preskoči na sadržaj

Osnovna škola Mokošica

vijesti

OBAVIJEST O PREDUPISU U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 19. 1. 2018. 15:37

Predupis u prvi razred Osnovne škole Mokošica , Dubrovnik za školsku godinu 2018./2019. obavljat će se u stručno-razvojnoj službi škole u periodu od 29. siječnja do 7. veljače 2018. g. od  8.00 do 15.00 sati.

--------------------------------------------------------------------------

Roditelji trebaju donijeti preslik osobne iskaznice djeteta ili jednog roditelja ,odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu.Trebaju donijeti i rodni list djeteta.

--------------------------------------------------------------------------

Djeca koja do 1.travnja 2018. g. imaju navršenih šest godina života obavezno se upisuju u 1. razred, a djeca rođena nakon tog nadnevka mogu se upisati u 1. razred ukoliko im to, na zahtjev roditelja ili staratelja, odobri  županijski Ured državne uprave, Služba za društvene djelatnosti.

Zahtjev za upis djece roditelji ili staratelji dobit će u školi prilikom prijave za predupis.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Na  predupis ne treba dovoditi dijete!

-----------------------------------------------------------------------------------------

U Osnovnu školu Mokošica upisuju se djeca iz naselja:

Mokošica, Nova Mokošica, Donje Obuljeno, Gornje Obuljeno, Petrovo Selo, Pobrežje, Prijevor, Rožat, Komolac, Osojnik.

                                                                                  

                                                                                  Ravnateljica

                                                                                 dr. sc. Petra Đapić Caput                                                          

                                                                               

[više]

CARITAS – ZA TISUĆU RADOSTI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 12. 2017. 09:47

Učenici i učitelji OŠ Mokošica sudjelovali su u Caritasovu božićnom humanitarnom programu, u sklopu nacionalne humanitarne akcije „Za tisuću radosti“. Imali su priliku kupiti prigodne naljepnice naziva „Obraduj“ i „Daruj“. Kupnjom naljepnica prikuplja se pomoć  za nekoliko tisuća najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj koje se teško nose s posljedicama trajne ekonomske krize: oskudicom, bolesti i nezaposlenosti.

Na ovakav način i naša Mokošica usrećit će najpotrebitije u ove lijepe blagdanske dane!

                                                                             Kristina Vukušić, prof.

[više]

Održan treći božićni sajam

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 12. 2017. 09:32

Ovaj tjedan 19. i 20. prosinca u holu naše škole održan je treći po redu božićni sajam u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“. I ove su se  godine na sajmu mogli kupiti božićni i novogodišnji ukrasi koje su izradili vrijedni članovi Zadruge. Učenici su se rado uključili u ovu akciju kupnjom poklona. Cijena poklona bila je simbolična, a prikupljena sredstva biti će uplaćna u humanitarne svrhe.

Važnost božićnog sajma nije samo u  prezentiranju svega onoga što su učenici  tijekom prvog polugodišta radili sa svojim voditeljima nego i u tome da u razdoblju adventa kroz ovu humanitarnu akciju pokažu da imaju veliko srce i želju da pomognu onima koji trebaju pomoć.

                                                                      Mirna Pavlović, prof.

[više]

Posjet Domu umirovljenika Thermotherapia

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 12. 2017. 16:24

Vijeće učenika i Zbor OŠ Mokošica u petak 15.12. posjetili su Dom umirovljenika Thermotherapia u Staroj Mokošici. Učenici su dugo razmišljali koga posjetiti u ovo predblagdansko vrijeme te je izbor pao na starije osobe iz Doma, s obzirom na to da je spoj mladosti i starosti uvijek iznova zanimljiv, poučan i inspirativan.

Učenici iz Zbora otpjevali su nekoliko tradicionalnih božićnih pjesama, a učenici iz Vijeća učenika izveli su predstavu „Božićna priča“, adaptiranu prema originalu Charlesa Dickensa. Učenici su korisnicima Doma, također, poklonili paket pun voća, sokova i keksa koje su prikupili i stavili ispod bora.

Ravnateljica Doma gospođa Marica Miletić i ostali djelatnici Doma počastili su sve učenike domaćim kiflicama, sokovima i bombonima. Jos jednom im se zahvaljujemo na gostoprimstvu i nadamo se da će se ovakvi posjeti održavati i u budućnosti. 

                                                                                   Mirna Pavlović, prof.

 

[više]

POSJET UDRUZI "DVA SKALINA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 12. 2017. 17:19

U petak, 15. 12. 2017. učenici i učitelji OŠ Mokošica posjetili su Udrugu „Dva skalina“ čiji su korisnici djeca s poteškoćama u razvoju.

Udruga „Dva skalina“ osnovana je 2002. godine od strane roditelja djece s cerebralnom paralizom, prvenstveno radi zadovoljavanja osnovnih potreba te djece kao što su socijalizacija, obrazovanje, fizikalna i druga potrebna terapija. Svrha Udruge okupljanje je i organiziranje roditelja i drugih osoba koje mogu i žele pridonijeti podizanju kvalitete života djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji.

Djeca i djelatnici Udruge nestrpljivo su nas dočekali s osmijehom te nas ponudili kolačima, slatkišima i sokom, a učenici i učitelji obradovali su ih pjesmom „Sretan Božić svakome“. Učenici su sa sobom, osim osmijeha, ponijeli i puno pozitivne energije, sve potrebne instrumente da bi pjesmu što bolje izveli te su djecu darovali prigodnim poklonima.

Djeca su zahvalila i darovala zahvalnicu OŠ Mokošica za brigu i ljubav.

Druženje s djelatnicima i djecom Udruge sve nas je posebno dirnulo i obogatilo te smo ganuti njihovom pozitivnom energijom napustili Udrugu sa željom da ih opet što prije posjetimo.

Posebno zahvaljujemo Udruzi „Dva skalina“ na gostoprimstvu, profesoru Ivanu Prci na organizaciji i učenicima koji su sudjelovali u programu.

Djelić pozitivne energije možete pogledati u fotogaleriji.

                                                                            Kristina Ćibarić, prof.

 

 

[više]

HUMANITARNI BOŽIĆNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 20:06

Učenička zadruga "Tezoro" organizira humanitarni božićni sajam 19. i 20. prosinca (utorak i srijeda) od 10.00 do 18.00 sati u holu OŠ Mokošica.
Na sajmu će se prodavati božićni, novogodišnji i prirodni proizvodi koje su izradili članovi Zadruge. Novac zarađen od prodaje biti će iskorišten u humanitarne svrhe.
Ponosni smo sto je ova izložbeno-prodajna manifestacija postala tradicionalna i što se njezinim održavanjem potiče kreativnost, suradnja i poduzetništvo naših učenika u plemenite svrhe.

                                                                       Mirna Pavlović, prof.

[više]

SKRAĆENA NASTAVA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 13:27

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

dana 22.12. (petak) nastava će biti skraćena i održat će se prema niže navedenom rasporedu.

 

 

 

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.00

Popodnevna smjena

1.sat 13.00 – 13.30

2.sat 13.35 – 14.05

3.sat 14.10 – 14.40

ODMOR 14.40 – 14.50

4.sat 14.50 – 15.20

5.sat 15.25 – 15.55

6.sat 16.00 – 16.30

7.sat 16.35 – 17.05

NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU POČINJE U PONEDJELJAK, 15. 1. 2018. GODINE prema sljedećem rasporedu:

1., 3., 5. i 7. razredi POPODNE

2., 4., 6 i 8. razredi UJUTRO

Želimo vam svima sretne blagdane!

[više]

KREATIVNE RADIONICE U DUHU BOŽIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 12. 2017. 15:53

U utorak 12. 12. 2017. u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“ održana je višesatna radionica božićnih rukotvorina. U goste smo pozvali gospođu Stefaniju Bazdan koja je pokazala svoja iskustva u izradi drvenih magneta. Nakon radionice magneta s božićnim motivima uslijedila je radionica izrade božićnih ukrasa u decoupage tehnici, a potom  izrada božićnih aranžmana u kombiniranim tehnikama. Naše kreativne radove možete pogledati u fotogaleriji.               

                                                      Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

Humanitarna akcija "Dubrovnik Slavoniji"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 12. 2017. 22:23

U proteklom mjesecu održana je humanitarna akcija "Dubrovnik Slavoniji" u kojoj su se prikupljale potrepštine za osječku socijalnu samoposlugu. U akciji je sudjelovala i naša škola. Mokošička djeca i roditelji još su jednom pokazali veliko i nesebično srce za potrebite. Od srca se svima zahvaljujemo što su se odazvali akciji.

                                                                             učiteljica Romana Noković

[više]

Državni uspjeh naše učenice

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 12. 2017. 22:10

Na 55. Državnom natjecanju komornih ansambala, koje se 6. i 7. prosinca 2017. godine održavalo u Zagrebu, učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dubrovnik ponovno su postigli izuzetne rezultate. Na natjecanju je sudjelovao 21 učenik u 8 komornih sastava. U komornom triju flauta I. kat, koji je osvojio prvu ngradu pod mentorstvom profesorice Đive Kušelj, svirala je učenica 6. c razreda Nika Vidojević. 

Čestitamo Niki na izvrsnom uspjehu!

[više]

Projekt ProMikro u OŠ Mokošica

Autor: Nikolina Bubica, 13. 12. 2017. 15:06

Početkom ovog tjedna učenici šestih razreda naše škole, kao i velik broj njihovih vršnjaka diljem Hrvatske, dobili su Microbit računala. Ova donacija realizirana je u sklopu projekta ProMikro, u suradnji Carnet-a, MZO i IRIM-a, a sve u cilju uvođenja digitalne pismenosti i računalstva na interdisciplinaran, kreativan i stvaralački način. BBC micro:bit uzbudljiva je nova tehnologija izrazito niske cijene, bogatog programerskog okružja koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama ne samo u STEM području nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima. Učenici su računala dobili na korištenje tijekom ove školske godine kako bi ih koristili u školi ili kod kuće. 

​                

Svi edukacijski i predmetni materijali za korištenje micro:bita dostupni su na edukacijskom portalu Izradi!

[više]

BOŽIĆNE RADIONICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 12. 2017. 10:28

U utorak, 28. 11. 2017. u organizaciji  Učeničke zadruge „Tezoro“  održana je višesatna radionica izrade božićnih vijenaca isključivo od priordnih materijala. Radionicu je osmislila prof. Aida Hebib Raguž te je u goste pozvala gospođe Antoniju Brkić i i Almiru Tomašević, majke naših učenika, koje su se rado odazvale pozivu te pokazale  svoja iskustva u izradi božićnih vijenaca. Radionice su se nastavile i tijekom idućeg tjedna zbog velikog interesa zadrugara, a fotografije s održanih radionica možete pogledati ovdje.

Već u utorak, 12.12. u 17.30 sati u učionici br. 10 organizira se nova radionica izrade božićnih rukotvorina poput  božićnih ukrasa i magneta, a u goste će nam doći gospođa Stefanija Bazdan.

Pozivamo sve zainteresirane zadrugare da se pridruže božićnoj radionici.                                                       

 Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

BLAGDAN SVETOG NIKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 12. 2017. 10:01

U srijedu, 6. 12. 2017. u našoj je školi proslavljen Sveti Nikola, zaštitnik pomoraca, putnika i djece. Sveti je Nikola u pratnji Krampusa i anđela posjetio učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda te im je udijelio slatkiše i posebno ih time razveselio. Učenici su omiljenog sveca dočekali pljeskom i pjesmom te su se s njim rado fotografirali. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u programu, a kako su se učenici proveselili sa svetim Nikolom, anđelima i Krampusom, pogledajte u fotogaleriji. 

                                                       Kristina Ćibarić, prof.

[više]

POZIV NA VEČER MATEMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 12. 2017. 13:40

Pozivamo sve učenike od 1. do 8. razreda i njihove roditelje na Večer matematike
koja se odvija u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva,
a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Večer matematike održat će se 7. 12. 2017. u 18 sati u našoj školi.
S nestrpljenjem vas očekujemo treću godinu zaredom te se nadamo kako ćete se
uspješno okušati u aktivnostima koje će vam otkriti zabavnu stranu matematike.

[više]

SAT POVIJESTI U OŠ MOKOŠICA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 12. 2017. 21:43

U ponedjeljak, 4. 12. 2017., našu školu posjetio je dubrovački branitelj i član Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Ivica Cumeljan koji je povodom Dana dubrovačkih branitelja u školskoj dvorani održao sat povijesti za naše učenike. Gospodin Cumeljan pred punom je dvoranom radoznalih mokoških osnovnoškolaca podijelio svoja ratna iskustva naglasivši kako trebamo cijeniti i očuvati teško stečenu slobodu.

[više]

PROJEKT "ODABERI SPORT"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 12. 2017. 12:35

Uz potporu Hrvatskog olimpijskog odbora, Grada Dubrovnika i Dubrovačkog saveza športova u ponedjeljak 27. 11. 2017. u OŠ Mokošica predstavljen je projekt „Odaberi sport“. Učenicima su ovom prilikom predstavljeni brojni ekipni te individualni sportovi s kojima su ih upoznali učenici sportaši, ali i profesionalni sportaši. Okupljene je u školskoj dvorani pozdravila zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić istaknuvši kako se bavljenjem sportom razvijaju zdrave navike, timski duh i osjećaj pripadnosti. Cilj projekta je educirati i motivirati djecu da odaberu sport koji će im se istodobno sviđati i odgovarati im i koji će ih poučiti sportskoj kulturi i olimpijskim načelima. 

Pogledajte fotografije.

[više]

MAŠTOVITI SAPUNI UČENIČKE ZADRUGE "TEZORO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 11. 2017. 19:17

U organizaciji Učeničke zadruge "Tezoro"  u protekla tri tjedna održane su radionice izrade prirodnih sapuna. Nakon procesa saponifikacije uslijedile  su kreativne radionice oblikovanja sapuna  te završne radionice pakiranja proizvoda. Interes za radionice bio je iznimno velik, a sudjelovali su  zadrugari  5., 6., 7. i 8. razreda. Cjelokupan proces izrade te  gotove proizvode naše Zadruge možete pogledati u fotogaleriji.                     

                                                                                         Aida Hebib Raguž,prof.                                                                     

[više]

Izložba „Rukama složeno“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 11. 2017. 20:44

U srijedu  22. 11. 2017. u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvorena je izložba „Rukama složeno“ u sklopu cjelogodišnje manifestacije Foruma mladih. Na izložbi su izloženi radovi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja umjetnosti i tehničke kulture. Na ovoj svečanoj izložbi učenici naše škole predstavili su svoje kiparske radove. Iz  6. c razreda sudjelovale su  učenice likovne grupe  Iva Dedović i Matea Franquelli  koje su izradile Orlandov stup  dok  su učenici Mateo Škrabić i Orsat Poša izradili brod karaku. Učenice 6. b razreda Anamarija Bazdan, Iva Vodopija i Lucija Kraljević izradile su tvrđavu Lovrijenac . Velika pohvala našim učenicima za uspješne radove  i sudjelovanje na ovoj iznimno vrijednoj manifestaciji. Fotografije s izložbe možete pogledati u fotogaleriji.                                 

                                                                             Mentorica  Aida Hebib Raguž

 

[više]

Natjecanje Dabar 2017

Autor: Nikolina Bubica, 26. 11. 2017. 19:09

I ove školske godine učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju Dabar. Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje. Natjecanje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga "Suradnici u učenju" uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Posebne pohvale svim našim učenicima koji su sudjelovali u natjecanju a posebno onima koji su ušli među 10% najboljih u državi: 

Petra Herjavec Pranjić, 2.razred (29.mjesto)

Gabriel Pavlović, 2.razred (43.mjesto)

Ivan Kristović, 4.razred (12.mjesto)

Maroja Goga, 5.razred (60. mjesto)

Ante Kralj, 5.razred (60. mjesto)

Lucija Kraljević, 6.razred (30. mjesto)

Karlo Jemin, 6.razred (34.mjesto)

Borna Bašić, 6.razred (50. mjesto)

Ivano Margaretić, 6.razred (60. mjesto)

Daniel Marić, 6.razred (60. mjesto)

Teo Dabelić, 6.razred (68. mjesto)

Cvijeto Pavlić, 6.razred (68. mjesto) 

Niko Trešćec, 7.razred (115. mjesto) 

Čestitke svim natjecateljima te nadamo se da ćemo slijedeće godine imati još više natjecatelja. (fotogalerija) 

 

[više]

I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 11. 2017. 15:18

U petak 17. 11. i subotu 18. 11. učitelji i učenici OŠ Mokošica  prisjetili su se Vukovara – grada heroja.  Zapalili su svijeće i pomolili se ispred spomen-obilježja palom hrvatskom branitelju Zdravku Gavriću.  Učenica 5. b. razreda Valeria Slade tom prigodom pročitala je pjesmu naše učiteljice Marice Kovačić „Tebi hrabri vojniče“. U takvim tužnim trenutcima čovjek se zapita o smislu svoga postojanja, o dječjem smijehu i suzama, ljudima bez svoga doma i o tako dragocjenoj slobodi Lijepe Naše. U misli nam dolaze riječi Ivana Gundulića koji piše: „O lijepa, o draga, o slatka slobodo, dar u kom sva blaga višnji  nam Bog je d'o“... Neka zauvijek sloboda  svijetli u našim srcima!

                                                                                      Kristina Vukušić, prof.

[više]

POZIV NA RADIONICU IZRADE SAPUNA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 11. 2017. 20:52

U ponedjeljak, 6.11.2017., Učenička zadruga "Tezoro" organizira radionicu izrade sapuna u 15:30 sati u učionici br. 15. Pozivaju se svi zainteresirani zadrugari iz suprotne smjene da se pridruže radionici koju će voditi profesorice Aida Hebib Raguž i Milana Gujinović.
                                                                                    Mirna Pavlović, prof.
[više]

AKCIJA BRANJA MASLINA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 10. 2017. 21:14

U četvrtak, 2. 11. 2017., Učenička zadruga "Tezoro" organizira branje maslina od 14 do 15:30 sati. Akciju branja maslina predvodi profesor Boško Ćorak, a sudjelovat će i predstavnici Vijeća učenika. Pozivaju se učenici iz jutarnje smjene da se odazovu akciji te pomognu u branju školskih maslina.

 

 

[više]

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ ATLETIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 10. 2017. 20:31

ŠŠK "Ombla" sudjelovao je na Županijskom natjecanju iz atletike koje se održalo  u Makarskoj  27. 10. 2017. Ukupno su osvojili 4. mjesto, a pojedinačni rezultati navedeni su u tablici. Voditelj je profesor Ivan Prce.

DISCIPLINA

 REZULTAT

MJESTO 

100 M

   

MIHAEL DABO

13.81 s

6.

300 M

 

 

NOA MILETIĆ

46.23 s

3.

800 M

 

 

BRUNO GRČIĆ

2:42.51 

4.

DALJ

 

 

JOSIP ĐURIĆ

4.51 m

5.

VIS

 

 

IVAN GRLJEVIĆ

140 cm

4.

VORTEX

 

 

JAKOV JADRIJEVIĆ

45.75 m

4.

KUGLA

 

 

LEO ŠIMUNOVIĆ

10.16 m

2.

ŠTAFETA 100-200-300-400

 

 

UČENICI

2:33.52

2.

[više]

LUTKARSKA PREDSTAVA ZA ČETVRTAŠE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 10. 2017. 20:00

Knjižničarka Katarina Palinić s  Lutkarskom družinom posjetila je u petak 27. 10. učenike četvrtih  razreda. Male lutkarice razveselile su ih predstavom „Baka Zima“.

Nakon predstave učenici su se družili s lutkaricama i divili se zanimljivim lutkama.

Veselimo se novom susretu!

Fotografije s predstave možete pogledati ovdje.

                                                                                     učiteljica Tereza Violić

[više]

25. obljetnica vojno redarstvene operacije "Oslobađanje juga Hrvatske" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nikolina Bubica, 25. 10. 2017. 12:46

[više]

DUBROVNIK FILM FESTIVAL

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2017. 18:50

Učenici šestih, sedmih i osmih razreda naše škole imali su priliku sudjelovati u ovogodišnjem DUFF-u, filmskom festivalu djece i mladeži Mediterana, koji potiče i promovira filmsko stvaralaštvo djece i mladih. Naši su učenici u petak, 20. 10. 2017. pogledali jednu od festivalskih projekcija koja je uključivala nekoliko kratkometražnih filmskih uradaka. Učenici su filmovima dodijelili ocjene te tako sudjelovali u glasovanju za najbolji film po izboru publike.

[više]

SKRAĆENA NASTAVA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 10. 2017. 13:10

Dragi učenici i roditelji,

zbog neophodnih radova na trafostanici, koji će se provesti u utorak, 23. listopada 2017. u razdoblju od 8:00 do 17:30 sati, u školi neće biti električne energije. Nastava će se, stoga, odvijati prema skraćenom rasporedu.

 

 

 

 

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.05

Popodnevna smjena

1.sat 13.00 – 13.30

2.sat 13.35 – 14.05

3.sat 14.10 – 14.40

ODMOR 14.40 – 14.50

4.sat 14.50 – 15.20

5.sat 15.25 – 15.55

6.sat 16.00 – 16.30

7.sat 16.35 – 17.05

[više]

OPROSTITI, ALI NE ZABORAVITI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2017. 16:17

Još jedna godina prolazi, ali sjećanja su i dalje prisutna....

U subotu 7. 10. 2017. prisjetili smo se onih koji su nas prerano napustili i završili svoj ovozemaljski život. Od granate, davne 1991., izgubljeno je  devet mladih života naše Mokošice. Ispred spomen obilježja u Novoj Mokošici članovi obitelji, predstavnici Grada, predstavnici Gradskog kotara Mokošica te predstavnici udruga položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na preminule.  U programu su sudjelovali i učitelji i učenici OŠ Mokošica, a sve je prigodnom molitvom popratio župnik  Župe Svete Obitelji don Ivo Zečević. Sveta misa služila se u Župi Svete Obitelji.

                                                                       Kristina Vukušić, prof.

[više]

PREDSTAVLJANJE FA "LINĐO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 10. 2017. 16:45

U četvrtak 5. 10. i petak 6. 10. 2017. našom su dvoranom odzvanjali zvuci lijerice. U posjet su su nam stigli predstavnici Folklornog ansambla"Linđo" kako bi učenike upoznali s radom i aktivnostima ansambla. Gospodin Rikard Kužnin učenicima je predstavio bogatu povijest Linđa te im objasnio da se linđovci uz pjesmu i ples druže te putuje po čitavom svijetu. Plesni voditelj ansambla Jadran Radonić s učenicama 8. razreda  Ani Letunić i Doris Pavlović, koje su već linđovke, pokazao je okupljenima neke od plesnih koraka dobro poznate poskočice. Na samom kraju, gospodin Kužnin pozvao je sve zainteresirane učenike na audiciju u Lazarete.

Homo u kolo!

 

[više]

„DA SE NE ZABORAVI“ – obilježavanje 26. obljetnice napada na Grad

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 10. 2017. 21:05

Kad bude gotovo sve i kada prestane bol, znat ćemo zašto smo čuvali mir,

Jer svi smo jedan svijet i svi smo dio sna,  ljubav je zauvijek jedini lijek“....

U nedjelju 1. 10. 2017. Osnovna škola Mokošica bila je koordinator prigodnog programa „Da se ne zaboravi“ kojim je obilježena 26. obljetnica napada na Grad. Na obljetnici su sudjelovali učitelji, učenici, stručni suradnici i ravnateljica naše škole. U sklopu programa na dubrovačkom groblju Boninovo položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Program se nastavio u 10 sati u crkvi sv. Vlaha gdje su se učenici dubrovačkih osnovnih škola recitacijama i pjesmom prisjetili i odali počast svoj djeci koja su izgubila živote u Domovinskom ratu. Učenici naše škole izveli su dvije emotivne točke. Najprije je učenica 8. c razreda Ani Letunić pročitala ulomak iz knjige „Neće oni mene, mama“ autorice Anite Rakidžije, a zatim je posvetila nekoliko toplih rečenica svoj djeci koja su pretrpjela ratne strahote. U nastavku je školski zbor otpjevao pjesmu Marka Perkovića Thompsona „Samo je ljubav tajna dvaju svjetova“ te je njihova izvedba izazvala suze i gromoglasan pljesak svih prisutnih. Učenike su za nastup pripremile školska knjižničarka Irja Jerković te učiteljica glazbene kulture Zrinka Mijoč. U 12 sati na Srđu su uz molitvu položeni vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu, a u 18 sati vijenci su se spuštali u more s broda „Tirena“ iz luke Gruž u znak sjećanja za sve poginule na moru.

Posebno zahvaljujemo našim učenicima koji su pokazali spremnost i volju, a nadasve želju da daju malo svojeg slobodnog vremena i upute molitve te odaju počast onima koji su položili svoje živote za obranu Grada i omogućili nam da danas uživamo u dragocjenoj slobodi.

Pogledajte fotografije.

                                                                             Kristina Vukušić, prof.

 

[više]

BICIKLISTIČKO NATJECANJE "VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 9. 2017. 19:59

U subotu 9. 9. 2017. udruga "Sigurnost u prometu Dubrovnik" organizirala je biciklističko natjecanje pod nazivom "Vratimo djecu na igrališta" za učenike 1.-3. razreda na igralištu na Nuncijati. Cilj natjecanja je vratiti djecu na igrališta, njihovo prirodno okruženje, ali i edukacija o odgovornom ponašanju u prometu. Pobjednica natjecanja učenica je 2. a razreda naše škole Petra Serden. Petra je već u lipnju, na istom ovom natjecanju, odnijela pobjedu, a sada je opet dokazala da je izvrsna u vožnji bicikla.

Petra, čestitamo!

[više]

SVEČANI DOČEK PRVAŠIĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 11. 9. 2017. 19:36

U ponedjeljak 4. 9. 2017. OŠ Mokošica, Dubrovnik otvorila je svoja vrata za novu generaciju prvašića. U 9 sati započela je svečana priredba i prigodni program za novopečene školarce. Školski zbor pod vodstvom učiteljice Zrinke Mijoč otvorio je priredbu školskom himnom, a zatim su učenici Matia Pijević i Maria Sorić izveli pjesmu You're the one that I want. Prvašiće su uveselili i Zumba Kidsi uz zabavne latino ritmove, a zatim ih je, kao i njihove roditelje, pozdravila ravnateljica dr. sc. Petra Đapić Caput te dubrovački gradonačelnik Mato Franković, napomenuvši im da se drže zajedno i da pomažu jedni drugima. Nakon glazbe i plesa prvašići su se upoznali sa svojim učiteljicama te razgledali svoje učionice. 

Svim našim prvašićima želimo uspješan i radostan početak nastavne godine!

[više]

PRODUŽENI BORAVAK Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 9. 2017. 12:06

Dragi roditelji,

u dokumentu u privitku (kliknuti na više) možete pogledati popis učenika 1. razreda koji će ići u produženi boravak.

 

 

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 9. 2017. 10:20

Cijenjeni roditelji učenika prvih razreda!

Svečani prijem učenika započinje u 9 sati. Nakon priredbe učenici u pratnji učiteljica idu u svoje učionice gdje će se zadržati desetak minuta, a potom će ih učiteljice dopratiti k vama. Ljubazno vas molimo da ne stvarate gužvu u holu škole dok čekate na učenike.

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak 4. 9. 2017. u 17 sati.

                                                                         dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

POČETAK NASTAVNE GODINE 2017./2018.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 8. 2017. 11:01

Dragi roditelji i učenici!

Nastavna godina 2017./2018. započinje u ponedjeljak 4. 9. 2017. Prijem prvašića OŠ Mokošica i PŠ Osojnik održat će se u holu škole s početkom u 9 sati. Nakon priredbe prvašići će se sa svojim učiteljicama uputiti u školske učionice. 

Nastava za učenike 3., 5. i 7. razreda počinje u 11 sati i trajat će do 13:10 sati, dok nastava za učenike 2., 4., 6. i 8. razreda počinje u 14 sati i završava u 16:10 sati te će se odvijati prema niže navedenom rasporedu. Prvi tjedan nastave učenici 1., 3., 5., i 7. razreda pohađat će u jutarnjoj smjeni, a učenici 2., 4., 6. i 8. razreda u popodnevnoj smjeni. Učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Osojnik trebaju doći u 10 sati u OŠ Mokošica. 

3., 5., 7. razredi

1. sat          11:00 – 11:30

2.sat           11:35 – 11:50

3. sat          11:55 – 12:10

4.sat            12:15 – 12:30

5.sat            12:35 – 12:50

6.sat            12:55 – 13:10

2., 4., 6., 8. razredi

1. sat            14:00 – 14:30

2.sat             14:35 – 14:50

3. sat            14:55 – 15:10

4.sat             15:15 – 15:30

5.sat             15:35 – 15:50

6.sat             15:55 – 16:10

Želimo svima sretan i uspješan početak nove nastavne godine!

                                                             dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

PODJELA UDŽBENIKA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 8. 2017. 10:28

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se u OŠ Mokošica udžbenici preuzimati u četvrtak 31. 8. 2017. prema sljedećem rasporedu:

 

RAZREDNA NASTAVA

1. razredi                   16-17 sati (učionica br. 3)

2. razredi                   17-18 sati (učionica br. 4)

3. razredi                   18-19 sati (učionica br. 8)

4. razredi                   19-20 sati (učionica br. 7)

PŠ Osojnik                  16-17 sati (učionica br. 5)

PREDMETNA NASTAVA

5. razredi                    16-17 sati (učionica br. 9)

6. razredi                    17-18 sati (učionica br. 14)

7. razredi                    18-19 sati (učionica br. 20)

8. razredi                    19-20 sati (učionica br. 17)

 

Udžbenike mogu preuzeti isključivo roditelji koji će tom prilikom dobiti i potpisati izjavu kojom se obvezuju da će učenici čuvati i, na kraju školske godine, vratiti dobivene udžbenike. Za popunjavanje izjave potrebno je navesti ime i prezime podnositelja, mjesto i adresu prebivališta, OIB i telefonski kontakt. Roditelji su pri preuzimanju udžbenika dužni donijeti preslike osobnih iskaznica (obje strane). Izjava o preuzimanju školskih udžbenika može se pogledati u privitku (kliknuti na više).

                                                       dr. sc. Petra Đapić Caput, ravnateljica

[više]

Podjela udžbenika - najava

Autor: Nikolina Bubica, 23. 8. 2017. 08:22

Podjela školskih udžbenika učenicima naše škole održat će se tijekom sljedećeg tjedna. Točan raspored podjele bit će uskoro objavljen na našim mrežnim stranicama. 

                                                                                           Ravnateljica

[više]

Nabava školskih udžbenika - obavijest

Autor: Nikolina Bubica, 24. 7. 2017. 09:38

Grad Dubrovnik i ove 2017/2018. godine subvencionira nabavku obveznih udžbenika za sve učenike osnovnih škola kojima je osnivač Grad Dubrovnik,  sukladno Pravilniku o uvjetima, postupku i načinu ostvarivanja prava na dodjelu udžbenika za učenike osnovni škola na području Grada Dubrovnika, te je u tijeku postupak javne nabave istih.

[više]

Novinarski prilog Ragusino Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 6. 2017. 11:18

Dragi učenici, učitelji i roditelji,

u privitku možete pogledati Novinarski prilog Ragusino koji su pripremili polaznici Novinarske skupine OŠ Mokošica.

[više]

NAGRADE ŽUPANIJE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 6. 2017. 10:59

U srijedu 21. lipnja 2017. održana je svečana dodjela nagrada za učenike koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u znanju i u sportu te za sudjelovanje na Državnoj smotri Lidrano. Nagrade je učenicima uručio župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić. Među nagrađenim učenicima bili su džudaši OŠ Mokošica koji su osvojili treće mjesto na državnom natjecanju i učenica Frančeska Krečak koja je sa svojim literarnim radom sudjelovala na Državnoj smotri Lidrano.

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 6. 2017. 12:42

Dragi učenici!

Podjela školskih svjedodžbi za šk. god. 2016./2017. održat će se u petak 30. 6. 2017. godine prema sljedećem rasporedu:

- 1., 3., 5. i 7. razredi u 9 sati

- 2., 4.i 6. razredi u u 9.30 sati.

Učenicima 8. razreda svjedodžbe će biti podijeljene na svečanoj večeri u četvrtak 29. 6. 2017. u 18.30 sati. Onim učenicima koji ne mogu doći na svečanu večeru, svjedodžbe će biti uručene u petak 30. 6. 2017. u 9.30 sati u školi.

[više]

OBAVIJEST O UPISU U SREDNJU ŠKOLU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 6. 2017. 12:32

Dragi osmaši !

Molimo vas da prilikom odabira željenih obrazovnih programa svoju listu prioriteta pažljivo pripremite tako da na vrh liste postavite obrazovni program koji najviše želite upisati, a zatim i ostale programe željenim redoslijedom. Sukladno tome, bit ćete optimalno raspoređeni  na obrazovni program koji vam je prvi na listi prioriteta, naravno prema ostvarenim bodovima a u sklopu upisne kvote.

Važno je da  provjerite jesu li vam svi obrazovni programi na listi prioriteta poredani prema vašim željama i mogućnostima jer nakon završetka odabira programa, odnosno škola, nikakve izmjene više neće biti moguće. Završetak  prijave (odabira) obrazovnih programa svim učenicima koji su uključeni u redovni upis je 10. 7. 2016. godine.

 Sljedećeg dana, 11. 7. 2017. u vremenu od 9 do 10 sati ili od 17 do 18 sati, učenik i roditelj/ skrbnik dužni su doći u  školu kod razrednika i  potpisati prijavnicu (koju ispisuje razrednik) čime potvrđuju listu prioriteta, odnosno odabir učenika. Nakon toga razrednik  zabilježi u sustav e-upisa da je prijavnica potpisana i dalje se  uredno nastavlja postupak upisa. Ukoliko učenik i roditelj ne potpišu prijavnicu, neće moći dalje sudjelovati u postupku upisa, tj. prijava se briše s liste kandidata.

Prema Odluci o upisu učenika u 1. razred srednje škole 2017./18. dana 13. 7. 2017. objavit će se konačna ljestvica poretka i tada učenici  stječu pravo upisa u obrazovni program svog najvišeg prioriteta, odnosno stječu pravo upisa u programe u kojima se nalaze u sklopu upisne kvote. Konačne ljestvice poretka više se ne mijenjaju. 

                                                            školska psihologinja Bojana Čengija

[više]

OBAVIJEST O VRAĆANJU ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 6. 2017. 15:36

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u ponedjeljak  19. 6. 2017. g. organizirano je vraćanje školskih udžbenika u prostorijama Škole  i to prema sljedećem rasporedu:

5. razredi od 16 do 17 sati

6. razredi od 17 do 18 sati

7. razredi od 18 do 19 sati

8. razredi od 19 do 20 sati.

Učenici od 1. do 4. razreda udžbenike vraćaju u dogovoru s učiteljicama.

Učenici su dobili popis svih udžbenika koje je potrebno vratiti.

Molimo vas da na vrijeme pregledate udžbenike, skinete korice te popravite i izbrišete eventualna oštećenja. Također je potrebno udžbenike, koji su sadržavali CD, vratiti zajedno s neoštećenim CD-om. Svi udžbenici koji su zbog oštećenja neuporabljivi, morat će se zamijeniti novima koje možete dostaviti do datuma podjele svjedodžbi.

                                                                                                                     

 

[više]

VRATIMO DJECU NA IGRALIŠTA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 6. 2017. 17:23

U subotu 10. 6. 2017. na vanjskom igalištu OŠ Marina Držića održano je natjecanje za učenike prvih i drugih razreda nazvano "Vratimo djecu na igrališta" u organizaciji udruge Sigurnost u prometu. U spretnosti i izvrsnoj kontroli vožnje biciklom, uz dvojicu učenika iz drugih škola, najspretnijom i najboljom pokazala se učenica 1. a razreda naše škole Petra Serden.

Čestitamo Petri na ostvarenom uspjehu!

[više]

RASPORED SATI ZA ZADNJI DAN NASTAVE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 6. 2017. 13:39

Dragi učenici i cijenjeni roditelji!

Dana 14. 6. (srijeda) nastava će biti skraćena prema niže navedenom rasporedu te će se smjene promijeniti.

 

 

 

 

Jutarnja smjena- 2., 4., 6. i 8. razredi

1.sat 8.00 – 8.20

2.sat 8.25 – 8.45

3.sat 8.50 – 9.10

ODMOR 9.10 – 9.20

4.sat 9.20 – 9.40

 5.sat 9.45 – 10.05

 6.sat 10.05 – 10.25

 Popodnevna smjena-1., 3., 5. i 7. razredi

1.sat 12.00 – 12.20

2.sat 12.25 – 12.45

3.sat 12.50 – 13.10

ODMOR 13.10 – 13.20

4.sat 13.20 – 13.40

5.sat 13.45 – 14.05

6.sat 14.05 – 14.25

[više]

Šahovski turnir u OŠ Mokošica povodom Dana škole

Autor: Nikolina Bubica, 31. 5. 2017. 22:14

Povodom Dana škole, u srijedu 31. svibnja 2017.godine, održano je prvenstvo u šahu za učenike od petih do osmih razreda naše škole. Na turniru je nastupilo 16 učenika po švicarskom sustavu u pet kola. Učenici su postigli sljedeće rezultate:

Mjesto
Prezime, Ime
Bodovi
1
Bašić, Borna
4,5
2
Matušić, Bruno Nino 
3,5
3
Milun, Franko
3,5
4
Petrović, Ivan
3,5
5
Latinović, Luka
3
6
Marić, Danijel
3
7
Margaretic, Ivano
2,5
8
Bojanović, Antun
2,5
9
Šimunović, Marko
2,5
10
Šimunović, Leo
2
11
Zvono, Stjepo
2
12
Prkačin, Domagoj
2
13
Roko, Nevio
2
14
Sršen, Maroje
2
15
Burum, Matej
1,5
16
Ševelj, Toni
0

Čestitamo svim natjecateljima, a posebno prvoplasiranom Borni Bašiću na uvjerljivoj pobjedi. Također, zahvaljujemo se i Tomislavu Musiću, Tonku Marunčiću te Nikoli Bubici, istaknutim šahistima i predstavnicima Šahovskog kluba Dubrovnik pod čijim pokroviteljskom i organizacijom je provedeno samo natjecanje.

Nadamo se da je ovo početak jedne lijepe šahovske tradicije u našoj školi.

Galerija slika

[više]

DAN ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 5. 2017. 15:50

Dragi učenici i roditelji!

U četvrtak 1. 6. 2017. u 19 sati svečanom priredbom u školskoj dvorani obilježit će se Dan Oš Mokošica. Pozivamo vas da svojim prisustvom uveličate ovaj veseli događaj i uživate u bogatom programu koji su pripremili učenici sa svojim učiteljima.

Veselimo se vašem dolasku!

[više]

PODJELA BONTONČIĆA U OŠ MOKOŠICA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 5. 2017. 15:38

Dana 29.5.2017. na satu razrednog odjela održana je radionica za učenike 4.a na temu Senzibilizacija za osjetljive skupine u kojoj je sudjelovalo 19 učenika. Cilj je bio potaknuti učenike na prepoznavanje potreba ranjivih skupina u društvu, prihvaćanje različitosti i promoviranje tolerancije kroz poštivanje ljudskih prava. Voditeljica radionice je Dragana Grujović, prof. socijalni pedagog u suradnji s razrednom učiteljicom Romanom Noković i pomoćnicom u nastavi Paulinom Šačić. Učenicima su podijeljeni Bontončići ili kako svima biti prijatelj Hrvatskog saveza udruga osoba s tjelesnim invaliditetom što je financirano sredstvima EU kroz projekt Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika, šk.god.2016./17. Učenici su bili aktivni, a važnost teme i korisnost sadržaja u anonimnoj anketi ocijenili su odličnom ocjenom.

                                                            Dragana Grujović, prof. socijalni pedagog

[više]

OBAVIJEST ZA UČENIKE OSMIH RAZREDA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 5. 2017. 18:13

Dragi učenici i poštovani roditelji,

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o upisu učenika u 1. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. U privitcima možete pročitati tekst Odluke, Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u 1. razred srednje škole te tekst o izmjenama i dopunama navedenoga Pravilnika (pod "više").

[više]

LINO VIŠEBOJAC U IVANIĆ-GRADU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 5. 2017. 17:36

U Osnovnoj školi Stjepan Basariček u Ivanić-Gradu 19. i 20. 5. održano je sportsko natjecanje Lino višebojac. Na natjecanju su sudjelovali najbolji sportaši iz 24 osnovne škole iz svih hrvatskih županija. Našu školu i županiju predstavljali su učenici Nikola Previšić (8.d) i Lamija Tumbić (5.d). Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za polufinale, a samo oni najbolji prošli su u finalni blok. Lamija Tumbić bila je prva ispod crte te se nije uspjela plasirati u finalni blok, a Nikola Previšić u finalnom bloku nije imao sreće te nije uspio završiti na postolju,

Sportska dvorana u Ivanić-Gradu bila je prepuna školaraca gdje su učenici, osim u sportskim disciplinama, sudjelovali i u navijačkim, likovnim, literarnim, glazbenim radovima i drugim oblicima umjetničkog  stvaralaštva. Osim učenika natjecatelje su bodrili i mnogi poznati sportaši i glazbenici.

Pogledajte fotografije s natjecanja.

                                                                      Ivan Prce, prof.

[više]

Upisi u srednju školu

Autor: Nikolina Bubica, 22. 5. 2017. 15:00

U suradnji s Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom (CARNet) predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja za sve učenike koji upisuju I. razred srednje škole u školskoj godini 2017./2018. organiziraju informativni webinar na temu provedbe ovogodišnjih elektroničkih prijava i upisa u srednje škole. 

Webinar je planiran za srijedu, 24. svibnja 2017., od 13:00 do 14:30 sati i bit će dostupan na poveznici https://www.upisi.hr/upisi/Novosti/Novost/2383.

Snimka informativnog webinara bit će postavljena na mrežnim stranicama CARNeta i https://www.upisi.hr

 

 

[više]

NATJEČAJ ZA STIPENDIJU LIBERTAS FOUNDATION

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 5. 2017. 19:52

Otvoren je natječaj za stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja za školsku godinu 2017./2018. koje dodjeljuje Libertas Foundation u suradnji s udrugom DEŠA- Dubrovnik.

Libertas Foundation je udruga iseljenih Hrvata iz San Pedra, Kalifornija koja humanitarnim akcijama pomažu programe korisne zajednici. Jedan od programa je i zaklada “Ante i Evelyn Mrgudić” kroz koju se ove stipendije kontinuirano dodjeljuju od 2003. godine. Kroz ovaj natječaj godišnje se stipendira 10 – 12 učenika obrtničkih zanimanja.

Stipendiju mogu zatražiti svi koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- pohađaju obrtničku školu ili je namjeravaju najesen upisati

- žele se vratiti u svoje mjesto boravka nakon školovanja,

- dobri su i uzorni učenici,

- potječu iz obitelji lošijeg imovinskog stanja,

- žive u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Stipendija iznosi 1.000 USD za školsku godinu. Molbe ćemo zaprimati od kraja školske godine do 1. kolovoza 2017.

Uz molbu učenici trebaju priložiti:

- kopiju zadnje svjedodžbe,

- potvrdu o materijalnom stanju obitelji (kopiju obrasca zadnje plaće ili mirovine ili potvrdu HZZ-a o nezaposlenosti oca ili majke)

- preporuku razrednika ili ravnatelja  osnovne ili zanatske škole (ukoliko se radi o učenicima osmih razreda molimo u preporuci naznačiti za koju se školu/smjer učenik prijavljuje)

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostaviti osobno ili poštom do 1. kolovoza 2017. u

ured DEŠE, Frana Supila 8, 20 000 Dubrovnik, s napomenom – „ZA STIPENDIJE“.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 020/311-625.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE BUDUĆIH UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 5. 2017. 19:03

Poštovani roditelji,

u srijedu 10. 5. 2017. u vremenu od 14,00 do 18,00 sati ili u petak 12. 5. 2017 od 8,00 do 12,00 sati u uredu školske psihologinje možete dobiti informacije o rezultatima provedene  psihologijske provjere zrelosti za upis u školu Vašeg djeteta.

                                                     Školska psihologinja Bojana Čengija

[više]

EKSKURZIJA OSMAŠA 2016./2017.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 5. 2017. 23:23

Mi, učenici osmih razreda, krenuli smo na put kojeg ćemo se zaisgurno uvijek rado sjećati, ekskurziju kroz Istru, Kvarner i Liku. Putovanje je započelo 10. travnja u ranim jutarnjim satima. Putovali smo u pratnji naših učitelja i vodiča turističke agencije. Prvo stajalište na putu do Istre bio je NP Plitivička jezera, koji smo razgledali šetajući i vozeći se brodom. Zajedno smo se fotografirali ispod Velikog slapa. Nakon razgledavanja krenuli smo prema Istri te navečer stigli u hotel Fontana u Buzetu. Tamo nas je dočekalo ljubazno osoblje. Večerali smo, a potom otišli na disko zabavu.

Drugog smo dana posjetili Pulu i NP Brijuni. U Puli smo razgledavali grad i Arenu s amfiteatrom, a  od lokalnog vodiča saznali smo mnoge zanimljivosti o borbama gladijatora. U Fažani smo ručali. Posebno smo se oduševili NP Brijuni. Na Brijunima smo se vozili vlakićem, usputno razgledavajući safari park u kojem žive egzotične životinje. Također smo posjetili Arheološki muzej i vidjeli zbirke otočnih prepariranih životinja. Po završetku dana uslijedila je večera i disko zabava. Trećeg dana posjetili smo Rovinj, crkvu sv. Eufemije, Poreč i Eufrazijevu baziliku. Nakon razgledavanja imali smo slobodno vrijeme koje smo iskoristili za kupnju raznih suvenira. Otišli smo i u šoping centar u Rijeci. Dan je završio uobičajeno, a to nam je ujedno bilo i posljednje noćenje u hotelu, prilika za druženje s prijateljima.

Zadnjeg dana posjetili  smo biser Jadrana, Opatiju, gdje smo razgledali Botanički vrt te Hrvatsku ulicu slavnih. Nastavili smo svoje putovanje prema Smiljanu, rodnom mjestu poznatog Nikole Tesle. Obišli smo Memorijalni centar Nikole Tesle, a posebno je zanimljivo bilo proučavati i gledati njegove brojne izume. Pogledali smo i dokumentarni film o njegovu životu. Putovanje se polako počelo bližiti kraju, a u Dubrovnik smo stigli u večernjim satima.

Ekskurzija je bila odlična, uz zabavu smo naučili i nešto novo! Dobili smo priliku posjetiti neke od naljepših dijelova Hrvatske i to sa svojim prijateljima! Istra je idealna lokacija za odlazak na ekskurziju. Gledajući fotografije, uspomene će se vraćati....

                                                                 Marina Vučićević i Iris Duvnjak, 8. d

[više]

OŠ MOKOŠICA SUDJELOVALA U HUMANITARNOJ UTRCI „DU MOTION“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 5. 2017. 23:08

U nedjelju  30. 4. učenici i učitelji OŠ Mokošica sudjelovali su u humanitarnoj utrci „Du Motion Runners Days“.  Humanitarnom utrkom na pet kilometara prikupljala se pomoć za liječenje dječaka Nevija Krešića.  Start i cilj utrke bio je Stradun, a trčalo se do Gruža. Za sudjelovanje na utrci učenici su dobili prigodne majice i medalje. Ovom nesebičnom gestom OŠ Mokošica još  jednom je pokazala da ima veliko srce i spremnost za pomoć potrebitima.

Pogledajte fotografije.

                                                                 Kristina Vukušić, prof.

[više]

Kontakt telefon - produženi boravak

Autor: Nikolina Bubica, 2. 5. 2017. 16:03

Dragi roditelji,

Ovim putem Vas obavještavamo da produženi boravak ima službeni mobitel, te nas ubuduće isključivo možete kontaktirati na broj 099 497 34 99, u sklopu radnog vremena (od 7:30 do 16:30 sati). Prethodno korišteni fiksni broj će se uskoro isključiti. Molimo Vas da, kao i do sada, do 8:30 sati javite ukoliko je Vaše dijete bolesno ili zbog drugih razloga neće taj dan (bez obzira je li ujutro ili poslijepodne na nastavi) doći u produženi boravak. Hvala!

Učiteljice produženog boravka

 

[više]

RASPORED TESTIRANJA PRVAŠIĆA Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 4. 2017. 18:11

Poštovani roditelji!

U privitku se nalazi dokument s rasporedom testiranja učenika koji se upisuju u 1. razred OŠ Mokošica, Dubrovnik (pogledati pod "više"). U rasporedu je naznačen datum i vrijeme u kojemu Vaše dijete treba doći na testiranje. 

Veselimo se Vašem dolasku!

[više]

RODITELJI OŠ MOKOŠICA - NAŠ PONOS!

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 4. 2017. 14:15

U petak 7. 4. 2017. godine učenici, roditelji i djelatnici Osnovne  škole Mokošica u veseloj i opuštenoj atmosferi zajedničkim snagama uredili su sve školske učionice u samo jedno poslijepodne. Uređenje je obuhvatilo pituravanje i čišćenje učionica pa su učionice uz nabavu novih klupa postale ugodno mjesto za učenje. 

Ovim putem zahvaljujemo roditeljima, pa čak i djedovima  na odazivu i suradnji kojom smo prostor škole učinili ljepšim mjestom za sve njezine korisnike i posjetitelje. 

Pogledajte fotografije.

[više]

Humanitarni sajam

Autor: Nikolina Bubica, 9. 4. 2017. 17:11

Humanitarni uskršnji sajam nastavlja se u ponedjeljak 10. 4. 2017., tako da  oni koji nisu uspjeli kupiti uskršnje jaje ili neki uskršnji predmet, mogu to  još tada uraditi.

U fotogaleriji možete pogledati neke od naših ukrasnih predmeta.

Učiteljica: Ružica Marinković

 

 

[više]

AKCIJA "ZABORAVLJENA RAZGLEDNICA"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 4. 2017. 12:43

OŠ Mokošica priključila se akciji pod nazivom "Zaboravljena razglednica" koju provodi Udruga ljubitelja hrvatskih tradicija i prirodnih ljepota Dubrovnik. Cilj akcije je potaknuti djecu na pisanje, ali i na slanje razglednica s prekrasnim dubrovačkim motivima. Udruga je osigurala razglednice s poštanskom markicom kako bi svako dijete moglo odmah poslati svoju razglednicu. U današnje vrijeme, u kojem sve više ljudi komunicira putem mobilnih telefona i računala, potrebno je podsjetiti djecu i na druge, lijepe oblike komunikacije,a jedan od njih su svakako razglednice koje izazivaju osjećaj radosti i kod onih koji ih pišu i kod onih kojima se šalju.

[više]

POZIV NA PROLJETNO UREĐENJE ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 4. 2017. 12:04

Dragi roditelji!

S obzirom da je proljeće poznato kao godišnje doba pogodno za različite vrste radnih akcija, obavještavamo vas o hvalevrijednoj akciji uređenja školskih učionica čiji je cilj omogućiti svim korisnicima prostora OŠ Mokošica kvalitetnije i ljepše okruženje za rad i boravak.

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane roditelje, i očeve i majke, da zajedno s učiteljima i učenicima udruže snage u akciji bojenja zidova školskih učionica koja će se održati u petak 7. 4. 2017. u periodu od 16:30 do 20:30 sati. Zidovi će se bojati na 1.50 metara visine, a većinom se radi o tri zida po učionici.Škola će osigurati potrebnu boju i traku, a vas bismo zamolili da, uz dobru volju, ponesete valjak za bojenje. Nadamo se da ćete se akciji odazvati u što većem broju kako bismo sve dovršili u jednom danu. Važna napomena je da nije bitno da zidovi budu obojeni profesionalno, već uredno kako bi se osvježio izgled učionica. 

Unaprijed vam zahvaljujemo i radosno vas očekujemo u ugodnom radnom druženju!

                                                                   Ravnateljica

                                                                   Petra Đapić Caput

[više]

Prva preduskrsna radionica

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 4. 2017. 12:44

U četvrtak 30.ožujka održana je već prije najavljena radionica pletenja pome i maslinovih grančica.  Prvu preduskrsnu radionicu vodile su gospođe Štefanija Bazdan i Stojanka Karl. Učenici su strpljivo i s puno entuzijazma pristupili zadatku i svatko je kući otišao s ispletenom pomom ili maslinovom grančicom. Fotografije s radionice možete pogledati ovdje.

                                                            Ružica Marinković, prof.

[više]

RADIONICE OSLIKAVANJA STAKLA I DEKORIRANJA AMBALAŽA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 3. 2017. 09:34

U organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro”  14., 16., 21. i 23. ožujka održane su kreativne radionice oslikavanja stakla i dekoriranja ambalaža za unikatne svijeće „Tezoro”. Cilj radionica bio je naučiti niz tehnika oslikavanja stakla i okušati se u novim vještinama dekoriranja uz vodstvo profesorice likovne kulture Aide Hebib Raguž. Zahvaljujući marljivosti, kreativnosti i upornosti vrijedni zadrugari oslikali su staklenke i dekorativno ukrasili ambalaže s logotipom Tezoro”. U  fotogaleriji možete pogledati kako izgledaju naše svijeće u potpuno novom ruhu.

                                                                        Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

Najava preduskrsnih aktivnosti Učeničke zadruge „Tezoro“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 3. 2017. 12:38

Učenička zadruga „Tezoro“ i ove će godine organizirati niz radionica u preduskrsno vrijeme.

Prva radionica održat će se u četvrtak 30. ožujka u 17 sati u prostorima OŠ Mokošica. Na toj ćemo radionici plesti pome i maslinove grančice. Učenici koji su prošle godine sudjelovali na sličnoj radionici provjerit će jesu li zaboravili vještinu pletenja poma i maslinovih grančica, a oni koji nisu sudjelovali, dobit će priliku da steknu navedenu vještinu. Radionicu će voditi gospođe Štefanija Bazdan i Stojanka Karl.

U četvrtak 6. travnja u 17 sati bit će organizirana radionica penganja uskrsnih jaja u prostoru školske kuhinje. Voditeljica radionice i ove će godine biti gospođa Ruža Brčić.

Pozivamo sve zainteresirane učenike i njihove roditelje da nam se pridruže.

                                                                   Ružica Marinković, prof.

[više]

Kako reći ne?

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 3. 2017. 17:42

U srijedu 22. 3. 2017. i četvrtak 23. 3. 2017. u našoj je školi održano poučno predavanje Kako reći ne? za učenike sedmih i osmih razreda. Predavanje je održao gospodin Matija Gorjanec koji kroz iznošenje svojega osobnoga iskustva nastoji osvijestiti učenicima važnost prevencije ovisnosti i štetnih navika. Predavač je veoma iskreno i emotivno učenicima prepričao svoju tešku životnu priču obilježenu borbom s ovisnošću o drogama i neodgovornim ponašanjem što je rezultiralo teškim posljedicama – životom u invalidskim kolicima.  Matija je učenike nastojao potaknuti da promišljaju o svojim postupcima i da budu odgovorni članovi društva jer je dovoljan samo jedan trenutak koji njihov život može odvesti u neželjenom smjeru .  Istaknuo je da unatoč svemu lošemu  danas živi ispunjenim životom prožetim istinskim, a ne onim površnim vrijednostima koje nam društvo svakodnevno licemjerno nameće. Učenici su predavanje popratili gromoglasnim pljeskom te su na kraju popunili listić o korisnosti samog predavanja. 

Fotografije pogledajte ovdje.

[više]

Učenici OŠ Mokošica ponovno na državnom postolju u džudu

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 3. 2017. 18:55

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su treće mjesto na Državnom prvenstvu osnovnih škola u džudu. Natjecanje je održano 15. i 16. ožujka u Sportskoj dvorani Marina Cvetkovića u Opatiji, a natjecale su se pobjedničke škole s poluzavršnih prvenstava iz cijele Hrvatske.

Svaku ekipu predstavljalo je 13 učenika koji su se natjecali u pojedinačnoj konkurenciji, a zbrajanjem pojedinačnih bodova utvrđen je ekipni plasman. Svi učenici OŠ Mokošica ostvarili su izvanredne rezultate na državnoj razini, koji su ih doveli do ekipno ostvarenog 3. mjesta. Posebno su se istaknuli učenici razredne nastave koji su skupili najviše bodova od svih škola u Hrvatskoj.

Učenici razredne nastave koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Stipe Prčan (-30kg), Mate Pezo (-30kg), Marin Perger Milutinović (-34kg), Andrej Vukorep (-34kg), Leon Tomašević (-42kg), Orlando Vuleša (-46kg) i Luka Ivanković (+46kg).

Na natjecanju su sudjelovali i sljedeći učenici predmetne nastave: Nikša Čikato (-42kg), Bruno Bencek (-46kg), Antonio Milutinović (-55kg), Mario Lonco (-66kg), Dominik Nemedi (+66kg) i Maroje Tovarac (+66kg).

Ekipni poredak: 1. mjesto: OŠ Filipa Lukasa (Kaštel Stari), 2. mjesto: OŠ Bogumila Tonija (Samobor), 3. mjesto: OŠ Mokošica (Mokošica), 4. mjesto: OŠ Josipa Kozarca (Vinkovci), 5. mjesto: OŠ Ivan Goran Kovačić (Duga Resa), 6. mjesto: OŠ Čakovec (Čakovec), 7. mjesto: OŠ Fran Krsto Frankopan (Krk).

Podsjetimo, učenici OŠ Mokošica prethodne su godine bili ekipni viceprvaci Hrvatske.

Čestitke našim učencima!

Pogledajte fotografije.

                                                                           Ivan Prce, prof.

[više]

SVIJEĆE „TEZORO“ UNIKATAN PROIZVOD ŠKOLSKE ZADRUGE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 17. 3. 2017. 17:49

U ponedjeljak  13.3. 2017. u organizaciji učeničke zadruge „Tezoro“ održana je u našoj školi  zanimljiva višesatna radionica izrade svijeća za sve zainteresirane učenike i djelatnike škole. Interes za radionicu bio je izuzetno velik. Naučili smo postupak izrade svijeća od parafinskog voska uz vodstvo prof. kemije Milane Gujinović i umirovljenog prof. Grge Rajiča, koji se uvijek rado odazove našem pozivu na radionice.

Nekada su se svijeće koristile kako bi osvijetlile dom, a danas ih koristimo kako bismo stvorili poseban ugođaj te uživali u njihovu blagom svjetlu, mirisu i dekoraciji. Svijeće se mogu raditi od parafina, ulja, masti i od pčelinjeg voska. Zadrugari su sudjelovali  u cjelokupnom procesu izrade svijeća: topljenju voska, bojanju voska, pripremanju prigodnih  kalupa i fitilja, izlijevanju vrelog voska u kalupe, hlađenju voska, odvajanju voska od kalupa i dobivanju proizvoda, a svijeće smo nazvali po našoj školskoj zadruzi Tezoro.

Slijede kreativne radionice  dizajniranja svijeća, oslikavanja stakla i  oblikovanja ambalaža za svijeće kako bi naši proizvodi osim funkcionalnosti dobili jedinstven estetski izgled.

Fotografije s radionice možete pogledati u fotogalariji.

                                                                             Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

MAŠKARANI DAN

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 15. 3. 2017. 14:14

U ponedjeljak 27. 2. održan je Maškarani dan u sklopu Dubrovačkog karnevala 2017. Na Maškaranom danu, u programu za učenike od petog do osmog razreda, grupnim maskama predstavili su se i naši učenici. Učenici 5.d razreda maskirali su se u pankere s geslom „Punk's not dead“, učenici 6.a razreda u liječnike „Naša mala klinika", učenici 6.b razreda u gimnastičare „Aerobik 80-ih“, a učenici 6.c razreda u automehaničare „Automehaničari_Šica“.  Smijeha i pjesme nije nedostajalo!

Kako su  učenici izgledali, pogledajte u fotogaleriji.

                                                   Kristina Vukušić, prof.

[više]

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2017. 21:57

Županijsko natjecanje u poznavanju hrvatskoga jezika za učenike osnovnih i srednjih škola održano je 6. ožujka 2017. u Osnovnoj školi Mokošica. Na natjecanju je sudjelovalo 58 učenika i 26 profesora mentora.

Čestitamo učenicima i njihovim mentorima na pokazanom znanju i izvrsnim rezultatima sa željom da oni odabrani pokažu zavidno znanje i na Državnom natjecanju u poznavanju hrvatskoga jezika.            

Rezultati natjecanja dostupni su u privitku (kliknuti na više).

                                                 Predsjednica Županijskog stručnog povjerenstva  

                                                              Rina Miloglav Vlahov

[više]

Pokazna vježba spašavanja

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 10. 3. 2017. 16:53

U četvrtak 9. 3. 2017. našu školu posjetili su članovi Radio kluba Libertas i GSS stanice Dubrovnik kako bi, u sklopu projekta Prvi dan, prvi sat čiji je cilj poticanje mladih na odgovornost i sposobnost reagiranja u kriznim situacijama, omogućili našim učenicima sudjelovanje u pokaznoj vježbi spašavanja ozlijeđenog preko kanjona. 

Predsjednik RK-a Libertas Josip Karačić objasnio je učenicima 7. i 8. razreda što sve zna radio-amater i što je to radiogoniometrija, a voditelj GSS podružnice Dubrovnik Zoran Čabrilo ukazao je na važnost radioamaterskih znanja u akcijama spašavanja. Učenici su potom oduševljeno pristupili pokaznoj vježbi uz sigurno vodstvo članova RK-a Dubrovnik i GSS-a Dubrovnik.

Fotografije pokazne vježbe pogledajte ovdje.

[više]

RADIONICA IZRADE UKRASNIH SVIJEĆA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 8. 3. 2017. 18:21

Učenička zadruga „Tezoro“ organizira radionicu izrade ukrasnih svijeća u ponedjeljak 13. 3. 2017. u 13.00 sati u učionici br. 15. Na radionici će sudionici naučiti proces izrade svijeća te što je sve potrebno za napraviti ukrasnu svijeću.

Pridružite nam se na radionici i naučite nešto novo!

                                                                   prof. Aida Hebib Raguž

[više]

Vjeronaučna olimpijada

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 3. 2017. 19:46

U četvrtak 2. ožujka u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića održano je Županijsko natjecanje iz vjeronauka. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je „Misijska djelatnost Crkve“.  Na natjecanju su sudjelovale i učenice naše škole te su kao ekipa ostvarile 2. mjesto. Čestitamo Gabrijeli Margaretić (7.c), Petri Radić (8.b), Ani Grgić (8.c) i Iris Duvnjak (8.d) na postignutim rezultatima!

                                           Kristina Vukušić, prof.

[više]

OBAVIJEST O UPISU U PRVI RAZRED

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 2. 3. 2017. 10:07

 

Cijenjeni roditelji!

Prije upisa Vašeg djeteta u prvi razred potrebno je obaviti provjeru njegove psihofizičke zrelosti koja se sastoji od liječničkog pregleda i psiho-pedagoške provjere.

U tu svrhu potrebno je učiniti sljedeće:

1. Za  liječnički  pregled  trebate se javiti doktorici Čale-Mratović  do 20.3.2017. god. u školski dispanzer na Batali i to u u sljedećim terminima:

- ponedjeljak, utorak, srijeda, četvrtak i petak od  12.30 – 14.00 sati

- utorkom i četvrtkom  od 18.00 – 20.00 sati

Kontakt  telefon  je  358-120.

Ponesite zdravstvenu iskaznicu djeteta, dijete ne treba voditi sa sobom.                   -------------------------------------------------------------------------

2. Psiho-pedagoška provjera  zrelosti  Vašeg djeteta obavit će se u školi:

- u psihologa,  pedagoga  i defektologa

-prema rasporedu  koji će naknadno biti objavljen na internetskoj  stranici škole, na  internetskoj stranici  Ureda državne uprave DNŽ-e  i  na vratima škole

3. Prilikom provjere zrelosti  potrebno je u školu donijeti djetetov OIB i rodni list (ili kopiju).

4. Ako dijete ima ( ili je imalo) većih zdravstvenih poteškoća, potrebno je donijeti nalaze liječnika ili drugih specijalista.

                                                          S poštovanjem,

                                                     ravnateljica

                                                                 dr. sc. Petra Đapić Caput 

[više]

Priznanje projektu meteorološke postaje OŠ Mokošica

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 1. 3. 2017. 07:56

U lipnju prošle godine OŠ Mokošica na krovu školske zgrade postavila je automatsku meteorološku postaju čime je postala jedna od samo tri škole u Hrvatskoj s vlastitom postajom. Meteorološki parametri mjere se kontinuirano, svakih pet minuta, te su, osim učenicima i učiteljima, dostupni i svim korisnicima interneta putem mreže automatskih postaja Hrvatske i cijele regije. Podatke izmjerene postajom učenici i učitelji OŠ Mokošica koriste u nastavi i različitim školskim projektima i aktivnostima.

Veliko priznanje dobili su na Twitteru projekta ''Scientix'', gdje su spomenuti kao jedan od primjera dobre prakse ovakvih projekata. Projekt ''Scientix'' pokrenula je 2010. godine Europska komisija, a provodi ga Europska školska mreža koju čini 30 ministarstava europskih zemalja među kojima je i Hrvatska. Cilj projekta je unapređenje nastave prirodoslovno-matematičke i tehničke  skupine predmeta te povezivanje učitelja i poticanje na međunarodnu suradnju. 

                                                      Barbara Mandušić, prof.

 

[više]

Održano Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 2. 2017. 19:06

U utorak 21. veljače u OŠ Cavtat održano je Županijsko natjecanje iz engleskog jezika na kojemu su sudjelovali i naši učenici ostvarivši sljedeće rezultate: Amila Spahić - 5. mjesto, Iris Duvnjak - 8. mjesto, Bruno Dedo - 10. mjesto. Mentorice učenika su profesorice Sanja Magaš i Marijana Krističević Baletin.

Čestitamo učenicima na postignutim rezultatima!

[više]

Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima!

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 27. 2. 2017. 09:38

Hrvatski savez za rijetke bolesti ove godine provodi kampanju pod nazivom Zagrli za rijetke, zagrli lijepim riječima kao nastavak prošlogodišnje kampanje Zagrli za Guiness, zagrli za rijetke. Cilj kampanje je podizanje svijesti javnosti o potrebama ljudi koji boluju od rijetkih bolesti. Osnovna škola Mokošica pridružila se ovoj hvalevrijednoj inicijativi skupnom fotografijom učenika razredne i predmetne nastave ispred školskog grafita te tako na simboličan način dala znak podrške oboljelima i njihovim obiteljima.

Pogledajte fotografije.

[više]

RASPORED SATI ZA PONEDJELJAK 27. 2. 2017.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 2. 2017. 10:25

Dragi učenici i cijenjeni roditelji!

U ponedjeljak 27. 2. 2017. održava se Maškarani dan za učenike osnovnih škola, stoga će nastava biti skraćena i odvijat će se prema sljedećem rasporedu.

Jutarnja smjena
1.sat 8.00 – 8.30
2.sat 8.35 – 9.05
3.sat 9.10 – 9.40
ODMOR 9.40 – 9.50
4.sat 9.50 – 10.20
 5.sat 10.25 – 10.55
 6.sat 11.00 – 11.30
 7.sat 11.35 – 12.00


Popodnevna smjena
1.sat 12.00 – 12.30
2.sat 12.35 – 13.05
3.sat 13.10 – 13.40
ODMOR 13.40 – 13.50
4.sat 13.50 – 14.20
5.sat 14.25 – 14.55
6.sat 15.00 – 15.30
7.sat 15.35 – 16.05

[više]

Učenici OŠ Mokošica opet idu na Državno prvenstvo u džudu

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 2. 2017. 09:05

Učenici Osnovne škole Mokošica osvojili su prvo mjesto na Županijskom prvenstvu osnovnih škola u džudu.

Natjecanje je održano 22. veljače u OŠ Marina Držića, a natjecale su se sljedeće ekipe: OŠ Lapad, OŠ Orašac, OŠ Marina Držića, OŠ Marina Getaldića i OŠ Mokošica.

Svi učenici OŠ Mokošica u pojedinačnoj konkurenciji osvojili su izvrsne rezultate, a zbrajanjem pojedinačnih bodova osigurali su ekipnu pobjedu. Ovogodišnja konkurencija bila je jaka jer su učenici OŠ Lapad, OŠ Marina Getaldića i OŠ Mokošica imali gotovo podjednak broj bodova.

Učenici razredne nastave koji su nastupali za OŠ Mokošica su: Mate Pezo (-30kg), Stipe Prčan (-30kg), Marin Perger Milutinović (-34kg), Andrej Vukorep (-34kg), Leon Tomašević (-42kg) i Orlando Vuleša (+46 kg).

Na natjecanju su se predstavili i sljedeći učenici predmetne nastave OŠ Mokošica: Nikša Čikato (-42kg), Bruno Bencek (-50kg), Antonio Milutinović (-55kg), Mario Lonco (-66kg), Matej Burum (-66kg), Maroje Tovarac (+66kg) i Dominik Nemedi (+66kg).

Pobjedom na Županijskom prvenstvu učenici OŠ Mokošica osigurali su plasman na Državno prvenstvo koje će se održati 15. i 16. ožujka u Opatiji. Podsjetimo, učenici naše škole prethodne godine bili su ekipni viceprvaci Hrvatske.

Čestitke našim učenicima!

                                                                        Ivan Prce, prof.

 

[više]

Županijsko natjecanje iz informatike

Autor: Nikolina Bubica, 22. 2. 2017. 00:50

10. veljače 2017. godine u OŠ Mokošica već se tradicionalno održalo Županijsko natjecanje najboljih informatičara osnovnih i srednjih škola naše županije. Na natjecanju su nastupila ukupno 43 učenika u pratnji 22 mentora, a samo natjecanje organiziralo se u nekoliko kategorija:

- u kategoriji Osnove informatike za osnovne i srednje škole (13:00-14:00)

- u kategoriji Logo za učenike osnovnih škola (9:00-11:00)  

- u kategorijama Algoritmi za osnovne (14:30-16:30) i srednje škole (9:00-12:00).

U  kategoriji Razvoj softvera, nažalost,  ove školske godine nije bilo zainteresiranih natjecatelja. Usprkos nervozi i uzbuđenju koje svako natjecanje nosi, rezultati natjecanja ukazali su na  zavidnu razinu  informatičkih kompetencija svih naših natjecatelja, a među njima posebno su se istaknuli učenici Orsat Puljizević (OŠ Mokošica)Hrvoje Lucianović (Gimnazija Dubrovnik) te Frano Rajič (Gimnazija Metković), koji su svojim uspjehom osvojili nastup na Državnom natjecanju iz informatike koje će se održati u Primoštenu, 14.-17.ožujka 2017. godine.

Naravno, posebno smo ponosni na  tradicionalno izvrsne rezultate naših natjecatelja Orsata Puljizevića (8.d) koji je ponovio prošlogodišnji uspjeh sa županijskog natjecanja te postigao 100%-tni rezultat te mladog Nika Trešćeca (6.c) koji je osvojio 4.mjesto na županijskom natjecanju iako se tek nedavno uputio u svijet algoritama i programiranja.

OŠ Mokošica se i ovaj put potrudila biti zabavan i srdačan domaćin svim natjecateljima i mentorima koji su iz svih krajeva naše županije došli na ovo natjecanje. Za sve sudionike natjecanja organiziran je topli obrok u našoj školskoj kuhinji, a kao uspomenu na natjecanje i druženje u našoj školi, svim školama kao poklon uručene su Edukativne memorijske kartice koje su povodom Godine svetoga Vlaha izradili učenici trećih razreda naše škole. OŠ Mokošica još jednom je pokazala da je mjesto koje voli mlade informatičare. Čestitke svim natjecateljima i njihovim mentorima na uspješnom sudjelovanju te zahvala svim učenicima i djelatnicima naše škole koji su na bilo koji način doprinijeli kako bi ovaj tradicionalni događaj protekao u što ljepšem ozračju. Svi naši mladi budući info-natjecatelji, a i ostali zainteresirani,  više o samom natjecanju mogu pročitati na portalu natjecanja https://www.infokup.hr, a slike s natjecanja mogu pogledati u  foto galeriji.

[više]

Županijska smotra Lidrano 2017.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 2. 2017. 19:26

U četvrtak 16. veljače u Kazalištu Marina Držića održana je Županijska smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva Lidrano. Na Županijsku smotru su se s gradskog Lidrana plasirale naše učenice Ani Letunić (7. c) u kategoriji samostalnog novinarskog rada s intervjuom Virtualni izumitelj te Frančeska Krečak (5. b) u kategoriji literarnog izraza sa sastavkom Igračke su oživjele.  Rad učenice Frančeske Krečak sa županijske je razine predložen za državnu smotru.

Čestitamo!

[više]

Nagrada za literarni rad "Svetom Vlahu"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 2. 2017. 20:49

Svake godine, povodom Feste sv.Vlaha i Grada Dubrovnika, u OŠ Marina Getaldića organizira se Izložba najuspješnijih literarnih i likovnih radova učenika osnovnih škola na temu Sveti Vlaho zaštitnik Dubrovnika/Dubrovnik moj Grad.
Na izložbi se nagrađuju 3 najbolja literarna i 3 likovna rada za razrednu nastavu te za predmetnu nastavu.
Ove godine naš učenik 2. a razreda Andrijano Kralj dobio je nagradu za literarni rad Svetom Vlahu, stoga mu čestitamo na ostvarenom uspjehu. Bravo, Andrijano!

                                                                        Učiteljica Ana Cvjetković

[više]

7. 2. - Dan sigurnijeg interneta

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 31. 1. 2017. 13:03

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu u sklopu djelovanja Centra za sigurniji internet i ove godine sudjeluje u obilježavanju Dana sigurnijeg interneta provođenjem niza aktivnosti. Pozivamo vas da posjetite mrežnu stranicu Centra za sigurniji Internet www.csi.hr na kojoj ćete pronaći savjete i više informacija o obilježavanju Dana sigurnijeg interneta, web kvizu, edukativnim stručnim člancima i slično. 

 

Program ovogodišnjeg Dana sigurnijeg interneta obuhvaća:

  • Online predavanje za učitelje putem Skype for business alata o sigurnosti na internetu, web kamerama, kako prepoznati nasilje na internetu te odgovoriti na pitanja u vezi samog obilježavanja Dana sigurnijeg interneta,
  • Online predavanje za djecu
  • Edukacijski paket za obilježavanje Dana sigurnijeg interneta koji će biti podijeljen školama, u kojem se nalaze radionice za djecu, kviz-diplome (posebne diplome izrađene za roditelje i djecu koje će potaknuti razgovor između roditelja i djece o sigurnosti na internetu), teme literarnih i kreativnih radova te predavanje koje će Centar za sigurniji Internet održati povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta,
  • Web kviz putem kojeg djeca mogu na sam Dan sigurnijeg interneta 7.2.2017. od 07:00 do 19:00 i osvojiti jedan od tri ponuđena mobitela (kviz će biti postavljen na stranici www.dansigurnijeginterneta.org)
  • Objavljivanje stručnih članaka te materijala za rad koji će biti dostupni na web stranici Centra za sigurniji Internet.
[više]

SKRAĆENA NASTAVA NA KANDELORU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 1. 2017. 16:36

Dragi učenici i cijenjeni roditelji,

dana 2. 2. 2017. (četvrtak) nastava će biti skraćena i odvijat će se prema niže navedenom rasporedu. 

 

 

 

 

 

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.00

Popodnevna smjena

1.sat 12.00 – 12.30

2.sat 12.35 – 13.05

3.sat 13.10 – 13.40

ODMOR 13.40 – 13.50

4.sat 13.50 – 14.20

5.sat 14.25 – 14.55

6.sat 15.00 – 15.30

7.sat 15.35 – 16.05

3. 2. 2017. NEMA NASTAVE!

Nazdravlje vam Festa sv. Vlaha!

[više]

PREDUPIS DJECE U 1. RAZRED ŠK. GOD. 2017./2018.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 1. 2017. 07:28

Pozivaju se roditelji, odnosno skrbnici djece dorasle za upis u prvi razred osnovne škole u školskoj godini 2017./2018.  da u periodu od 6. 2. 2017. do 15. 2. 2017.g. podnesu „Zahtjev za uvrštenje svog djeteta na popis djece školskih obveznika“ u Stručno-razvojnu službu  Osnovne škole  Mokošica, B. Kašića 20, radnim danom od 8:00 do 17:00 sati.

Uz ispunjeni zahtjev, roditelj odnosno skrbnik, treba dostaviti rodni list djeteta (može kopija), preslik osobne iskaznice djeteta ili jednog od roditelja/skrbnika s kojim dijete stanuje, odnosno odgovarajuću potvrdu o prebivalištu ili prijavljenom boravištu. Na predupis nije potrebno dovoditi dijete.

 Za sve upite možete se javiti u Stručnu službu Škole osobno ili na tel: 451-299 ili 452-883.

                                                     Ravnateljica, dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

USUSRET BOŽIĆU

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 23. 12. 2016. 09:45

Božić, najljepši kršćanski blagdan, blagdan Kristova rođenja, vrijeme je mira, ljubavi, dobrih želja, darivanja, pomoći potrebitima.  Jedan od najpoznatijih božićnih simbola je božićno drvce. Postoji legenda koja kaže da je za ukrašavanje božićnog drvca zaslužan sv. Bonifacije (672. – 754.), a od  12. stoljeća ljudi su u božićno vrijeme vješali jelke na stropove svojih kuća kao znak da su kršćani. Tradicija se nastavila sve do današnjih dana, pa tako i u našoj školi. U utorak 20. 12. učenici 8.c razreda odlučili su pomoći pri ukrašavanju školskog dvorišta te su  zajedno s ravnateljicom ukrašavali  borove kuglama, svjećicama i drugim božićnim  ukrasima. Kako su učenici ukrasili borove, a pritom se i zabavili, pogledajte u fotogaleriji.

                                                                Kristina Vukušić, prof.

[više]

MOZAIK SVETE OBITELJI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 12. 2016. 09:36

Vjeroučiteljica Simona Gavrić s vjeronaučnom skupinom četvrtih razreda došla je na ideju izrade mozaika Svete Obitelji na šperploči budući da se škola Mokošica nalazi upravo u župi Svete Obitelji.

Mozaik prikazuje Most dr. Franje Tuđmana  i Svetu Obitelj koja dolazi u Rijeku dubrovačku i nastanjuje se u Novoj Mokošici. Učenici su na zadanu skicu veoma strpljivo, marljivo i s puno ljubavi lijepili komadiće kolaža stvarajući jednu prekrasnu sliku.

U konačnici se zahtjevan trud isplatio na radost svih koji su to djelo vidjeli. Mozaik će biti postavljen u holu škole.

U izradi mozaika sudjelovali su sljedeći učenici: Valeria Slade, Manuela Karač, Nikolina Gate, Ivan Jadrušić, Luka Sijerković, Ante Klinac, Antonio Čović, Iva Sekula, Keti Bošković, Ante Kraljević, Tea Perković, Kristina Galić, Mateo Milin, Gabriela Oberan.

Fotografije procesa izrade mozaika pogledajte u fotogaleriji.

                                                                            Simona Gavrić, prof.

[više]

ZA TISUĆU RADOSTI - INTERVENCIJA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 12. 2016. 11:41

Učenici i učitelji OŠ Mokošica sudjelovali su u Caritasovu božićnom humanitarnom programu pod nazivom Intervencija, u sklopu nacionalne humanitarne akcije Za tisuću radosti.  Izrađene su narukvice u 10 boja i s 10 poticajnih pitanja: Zašto ne voljeti, slaviti, dijeliti, oprostiti, popraviti, mijenjati, stvarati, zahvaliti, darovati? Kupnjom narukvica prikuplja se pomoć  za nekoliko tisuća najsiromašnijih obitelji u Hrvatskoj, koje se teško nose s posljedicama trajne ekonomske krize: oskudicom, bolesti i nezaposlenosti.

Naši učitelji i učenici kupili su narukvice po simboličnoj cijeni te se razveselili poticajnim natpisima, a svojim prilozima barem će malo vratiti osmijeh na lice potrebitim obiteljima, u ove blagdanske dane.

                                                                    Kristina Vukušić, prof.

[više]

ODRŽAN DRUGI PO REDU BOŽIĆNI SAJAM

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 12. 2016. 16:18

Prošlog je tjedna 15 .i 16.prosinca u holu naše škole održan drugi po redu božićni sajam u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“. I ove su se  godine na sajmu mogli kupiti božićni i novogodišnji ukrasi koje su izradili vrijedni članovi Zadruge. Učenici su se rado uključili u ovu akciju kupnjom poklona. Cijena poklona bila je simbolična, a prikupljena sredstva biti će uplaćna u humanitarne svrhe.

Važnost božićnog sajma nije samo u  prezentiranju svega onoga što su učenici  tijekom prvog polugodišta radili sa svojim voditeljima nego i u tome da u razdoblju adventa kroz ovu humanitarnu akciju  pokažu da imaju veliko srce i želju da pomognu onima koji trebaju pomoć.

                                                                   Ružica Marinković, prof.

[više]

Sat kodiranja - Hour of Code - 2016 u OŠ Mokošica

Autor: Nikolina Bubica, 16. 12. 2016. 11:08

Učenici 3. a razreda naše škole danas su se uključili  u Sat kodiranja - Hour of Code, globalni pokret koji čine desetci milijuna učenika u preko 180 zemalja. Sat kodiranja ima za cilj na jednostavan način uvesti učenike u računalnu znanost. Također, ova akcija ima i popratni cilj demistifikacije kodiranja, ali i poslužiti kao dokaz da svatko može naučiti osnove kodiranja.

Naši učenici svoje su prve korake u kodiranju napravili u aplikaciji Run Marco, ali su se upoznali i s mnogim drugim aplikacijama koje se mogu iskorisiti kao zabavan početak kodiranja. S obzirom na oduševljenje koje je vladalo u informatičkoj učionici tijekom ove radionice, vjerujemo da smo barem neke od učenike uspjeli malo više zainteresirati za računalnu znanost (fotogalerija).

[više]

Obavijest uz završetak obrazovnog razdoblja

Autor: Nikolina Bubica, 16. 12. 2016. 09:27

 

 

 

 

 

Dragi učenici i cijenjeni roditelji!

Dana 22.12 i 23.12. (četvrtak i petak) nastava će biti skraćena i održat će se prema niže navedenom rasporedu. ***PRVI RAZREDI POČINJU U 14.00 SATI .

SVEČANO UČITELJSKO VIJEĆE ODRŽAT ĆE SE 22.12. U 12.00 SATI

Jutarnja smjena

1.sat 8.00 – 8.30

2.sat 8.35 – 9.05

3.sat 9.10 – 9.40

ODMOR 9.40 – 9.50

4.sat 9.50 – 10.20

 5.sat 10.25 – 10.55

 6.sat 11.00 – 11.30

 7.sat 11.35 – 12.00

Popodnevna smjena

1.sat 14.00 – 14.30

2.sat 14.35 – 15.05

3.sat 15.10 – 15.40

ODMOR 15.40 – 15.50

4.sat 15.50 – 16.20

5.sat 16.25 – 16.55

6.sat 17.00 – 17.30

7.sat 17.35 – 18.05

NASTAVA U DRUGOM POLUGODIŠTU POČINJE U PONEDJELJAK, 16.1. 2017. GODINE prema sljedećem rasporedu;

1.,3.,5. i 7.razredi POPODNE

2.,4.,6 i 8.razredi UJUTRO

[više]

BOŽIĆNI SAJAM U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 12. 2016. 17:49

Učenička zadruga “Tezoro” organizira  humanitarni božićni sajam 15. i 16. prosinca (četvrtak i petak) od 9.30 do 18.00 sati u holu OŠ Mokošica.

Na sajmu će se prodavati božićni, novogodišnji te prirodni proizvodi koje su izradili članovi Zadruge. Novac zarađen od prodaje biti će iskorišten u humanitarne svrhe.

Cilj nam je da ova izložbeno-prodajna manifestacija postane tradicionalna i da se njezinim održavanjem potiče kreativnost, suradnja i poduzetništvo naših učenika u plemenite svrhe.

 

                                                                                   Aida Hebib Raguž,prof.

[više]

BOŽIĆNE RADIONICE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 12. 2016. 12:48

Tijekom studenog i prosinca organizirano je niz božićnih radionica  u sklopu programa Učeničke zadruge „Tezoro“.

Zadrugari od 5. do 8. razreda u velikom broju odazvali su se na niz višesatnih radionica koje su se održavale u suprotnim smjenama u našoj školi uz vodstvo prof. likovne kulture Aide Hebib Raguž. Okušali su se u nizu tehnika ručne izrade tradicionalnih božićnih ukrasa i predmeta. 29. 11. održana je radionica izrade dekorativnih anđela te božićnih ukrasa poput kuglica, zvončića, zvijezda, poklona. Potom su 1. 12. i 8. 12.2016. održane  također zanimljive radionice oblikovanja, oslikavanja i ukrašavanja predmeta primjenjujući i decoupage tehniku na kojima su učenici  naučili izrađivatii dekorativne aranžmane, vijence, nakit za bor te prigodne čestitke.

Učenici  su uživali u kreativnosti, izvedbenim tehnikama, a ponajviše u stvaranju proizvoda vlastitim rukama koje će uskoro predstaviti na humanitarnom božićnom sajmu u našoj školi.

Fotografije s radionica dostupne su u fotogaleriji.

                                                                       Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

ODRŽANA VEČER MATEMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 12. 12. 2016. 13:05

1. 12. 2016. godine u 18 sati u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, drugu godinu za redom, održana je Večer matematike u našoj školi. Učitelji, roditelji i učenici petih, šestih, sedmih i osmih razreda zabavili su se raznim matematičkim aktivnostima. Rješavajući matematičke probleme, igrajući igre i radeći zanimljive projekte, zajedno smo otkrili čari matematike. Osim igrica na računalu bili su tu i Magični kvadrati te Sudoku. Oni najuporniji zabavili su se rješavajući razne zadatke sa zagradama, dok su najveću pozornost učenika i roditelja privukli trikovi s igraćim kockicama i kartama. U konačnici smo otkrili neke nove ideje o tome što matematika jest i čime se sve bavi te s veseljem željno iščekujemo novu Večer matematike.

Pogledajte fotografije.

                                                                          Ivona Rogošić, prof.

[više]

OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVETOGA NIKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 12. 2016. 22:04

U utorak 6.12. proslavili smo blagdan svetoga Nikole u našoj školi. Sv. Nikola, biskup iz Mire, jedan je od omiljenijih kršćanskih svetaca. Zaštitnik je pomoraca, putnika i djece. Djeca ga posebno vole jer ih dariva i uči istinskim kršćanskim vrednotama - pomaganju, iskazivanju ljubavi i brige prema potrebitima.

 Sv. Nikola zajedno s Krampusom i anđelima posjetio je učenike prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda te ih obradovao prigodnim slatkišima. U znak zahvalnosti djeca su otpjevala nekoliko pjesama i pljeskom zahvalila sv. Nikoli na dolasku, nadajući se posjetu i iduće godine.  Posebno zahvaljujemo bivšim i sadašnjim  učenicima naše škole: Roku Barišiću, Mariju Banu, Maroju Sršenu, Manueli Karač i Nikolini Gate na sudjelovanju u programu, a svima koji nose ime Nikola, Nikolina, Niko, Nina, Nikica, čestitamo imendan!

Fotografije pogledajte ovdje.

                                                                                    Kristina Vukušić, prof.

[više]

OBILJEŽEN DAN DUBROVAČKIH BRANITELJA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 3. 12. 2016. 16:00

U petak 2. 12. 2016. u našoj je školi prigodnim predavanjem obilježen Dan dubrovačkih branitelja i 25. godišnjica obrane Dubrovnika. Zanimljivo i poučno predavanje o tijeku ratnih zbivanja na području našega grada i županije za učenike šestih i osmih razreda održali su dubrovački branitelji Robert Hausvička i Leo Klešković.

Školarci su pozorno slušali svaku riječ naših branitelja koji su istaknuli kako se, unatoč malom broju raspoloživih ljudi, grad Dubrovnik obranio zahvaljujući srčanosti, moralu, optimizmu i velikom zajedništvu. Na samom kraju predavanja učenici su imali priliku postaviti pitanja braniteljima na koja su oni spremno i rado odgovarali. Učenici i učitelji OŠ Mokošica gromoglasnim pljeskom nagradili su naše branitelje čijoj hrabrosti i požrtvovnosti iskazujemo i nastavit ćemo iskazivati poštovanje i divljenje.

Pogledajte fotografije.

[više]

DAN SJEĆANJA NA VUKOVAR

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 11. 2016. 15:46

Dana  18. studenog paljenjem svijeća, polaganjem vijenaca i molitvom kraj spomen obilježja u Mokošici učitelji i učenici četvrtih, šestih i osmih razreda te predstavnici Grada prisjetili su se dubrovačkog branitelja Zdravka Gavrića, a samim time i Vukovara – grada heroja.  Učenici osmih razreda prisustvovali su na svetoj misi u crkvi Svetog Spasitelja u Mokošici.

„Morate iznova graditi. Prvo, svoju prošlost, tražiti svoje korijenje, zatim, svoju sadašnjost, a onda, ako vam ostane snage, uložite je u budućnost. I nemojte biti sami u budućnosti. A grad, za nj ne brinite, on je sve vrijeme bio u vama. Samo skriven. Da ga krvnik ne nađe. Grad - to ste vi.“

Pogledajte fotografije.

                                                                          Kristina Vukušić, prof.

[više]

PRIREDBA U KATEDRALI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 11. 2016. 15:26

U četvrtak 17. 11. 2016. povodom obnove oltara, a u sklopu zatvaranja Godine sv. Vlaha te Godine milosrđa u dubrovačkoj katedrali održan je prigodni program osnovnih škola s područja grada Dubrovnika.  Dubrovački osnovnoškolci predstavili su se recitacijama i zborskim pjesmama posvećenima dubrovačkom parcu. U sklopu programa otvorena je i izložba Dubrovačke osnovne škole Katedrali na kojoj su predstavljeni različiti umjetnički radovi koji prikazuju sv. Vlaha.

Osnovna škola Mokošica u programu je sudjelovala s dvije prigodne recitacije. Učenik 3. razreda Mate Pezo kazivao je recitaciju Na dan svetoga Blaža u Dubrovniku 3. 2. 1933., a učenica 7. razreda Ani Letunić izvela je pjesmu školske knjižničarke Irje Jerković pod nazivom Festa, jedna u životu. Školski zbor pod vodstvom profesorice Ružice Šimić otpjevao je pjesme Dubrovnik i Sveti Vlaho.

Voditeljica programa bila je profesorica Blaženka Bračun, a katedralni župnik don Stanko Lasić zahvalio je najmlađima na pomno pripremljenom i lijepo izvedenom programu.

[više]

ODRŽANA RADIONICA IZRADE SAPUNA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 16. 11. 2016. 18:51

Dana 15.11.2016. u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“ održana je radionica izrade domaćih sapuna  u trajanju od 4 školska sata.Voditelji radionice bili su prof. kemije Milana Gujinović i umirovljeni prof. kemije Grgo Rajič, koji se rado odazvao našoj radionici. Učenici su naučili sve o sapunima i njihovoj izradi. Bez sapuna život je gotovo nezamisliv. Sapun se smatra neophodnim za održavanje osobne higijene i očuvanje zdravlja. Sapuni su se nekad izrađivali na starinski način iz masti i pepela, a danas je industrijski sapun za samo nekoliko kuna dostupan u svakoj prodavaonici.

Učenici zadruge "Tezoro" naučili su izrađivati domaće sapune hladnim postupkom koristeći maslinovo ulje,svinjsku mast te kaustičnu sodu (natrijev hidroksid) kao  sastojke nužne za proces saponifikacije. U zadnjoj fazi  radionice učenici su dodavali željena eterična ulja poput ulja lavande, vanilije, jabuke, kokosa te ih izlijevali u predviđene kalupe. Sapuni pripremljeni u kalupima potom idu na sušenje. Radionica na temu izrade domaćih sapuna nastavit će se za tri tjedna završetkom procesa saponifikacije, tj.“sazrijevanja sapuna“ kada će učenici  oblikovati sapune te ih pakirati u prigodne ukrasne ambalaže.

Fotografije s radionice dostupne su u fotogaleriji.

                                            Voditeljica Zadruge, Aida Hebib Raguž, prof.

 

[više]

Natjecanje Dabar

Autor: Nikolina Bubica, 16. 11. 2016. 08:51

7.studenog učenici naše škole sudjelovali su u natjecanju Dabar, natjecanju iz računalnog razmišljanja i informatike. U natjecanju su sudjelovali zainteresirani učenici trećih, četvrtih, petih, sedmih i osmih razreda, a natjecanje se provelo putem udaljenog sustava za učenje Loomen. Svim učenicima čestitamo na sudjelovanju, a posebno ističemo učenike koji su svojim rezultatom uspjeli ući među 10% najboljih rezultata u svojoj kategoriji u cijeloj državi. To su sljedeći učenici:

Iva Dolina, 4.razred

Ante Kralj, 4.razred

Andrea Vuić, 4. razred

Daniel Marić, 5.razred

Nikola Previšić, 8.razred

Najbolji rezultat od svih naših učenika postigao je učenik Nikola Previšić (8.d) na čemu mu posebno čestitamo.

Važno je naglasiti da se ovo međunarodno natjecanje po prvi put održava u RH te da se većina naših učenika  prvi put susreće s ovakvim tipom zadaka čime je njihov uspjeh još veći.

Za sve učenike koji žele saznati više o ovom natjecanju mogu posjetiti stranicu samog natjecanja Dabar.

 

[više]

ČITAM STO NA SAT

Autor: Ružica Sikirić, 11. 11. 2016. 13:08

U utorak, 8.studenoga 2016., u našoj školi je održan drugi dio natjecanja u brzom čitanju pod motom ovogodišnjega Mjeseca knjige Čitam sto na sat. Ovoga puta natjecali su se učenici šestih i osmih razreda, a stručni žiri činile su školska knjižničarka Irja Jerković te profesorice hrvatskoga jezika Rina Miloglav- Vlahov i Ružica Maslać. Među učenicima šestih razreda najuspješnija je bila učenica 6.b razreda Petra Gavranović, dok je među osmašima pobjedu odnijela učenica 8.d razreda Iris Duvnjak. Obje učenice su pokazale zavidnu spretnost i točnost u čitanju što su veselo i s pljeskom popratili prijatelji i učenici ostalih razreda.

[više]

Dabar 2016 - natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja

Autor: Nikolina Bubica, 7. 11. 2016. 23:15

U ponedjeljak 7.studenog u informatičkoj učionici održano je natjecanje Dabar - natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja. U natjecanju su sudjelovali učenici trećih, četvrtih, petih, sedmih i osmih razreda. Natjecanje Dabar dio je  međunarodnog natjecanja Babras koje se po prvi put održava u našoj državi te je naša škola jedna od rijetkih iz Dubrovačko-neretvanske županije koja se priključila ovom natjecanju. Dabar je u RH osmišljen  kao online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka osmišljenih od strane stručnjaka iz pedesetak zemalja kojima se želi pokazati da računalo nije samo igračka za društvene mreže ili gledanje filmova, nego izvor zanimljivih logičkih zadataka koji učenje i razvoj računalnog razmišljanja čine zanimljivijim i dinamičnijim.

Natjecanje Dabar ima za cilj potaknuti razvoj računalnog razmišljanja od prvog razreda osnovne škole kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije.

Više o samom natjecanju možete pročitati na službenoj stranici natjecanja u RH (http://www.ucitelji.hr/Naslovnica/Dabar.aspx)  te međunarodnoj stranici natjecanja (http://bebras.org/).

Čestitke svim natjecateljima na uspješnom sudjelovanju!!

Pogledajte fotogaleriju s natjecanja!

[više]

UNIKATNI PROIZVODI UČENIČKE ZADRUGE “TEZORO“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 11. 2016. 09:35

Učenička zadruga „Tezoro “ kroz niz kreativnih radionica modeliranja i dizajniranja pod nazivom „Pretvorimo staro u novo“  uz vodstvo prof.  Aide Hebib Raguž s velikim interesom izradila je  brojne  uporabne proizvode  od različitih ekoloških materijala te primjenjivala decoupage tehniku.  Vrijedne ruke članova  zadruge „Tezoro“  na radionicama su izradile brojne  unikatne  i uporabne proizvode poput  maštovitih stalaka za  olovke i školski pribor, ukrasnih stalaka za raspored sati , okvira za fotografije, dizajnerskih kutija , staklenki, ambalaža  koje su osmišljene za uredan i organiziran radni kutak svakog učenika.

Unikatni proizvodi Učeničke zadruge „Tezoro“ zasigurno će naći svrhu i uljepšati dom, a moći će se kupiti u sklopu božićnog sajma  koji ćemo organizirati u prosincu  u našoj školi.

Fotografije s radionica pogledajte ovdje.

                                                                          Voditeljica zadruge

                                                                           Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

OSMIŠLJEN LOGO UČENIČKE ZADRUGE "TEZORO"

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 7. 11. 2016. 09:22

Učenička zadruga “Tezoro“ dobila je svoj jedinstveni LOGO s kojim će se ubuduće predstavljati. Ponosni smo jer će svi naši proizvodi od sada nositi ovaj prepoznatljivi logo.

Kreativni zadrugari sudjelovali su u osmišljavanju  vizualnog identiteta Učeničke zadruge “Tezoro“, a za grafički dizajn loga zaslužan je učenik 8. d razreda Davor Vlašić.

 

                                                                                  Aida Hebib Raguž, prof .

 

[više]

MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 11. 2016. 15:44

Mjesec hrvatske knjige obilježava se diljem hrvatskih knjižnica i škola 15. 10. -15. 11. Centralna tema i moto ovogodišnje manifestacije je Čitam 100 na sat. U skladu sa zadanim motom Mjesec knjige obilježen je i u OŠ Mokošica. U petak 4. 11. 2016. za učenike 5. i 7. razreda organizirano je malo natjecanje u brzom čitanju. Iz svakog razreda odabrano je četvero predstavnika koji su odmjerili svoje sposobnosti brzog čitanja u roku od 1 minute.  Osim na brzinu učenici su morali paziti na točnost i razgovijetnost pročitanog teksta.  

[više]

PRVA RADIONICA FORUMA MLADIH

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 10. 2016. 11:07

U srijedu 26. 10. 2016. u Dvorani pape Ivana Pavla II.održana je prva radionica Foruma mladih pod nazivom O čemu sve pišemo. Riječ je o radionici čiji je cilj poticanje kreativnosti i međusobnog druženja učenika svih uzrasta kroz čitanje literarnih radova. Teme radova bile su raznolike, od ljubavi do fantastike. Učenici su na radionici imali priliku prisustvovati i predstavljanju knjige Republika kamena mlade književnice Tanje Radman. Na prvoj forumskoj radionici predstavilo se četvero učenika naše škole: Anamaria Bazdan (5. b), Matej Marković (5. b), Toni Ševelj (5. b) i Frano Fišer (8. c). Program je vodila Paola Zekić Dražić, a učenici su na samom kraju dobili zanimljivo oslikane straničnike.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 10. 2016. 19:41

Poštovani roditelji!

Molim vas da se prilikom ulaska u školu javite dežurnom učeniku koji će evidentirati vaš dolazak na osnovi dokumenta koji mu predočite (osobna iskaznica).

Dežurni učenik upisat će razlog vašeg dolaska kako bi mogao pozvati učitelja na informacije, odnosno ostale djelatnike škole na unaprijed dogovoreni sastanak.

Stoga se strogo zabranjuje samostalan ulazak u školu.

Molimo vas da čekate u prostoru predviđenom za roditelje, gdje će po vas doći učitelj, odnosno djelatnik škole, a sve s ciljem povećanja sigurnosti vaše djece.

                                                                       Ravnateljica

                                                                       Petra Đapić Caput

[više]

VAŽNA OBAVIJEST

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 10. 2016. 13:11

Poštovani učenici i roditelji!

Obavještavamo vas da je jučer u Mokošici policija intervenirala kod dvojice maloljetnika koji su se neprimjereno ponašali glumeći klaunove odnosno izvodeći ružnu šalu.  

Molimo vas da se  djeca slobodno jave  učiteljima OŠ Mokošica ukoliko osjete strah i nelagodu.

                               Ravnateljica dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

LINO VIŠEBOJAC U OŠ MOKOŠICA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 10. 2016. 17:07

Dana 14. 10. 2016. u našoj školi održano je natjecanje Lino višebojac. To je natjecanje  koje se provodi među hrvatskim osnovnim školama s ciljem promicanja pravog, pozitivnog, sportskog duha. Natjecanje je otvorio dogradonačelnik Željko Raguž. Gosti čitave manifestacije bili su vrhunski hrvatski sportaši, vaterpolisti Juga i hrvatski reprezentativci Paulo Obradović i Marko Bijač. 

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 6. 2016. 14:05

Cijenjeni roditelji,
zahvaljujemo vam na dostavljenim udžbenicima. Molimo vas da prilikom preuzimanja novih imate razumijevanja ako udžbenici nisu u besprijekornom stanju s obzirom na to da su godinu dana bili u uporabi. Stoga, ako zamijetite manja oštećenja, budite slobodni da ih zalijepite ili pokrijete odgovarajućim omotom.

 Srdačno,

 Petra Đapić Caput
 ravnateljica

[više]

VEČER MATEMATIKE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 11. 2016. 13:11

U četvrtak, 1.12. 2016. godine u 18 sati, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva, po drugi put će se održati Večer matematike u OŠ Mokošica. Pozivamo učenike, učitelje i roditelje na sudjelovanje u ovoj večeri kako bismo svi zajedno otkrili često zaboravljenu – zabavnu stranu matematike.

                                                                       Ivona Rogošić, prof.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE O KORIŠTENJU MOBITELA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 11. 2016. 15:12

Poštovani roditelji,

od sutra, 29.11.2016. godine, strogo se zabranjuje korištenje mobitela tijekom boravka u školi.

Učenici prilikom ulaska u školu moraju UGASITI MOBITELE. Mobitele mogu ponovno upaliti kada im završi nastava. Mobiteli se ne smiju koristiti ni preko 5 minuta odmora niti preko velikog odmora jer je djeci, u pauzi između satova, potrebna kvalitetna priprema za sat, odnosno pauza za veliki odmor potrebna je djeci kako bi se poigrala i neometano pojela marendu. Napominjem kako će Vas djelatnici škole, kao i do sada, kontaktirati sa svojih službenih telefona ukoliko je to potrebno.

Zahvaljujem na razumijevanju i očekujem Vašu podršku u navedenoj zabrani.

                                                                                 Ravnateljica,

                                                                                 Petra Đapić Caput

[više]

POČELE BOŽIĆNE RADIONICE U ORGANIZACIJI UČENIČKE ZADRUGE "TEZORO“

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 11. 2016. 14:36

Izrada adventskih vijenaca i božićnih aranžmana

Tijekom prošlog tjedna  u našoj školi započele su dugo očekivane  predbožićne aktivnosti u organizaciji Učeničke zadruge „Tezoro“. Kreativni  i vrlo vrijedni zadrugari pokazali su veliki interes za božićne radionice te naučili  niz tehnika  ručne izrade maštovitih adventskih vijenaca i božićnih aranžmana. Božićne radionice  Učeničke zadruge „Tezoro“ nastavljaju se i u narednim tjednima , stoga pozivamo sve  zainteresirane da se pridruže kreativnoj izradi anđela, dekorativnih ukrasa za bor, čestitki , aranžmana i ukrasnih predmeta . Dio naših rukotvorina s božićnih radionica pogledajte u izlogu, a svi  proizvodi s radionica Učeničke zadruge „Tezoro“ moći će se kupiti po povoljnim cijenama  na  već tradicionalnom, humanitarnom božićnom sajmu u prosincu u našoj školi.

Fotografije s radionice dostupne su u fotogaleriji.

                                                                         Voditeljica Zadruge,

                                                                         Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

Aktivnosti za roditelje i učenike završnih razreda Vijest ima dokument u privitku

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 24. 11. 2016. 09:59

Poštovani učenici i roditelji učenika završnih razreda,

Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri CISOK tijekom prosinca će ponovo održati predavanje na temu Upisi u srednju školu u nekoliko različitih termina. Savjetovanje je besplatno, a broj polaznika ograničen, stoga je potrebno rezervirati svoj termin. Sve dodatne informacije možete pogledati u dokumentu koji se nalazi u privitku (kliknuti na više).

 

 

 

[više]

LIKOVNI RADOVI NA TEMU „PTICE“ OSVOJILI 1. I 2.MJESTO

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 20. 11. 2016. 20:54

U Domu kulture u Zatonu  organizirana je Izložba ptica Dubrovnik 2016. u sklopu koje je održana i izložba dječjih likovnih radova na temu Ptice. Učenici naše škole osvojili su 1. i 2. mjesto u kategoriji viših razreda.  1.mjesto  osvojila je učenica 5.d razreda Nina Bašica, a  2. mjesto pripalo je također  učeniku  5.d razreda Matiji Loncu. Nagrađenim učenicima uz diplome dodijeljene su i krletke s pticama što je dodatno uveselilo nagrađene.

                                                           Mentorica Aida Hebib Raguž, prof.

[više]

Učenička zadruga „Tezoro“ pripremila tople kiflice povodom Dana kruha

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 14. 10. 2016. 18:56

12. listopada u našoj školi obilježeni su Dani kruha i zahvalnosti  za plodove zemlje.Upriličena  je izložba likovnih radova te raznih krušnih proizvoda i slastica u kojoj su sudjelovali  viši i niži razredi naše škole .

Učenička zadruga  „Tezoro“  pokazala je veliki interes za radionicu izrade kruha i slastica. Sve je mirisalo iz naše školske kuhinje gdje su  vrijedni  zadrugari  uz  veliku pomoć i vodstvo  gospođe Ruže Brčić naučili pripremati slatke i slane kiflice. Ovoj svečanoj prigodi  povodom Dana kruha  rado se odazvao i naš cijenjeni  profesor glazbene kulture Laszlo Toth ,veliki prijatelj učeničke zadruge „Tezoro“ te nas je počastio svojim  posebnim  krušnim proizvodima.  Zadrugari su uživali u pripremanju i pečenju , a potom su  podijelili svoje krušne proizvode svim učenicima i djelatnicima škole te time zasladili naš zajednički boravak i druženje u školi.

Pogledajte fotografije.

                                                                                                                                                                                                  učiteljica Aida Hebib Raguž

[više]

IZMJENA RASPOREDA ZA PETAK 14. 10. 2016.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 13. 10. 2016. 09:01

Dragi učenici i poštovani roditelji!

U petak 14. 10. 2016. u našoj se školi održava natjecanje Lino višebojac. Zbog održavanja natjecanja nastava će se u petak odvijati po sljedećem rasporedu:

- učenici 1. razreda   11:00-14:00

- učenici PŠ Osojnik 10:45-12:45 (dolaze u OŠ Mokošica)

Nastava u jutarnjoj smjeni za učenike 2., 4., 6. i 8. razeda počinje u 8:00 sati i bit će skraćena 15 minuta po školskom satu.

Nastava u popodnevnoj smjeni za učenike 3., 5. i 7. razreda održat će se po uobičajenom rasporedu s početkom u 14:00 sati.

[više]

RADIONICA HRVATSKOG AGROMETEOROLOŠKOG DRUŠTVA ZA PRVAŠE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 6. 10. 2016. 11:38

U petak 30. 9. 2016. našu školu posjetile su predstavnice Hrvatskog agrometeorološkog društva. Učenici prvih razreda imali su priliku pogledati animirani film Požar nije šala kako bi spoznali važnost zaštite šuma od požara.
Učenici su s veseljem sudjelovali u odgovaranju na postavljena pitanja te su dobili glavne i utješne nagrade.

                                                                     učiteljica Inge Brunsko          

[više]

LINO VIŠEBOJAC

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 9. 2016. 19:10

14. listopada 2016. u našoj školi održat će se „Lino višebojac“.To je sportska manifestacija u kojoj će sudjelovati učenici naše škole, a natjecat će se u različitim sportskim disciplinama.
Natjecat će se 24 učenika predmetne i 24 učenika razredne nastave, a ostali učenici sudjelavat će u manifestaciji kao navijači, sudci te demonstratori različitih sportova. Učenici predmetne nastave s najviše osvojenih bodova (jedan dječak i jedna djevojčica) ulaze u finalno državno natjecanje svih škola. Također, birat će se najbolja navijačka skupina kao i najbolji pojedinac koji će biti nagrađeni prigodnim poklonom.

                                                                       učiteljica Tihana Ruso

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 22. 9. 2016. 11:33

Poštovani roditelji!

U ponedjeljak 26. rujna 2016. održat će se testiranje učenika prvih razreda u plivanju na gruškom bazenu i to po sljedećem rasporedu:

1. A u 8: 30 sati

1. B u 9 sati

1. C u 9: 30 sati

1. D u 10 sati

Molimo vas da dijete dovedete na bazen prema zadanim terminima. Toga dana neće biti nastave, ali se učenici iz produženog boravka nakon testiranja mogu vratiti u produženi boravak do kraja smjene (do 12: 30 sati).

                                                                       Učiteljice prvih razreda

[više]

PRVI DAN ŠKOLE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 5. 9. 2016. 15:21

Prvi dan škole u OŠ Mokošica započeo je veselom priredbom za prvašiće. Učiteljice razredne nastave i učenici viših razreda priredili su bogat program kako bi što radosnije dočekali učenike prvih razreda. Program je započeo nezaobilaznom himnom OŠ Mokošica, a nizale su se recitacije, plesne točke i akrobacije malih gimnastičarki. Ravnateljica škole dr. sc. Petra Đapić Caput toplim je riječima pozdravila prvašiće i njihove vidno uzbuđene roditelje. Osim ravnateljice učenicima se obratio i dubrovački dogradonačelnik Željko Raguž  zaželjevši im uspješan početak školovanja te izrazivši zadovoljstvo velikim brojem učenika upisanima u OŠ Mokošica.

Fotografije s priredbe pogledajte ovdje.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE UČENIKA PRVIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 30. 8. 2016. 18:33

Cijenjeni roditelji učenika prvih razreda!

Prvog nastavnog dana, nakon svečane priredbe, prvašići će se sa svojim učiteljicama zaputiti u učionice.

Roditeljski sastanak održat će se istoga dana (ponedjeljak, 5. 9. 2016.) u 18 sati.

[više]

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 29. 8. 2016. 13:57

Poštovani roditelji,

prilikom preuzimanja školskih udžbenika potrebno je popuniti Izjavu o odgovornosti. Izjave će se ispunjavati u prostoru školske garderobe nakon čega će biti moguće preuzimanje udžbenika. Za popunjavanje Izjave o odgovornosti nužno je donijeti OIB. 

[više]

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA

Autor: Ružica Sikirić, 29. 8. 2016. 12:16

Učenici koji nisu u mogućnosti preuzeti školske udžbenike u navedenim terminima     ( 30.8. i 31.8.) to mogu napraviti u ponedjeljak 5.9.2016., prvog dana školske godine.

 

                                                                                             ravnateljica

                                                                                  dr. sc. Petra Đapić Caput

[više]

POČETAK NASTAVE U ŠK. GOD. 2016./2017.

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 26. 8. 2016. 09:40

Dragi učenici i cijenjeni roditelji!

Nastava u školskoj godini 2016./2017. započinje u ponedjeljak 5. 9. 2016. po sljedećem rasporedu:

učenici 3., 5. i 7. razreda u 11 sati

učenici 2., 4., 6. i 8. razreda u 12 sati.

Svi učenici PŠ Osojnik trebaju doći u školu u 11 sati.

Svečani prijem prvašića održat će se u ponedjeljak (5. 9. 2016.) s početkom u 9 sati. 

Od utorka 6. 9. 2016. učenici s nastavom započinju prema sljedećim smjenama:

učenici 1., 3., 5., 7. razreda u 8 sati

učenici 4., 6., 8. razreda u 14 sati, a učenici 2. razreda u 13 sati.

(Nastava u popodnevnoj smjeni za učenike 1. i 2. razreda tijekom školske godine počinje u 13 sati.)

 

[više]

OBAVIJEST O PODJELI ŠKOLSKIH UDŽBENIKA

Autor: Ružica Sikirić, 25. 8. 2016. 16:18

Poštovani roditelji,

obavještavamo vas da će se podjela školskih udžbenika za narednu školsku godinu održati prema sljedećem rasporedu:

1. razredi  30. 8. 2016. ( utorak)  16 - 17 sati            

2. razredi  30. 8. 2016. ( utorak)  17 - 18 sati          

3. razredi  30. 8. 2016. ( utorak)  18 - 19 sati           

4. razredi  30. 8. 2016. ( utorak)  19 - 20 sati    

5. razredi  31. 8. 2016. ( srijeda)  16 - 17 sati     

6. razredi  31. 8. 2016. ( srijeda)  17 -18 sati 

7. razredi  31. 8. 2016. ( srijeda)  18 - 19 sati

8. razredi  31. 8. 2016. ( srijeda)  19 - 20 sati

Prilikom preuzimanja udžbenika potrebno je potpisati Izjavu o preuzimanju školskih udžbenika. Ukoliko prilikom preuzimanja bude nedostajao neki udžbenik, Škola će ga naknadno naručiti i upotpuniti komplet.

Učenici koji nisu vratili stare udžbenike ili popratne školske materijale (cd-e), to mogu napraviti u ponedjeljak, 29.kolovoza 2016.g.

Napominjemo kako su udžbenički kompleti sastavljeni od novih i starih udžbenika te da to uzmete u obzir prilikom preuzimanja.

                                                                                             ravnateljica

                                                                                    dr.sc. Petra Đapić Caput

 

[više]

OBAVIJEST RODITELJIMA UČENIKA OSMIH RAZREDA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 25. 8. 2016. 12:58

Poštovani roditelji učenika osmih razreda,

ovim putem vas obavještavamo da se roditeljski sastanci zakazani sutra 26.8. (petak) u 19 i 19:30 h otkazuju zbog danas dobivene obavijesti iz Ministarstva branitelja. O novom terminu odlaska u Vukovar Ministarstvo će nas obavijestiti tijekom idućeg tjedna, a tada ćemo  zakazati i nove termine roditeljskih sastanaka. Molimo vas da svakodnevno pratite obavijesti na internetskoj stranici škole.

Hvala!   

                                                                    Razrednice osmih razreda

[više]

OBAVIJEST O UDŽBENICIMA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 18. 8. 2016. 09:32

Dragi učenici i poštovani roditelji,

podjela besplatnih udžbenika, za one učenike koji ostvaruju na njih pravo, vršit će se u tjednu prije početka nastave (29. 8. 2016. - 2. 9. 2016.) u prostorijama OŠ Mokošica. O točnom rasporedu podjele udžbenika bit ćete pravovremeno obaviješteni putem školske mrežne stranice.

                                                                                       

[više]

UPISI U SREDNJU ŠKOLU - POTPISIVANJE PRIJAVNICA

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 28. 6. 2016. 13:22

Dragi osmaši !

Molimo vas da prilikom odabira željenih obrazovnih programa svoju listu prioriteta  pažljivo pripremite tako da na vrh liste postavite obrazovni program koji najviše želite upisati, a zatim i ostale programe željenim redoslijedom. Sukladno tome, bit ćete optimalno raspoređeni  na obrazovni program koji vam je prvi na listi prioriteta, naravno prema ostvarenim bodovima a u sklopu upisne kvote.

Važno je da  provjerite jesu li vam svi obrazovni programi na listi prioriteta poredani prema vašim željama i mogućnostima jer nakon zaključavanja odabira programa, odnosno škola, nikakve izmjene više neće biti moguće. Lista odabranih obrazovnih programa zaključava se svim učenicima koji su uključeni u redovni upis u srednje škole dana 6. 7. 2016. godine .

Sljedećeg dana 7. 7. 2016. u vremenu od 9 do 10 sati ili od 17 do 18 sati učenik i roditelj/ skrbnik dužni su doći u  školu kod razrednika i  potpisati prijavnicu (koju ispisuje razrednik) čime potvrđuju listu prioriteta, odnosno odabir učenika. Nakon toga razrednik  zabilježi u sustav e-upisa da je prijavnica potpisana i dalje se  uredno nastavlja postupak upisa. Ukoliko učenik i roditelj ne potpišu prijavnicu, neće moći dalje sudjelovati u postupku upisa, tj. prijava se briše s liste kandidata.

Prema Odluci o upisu učenika u 1. razred srednje škole 2016/17. dana 11. 7. 2016. objavit će se konačna ljestvica poretka i tada učenici  stječu pravo upisa u obrazovni program svog najvišeg prioriteta, odnosno stječu pravo upisa u programe u kojima se nalaze u sklopu upisne kvote. Konačne ljestvice poretka više se ne mijenjaju. 

                                                                školska psihologinja Bojana Čengija

[više]

PODJELA SVJEDODŽBI

Autor: IVANA OBRADOVIĆ, 9. 6. 2016. 20:49

Podjela svjedodžbi za učenike 1., 3., 5. 7. razreda bit će 30. lipnja u 9 sati.

Podjela svjedodžbi za učenike 2., 4., 6. razreda bit će 30. lipnja u 9:30 sati.

 

 

[više]

Arhiva naših vijesti   
 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 26. 11. 2009.

Ukupno: 826530
Danas: 247
 
Korisni linkovi
 
 > O školi  > Oglasna ploča
CMS za škole logo
Osnovna škola Mokošica / Bartola Kašića 20, HR-20236 Mokošica / www.os-mokosica.skole.hr / ured@os-mokosica.skole.hr
preskoči na navigaciju