi     18 - 19 sati

(1. kat A)

5. razredi        16 - 17 sati

(učionica br. 13)

6. razredi         17 - 18 sati

(učionica br. 14)

7. razredi          18 - 19 sati

(učionica br. 13)

8. razredi          19 - 20 sati

(učionica br. 14)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Roditelji učenika svih razreda (1. – 4.) PŠ Osojnik udžbenike trebaju preuzeti 5. 9. 2019. (četvrtak) u 16 sati u prostoru OŠ Mokošica.

Udžbenici će za učenike prvih razreda OŠ Mokošica biti podijeljeni na prvom roditeljskom sastanku.

Učenicima, koji su se nedavno doselili ili prebacili iz drugih škola, udžbenici će biti podijeljeni naknadno u dogovoru s razrednicima.

Udžbenike mogu preuzeti ISKLJUČIVO roditelji, koji će tom prilikom dobiti i potpisati izjavu kojom se obvezuju da će učenici čuvati i na kraju školske godine vratiti dobivene udžbenike. Za popunjavanje izjave potrebno je navesti ime i prezime podnositelja, mjesto i adresu prebivališta, OIB i telefonski kontakt.

Izjava o preuzimanju školskih udžbenika može se pogledati u privitku.

Ravnateljica

dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU POPRAVNIH ISPITA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 8. 2019. 11:19

Popravni ispit iz Hrvatskoga jezika održat će se prema sljedećem rasporedu:

- pisani dio ispita (četvrtak, 22. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

- usmeni dio ispita (petak, 23. 8. 2019. u 9 sati, učionica br. 19)

Sjednica Razrednog vijeća razrednog odjela 5. a održat će se u petak, 23. 8. 2019. u 10 sati, a sjednica Učiteljskog vijeća u 10. 30 sati.

[više]

JAVNI POZIV ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI MOKOŠICA, DUBROVNIK

Autor: Nikolina Bubica, 8. 8. 2019. 11:00

Temeljem Pravilnika o pomoćnicima u nastavi te stručno komunikacijskih posrednika (NN 102/18) te u okviru projekta „Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika -faza III“ prijavljenog na Poziv za dostavu projektnih prijedloga Ministarstva znanosti i  obrazovanja„ Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, faza III. broj poziva UP.03.2.1.03. u okviru Europskog socijalnog fonda i Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014-2020., Osnovna škola Mokošica, Dubrovnik, kao nositelj projekta objavljuje

JAVNI POZIV

ZA OBAVLJANJE POSLOVA POMOĆNIKA U NASTAVI ZA UČENIKE S TEŠKOĆAMA U OSNOVNOJ ŠKOLI  MOKOŠICA, DUBROVNIK

.......

[više]

SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 6. 2019. 21:38

U prekrasnom ambijentu ljetnikovca Kaboga jučer je svečano obilježen Dan OŠ Mokošica. Ovogodišnja proslava bila je posebna i zbog činjenice da naša škola slavi 25 godina samostalnog postojanja. 

Dan OŠ Mokošica ove je godine bio tematski organiziran i posvećen je baštini. Kroz čitavu godine učenici i učitelji provodili su međupredmetni projekt posvećen baštini nazvan Baština iz škrinje čuvarice riječi inspiriran književnim stvaralaštvom učiteljice hrvatskog jezika, književnice i velike zaljubljenice u baštinu Tereze Gović. Riječ je o projektu koji je sufinancirao Grad Dubrovnik. Učiteljice hrvatskog jezika Rina Miloglav-Vlahov, Ružica Sikirć, Ivana Obradović i Jelena Matković učenike su upoznavale s književnom ostavštinom Tereze Gović. U sklopu povijesnoga dijela za učenike je bilo organizirano predavanje arheologa Domagoja Perkića o Vilinoj špilji. Učenici su s učiteljima Jadrankom Sanković i Nikšom Grbićem obilazili riječke ljetnikovce te proučavali stručnu literaturu. O svim ovim aktivnostima snimljen je kratak dokumentarni film. Učiteljice engleskoga jezika Sanja Magaš, Marijana Krstičević Baletin, Mirna Pavlović i Marijana Popović s učiteljicom likovne kulture Aidom Hebib Raguž baštini su posvetile projekt City4U. Učenici su tijekom godine posjećivali Stari grad te skicirali gradske zanimljivosti, a njihovi radovi popraćeni su tekstovima na engleskom jeziku i prikazani u kratkom filmu.

 Učenici i učitelji OŠ Mokošica za svoje su   uzvanike priredili bogat i raznolik program.   Nakon himne, koju je na flauti odsvirala   učenica Nika Vidojević, okupljenima se   obratila ravnateljica dr. sc. Petra Đapić   Caput koja je istaknula kako učenici OŠ     Mokošica sa svojim mentorima postižu   zavidne rezultate na natjecanjima iz znanja   i sporta. Nakon ravnateljice okupljenima se   obratio pročelnik Odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić izrazivši veliko zadovoljstvo provedenim projektom te ističući kako je u radu s djecom iznimno bitno i lijepo provoditi upravo ovakve aktivnosti.

Pod mentorstvom knjižničarke Irje Jerković učenica Maria Sorić izražajno je pročitala tekst Tereze Gović iz perspektive same autorice, a Lara Njirić pročitala je pjesmu Irje Jerković Čuvarici riječi posvećenu Terezi Gović. Uslijedio je igrokaz učenika petih razreda Iz sjećanja riječne vile nastao prema legendama iz knjige Slike i legende Rijeke dubrovačke Tereze Gović. Gošće na priredbi, učenice 4. razreda Osnovne baletne škole Luke Sorkočevića, izvele su Valcer vila. Povratak u slavnu dubrovačku prošlost osigurali su učenici Roko Mikulandra, Dora Vuinac i Mate Pezo s točkom Vlastela iz zaljeva ljetnikovaca. Posjetitelji su imali priliku vidjeti projekciju dvaju kratkih filmova o projektu te pogledati čak dvije izložbe – onu starinskih predmeta te učeničke radove iz projekta City4U.

Posjetiteljima su bile izložene i dvije slikovnice učenika trećih razreda pod mentorstvom učiteljica Doris Saltarić, Inge Brunsko, Zorice Brnada, Željke Pezo, kao i ona učenika prvoh razreda nastala pod vodstvom vjeroučiteljice Simone Gavrić. Priredbu su zaokružile glazbene točke Zelena naranča i Serenada gradu mom u izvedbi školskog zbora pod vodstvom profesorice Sanje Lasić. Čitav program koordinirala je knjižničarka Irja Jerković, a vodila učenica Klara Tikvica. Okupljeni su se po završetku priredbe podružili na domjenku na taraci ljetnikovca uživajući u razgovoru i ambijentu uz nadu da će sličnih događanja i veselih obljetnica u budućnosti biti još. 

Pogledajte fotografije.

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2009.

Ukupno: 1122480
Danas: 96
 
Korisni linkovi
 
 > O školi  > Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Mokošica / Bartola Kašića 20, HR-20236 Mokošica / www.os-mokosica.skole.hr / ured@os-mokosica.skole.hr
preskoči na navigaciju